Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Pekinā mačs pret Kontu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Pekinā mačs pret Kontu
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 30.) svētdienas rītā Pekinas "Premier Mandatory" turnīra 1. kārtas mačā tiksies ar septembrī Ņujorkā uzveikto Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu (WTA 13.). Mača sākums ap plkst. 9:00.

Sevastova ceļā uz "US Open" ceturtdaļfinālu uzveica četras tenisistes – Annu Karolīnu Šmiedlovu, Garbinji Mugurusu, Johannu Kontu un Katerinu Bondarenko. Pēc šodienas mača Pekinā viņa vēlreiz būs sacentusies ar trim no minētā kvarteta.

Bondarenko vēlreiz tika apspēlēta Tokijā, kur Sevastova piekāpās Mugurusai. Savukārt šodien Pekinā kārta vēl viena mačam ar tagadējo Lielbritānijas pirmo raketi Kontu, kuru Sevastova "US Open" 4. kārtas mačā pieveica ar rezultātu 6:4, 7:5.

Abām tā bija otrā tikšanās. Pirmajā mačā, kas arī bija uz "Grand Slam" skatuves, tiesa kvalifikācijā, 2013. gadā uzvarēja Konta, ar 6:3, 6:7(6), 6:4 esot pārāka Austrālijā.

Septembra sākumā Ņujorkā notikušajā veiksmīgajā mačā Sevastovai iespaidīgi izdevās neitralizēt vienu no Kontas lielākajiem ieročiem, kas ir viņas serve. Konta pirmajos trīs mačos bija nobreikota tikai divas reizes, bet mačā pret Sevastovu viņa servi zaudēja septiņas reizes.

Abas tenisistes Pekinā ieradās no Uhaņas, kur nostartēja ar krietni atšķirīgām sekmēm. Konta guva trīs uzvaras (visas divos setos), bet ceturtdaļfinālā bez variantiem kapitulēja Uhaņā neuzvaramajai Petrai Kvitovai (3:6, 4:6). Sevastovai Uhaņas turnīrs beidzās ar izstāšanos jau pirmajā spēlē, kad viņa mačā pret Jūliju Putincevu (1:6, 1:4) nesagaidīja finišu un izstājās labā pleca savainojuma dēļ.

Sevastovai šogad divos dažādos sezonas posmos bijušas problēmas ar labo potīti, bet pleca savainojums ir jauna problēma. Ņemot vērā sezonas laiku – šobrīd sācies pēdējais mēnesis – tāda veida savainojumi nav nekas ārkārtējs, it īpaši tenisistēm, kurām bijusi veiksmīga sezona, augstā līmenī nospēlējot ļoti daudz maču.

Sevastova prestižajā "China Open" startēs otro reizi. Pirmā sanāca ļoti laba, 2010. gadā no kvalifikācijas tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Toreiz piecu maču vietā tika nospēlēti četri, jo no 3. kārtas cīņas atteicās Nadežda Petrova, bet pirms tam uzveiktas spēcīgās Samanta Stousura un Dominika Cibulkova. Ceturtdaļfinālā Sevastovu apturēja varenā Ķīnas tenisiste Na Lī.

Konta Pekinā vēl nav spēlējusi. Viņa šajā gada laikā iepriekšējās sezonās pārsvarā spēlēja ITF turnīros, jo nebija pietiekami augsts reitings, lai tiktu klāt kvalifikācijai, nemaz nerunājot par pamatturnīru. Pērn Konta bija plānojusi spēlēt Pekinas kvalifikācijā, bet sešu maču nospēlēšana Uhaņā, kur viņa no kvalifikācijas tika līdz ceturtdaļfinālam, lika pieņemt loģisku lēmumu uz Pekinu nedoties.

Šoreiz Kontai jāspēlē, turklāt viņai arī ir spēcīgāka motivācija nekā pirms gada. Johanna joprojām reāli pretendē uz spēlēšanu sezonas finālturnīrā Singapūrā un nav zaudējusi cerības jau šogad debitēt ranga pirmajā desmitniekā. Augustā viņa bija vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Top 10, bet toreiz ļoti svarīgā mačā Monreālā nemācēja uzveikt rangā daudz zemāk esošo Kristīnu Kučovu.

Sevastova ar Kontu svētdien sacentīsies turnīra otrajā nozīmīgākajā kortā, kur tā būs otrā spēle. Pirmajā plkst. 7:30 tiksies Jaroslava Švedova un Karla Svaresa Navarro.

     [+] [-]

, 2016-10-02 09:58, pirms 8 gadiem
Njā, atklāti sakot drausmīga spēle, grūtības rada pat pārsisšana pāri tīklam.

     [+] [-]

, 2016-10-02 10:10, pirms 8 gadiem
Drausmīgs kļūdu daudzums nepilnā stundā 1-6; 1-6!