Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko neizmanto mačbumbu un turpina zaudējumu sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko neizmanto mačbumbu un turpina zaudējumu sēriju
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 46.) tenisa sezonas izskaņā turpina spēlēt slikti un sestdien Pekinā piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas, "Premier Mandatory" turnīra 1. kārtas mačā ar rezultātu 1:6, 6:3, 5:7 kapitulējot reitingā 10 pozīcijas augstāk esošajai Kazahstānas tenisistei Jūlijai Putincevai. Aļonai pēdējā setā bija 5:3 pārsvars un arī mačbumba ar savu servi, ļoti nepiemērotā brīdī izceļoties ar dubultkļūdu.

Ostapenko uz mača sākumu "neieradās". Aļona jau pirmajā geimā ar četrām nepiespiestajām kļūdām nobreikoja pati sevi. Mačs sākts ar dubultkļūdu, pēc tam divi neprecīzi "backhand" sitieni un arī viena "forehand" kļūda. Vienīgais punkts geimā iegūts, kad Putinceva ielidināja tīklā "dropšotu".

Ostapenko bija iespēja pozitīvi sākt nākamo geimu, taču viņa, droši kontrolējot izspēli, pieskārās tīklam. Tika zaudēts arī šis geims un vēl vairāki pēc tam. Trīs vai vairāk kļūdas geimā šajā setā bija ierasta parādība – tik bezjēdzīgi Ostapenko spēlēja 1. setā, kurā viņai tikai epizodiski izdevās nospēlēt ar kontrolētu agresivitāti.

Tāds posms bija sestajā geimā, kad viņa bija iedzinējos ar 0:5 un Putincevai bija setbumba, lai noformētu "sauso" setu. Aļona setbumbu atspēlēja ar teicamu "backhand" sitienu pa līniju. Pēc tam diagonālais "backhand" deva breikbumbu, kuras izspēlē Ostapenko "forehand" sistā bumbiņa skāra sānu līniju, beidzot tiekot pie pirmā geima – 1:5.

Trīs precīzi uzbrukumi pēc kārtas Ostapenko izpildījumā bija ārkārtas situācija. Nākamajā geimā kortā atgriezās pirmos piecus geimus spēlējusī Ostapenko, ar kārtējo kļūdu sēriju uzdāvinot Putincevai vēl vienu breiku, kas nozīmēja seta zaudēšanu ar rezultātu 1:6. Lai tiktu pie tāda rezultāta, Putincevai nekas daudz nebija jādara, jo Aļona bija ļoti dāsna.

Neinteliģents teniss Ostapenko izpildījumā bija vēl arī pusotru geimu 2. seta sākumā, nokļūstot iedzinējos ar 0:1, 15:40. Aļona tobrīd saņēmās un otrajā geimā ar precīzām darbībām uzbrukumā atspēlēja trīs breikbumbas, pirmoreiz mačā noturot servi. Misijas paveikšanai bija nepieciešamas 40 minūtes.

Latvijas tenisistes sniegums būtiski uzlabojās, seta septītajā geimā nospēlējot savu labāko geimu mačā, turklāt tas izdevās uzņemšanā, kas nozīmēja breika iegūšanu. Ostapenko Putincevu pie rezultāta 3:3 nobreikoja "sausā", visus četrus punktus nopelnot ar tīri uzvarētām izspēlēm, divreiz precīzi un neatvairāmi uzsitot gan ar "forehand", gan "backhand".

Putincevas 1. seta veiksmīgā taktika ar pacietīgu spēli aizsardzībā un pretinieces kļūdu gaidīšanu tagad vairs nedarbojās, jo Ostapenko spēlēja gudrāk, spējot kontrolēt savu spēcīgo uzbrukumu. Aļona astotajā geimā nostiprināja nupat iegūto breiku, bet devītajā geimā vēlreiz devās pēc breika un mērķi sasniedza ar vairākiem asiem uzbrukumiem, punktu uzvarētajam setam pieliekot ar "backhand" sitienu pa līniju – 6:3.

Arī pēdējais sets kļuva par apliecinājumu tam, ka šajā mačā viss bija atkarīgs no Ostapenko, kurai bija spēcīgāks uzbrukums. Putinceva ar uzbrukuma aktivitātēm nodarbojās ļoti reti, arvien cerot uz Aļonas kļūdām. Trīs no tām tika sagaidītas trešajā geimā, pēc kura Kazahstānas tenisiste izvirzījās vadībā ar breiku. Tas tūlīt viegli nostiprināts, izvirzoties vadībā ar 3:1.

Ostapenko spēja saņemties un atbildēja ar četru pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju, kas bija iespējama, pateicoties sakārtotai spēlei uzbrukumā un arī vājai Putincevas servēšanai. Aļona no 1:3 tika līdz 5:3, servējot par uzvaru mačā. Ostapenko ieguva mačbumbu. Sekoja dubultkļūda! Pēc tam vēl divas dāvanas, divreiz pēc kārtas iesitot tīklā ar "forehand". Nespējusi izservēt maču, Ostapenko vieglprāti nospēlēja desmito geimu, pēc kura rezultāts kļuva neizšķirts – 5:5.

Ostapenko pēc tam zaudēja vēl vienu geimu ar savu servi. Pēc trim kļūdām no 15:40 izdevās atspēlēt divas breikbumbas un tik līdz geimpunktam. Tā izspēlē Putincevai sarežģītā situācijā izdevās tikt klāt tīklu skārušai bumbiņai un iegūt punktu, panākot "vienādi". Ostapenko pēc tam divas "forehand" kļūdas, vispirms izceļoties ar milzīgu autu, bet pēc tam bumbiņu ietriecot tīklā. Tagad par uzvaru mačā varēja servēt Putinceva – 5:6. Ostapenko 12. geimā no 15:40 ar "forehand" uzbrukumiem atspēlēja divas mačbumbas, bet pēc tam divreiz pēc kārtas nespēja atsist laukumā Putincevas pirmo servi un zaudēja gan geimu, gan arī visu maču.

"China Open" turnīra debijā izlaistā uzvara Ostapenko nozīmēja zaudēt jau ceturto maču pēc kārtas. Visas neveiksmes bijušas pret rangā augstāk esošām spēlētājām no Top 40, divreiz piekāpjoties Petrai Kvitovai, bet vienreiz zaudējot gan šodienas pretiniecei Putincevai, gan Agņeškai Radvaņskai. Pekinā nopelnīti 10 reitinga punkti (55 punktus uzdāvinot Putincevai) un 17 453 dolāru prēmija. Aļonai Ķīnā vēl dubultspēlēs kopā ar Šveices tenisisti Timeju Bačinskī.

Spēles statistika – 1:6, 6:3, 5:7

RādītājsOstapenkoPutinceva
Eisi02
Dubultkļūdas96
1. serves precizitāte47%65%
Iegūtie punkti ar 1. servi21/4035/55
Iegūtie punkti ar 2. servi23/4612/29
Breikpunktu realizācija5/87/14
Visi iegūtie punkti8189

  +2 [+] [-]

, 2016-10-01 11:26, pirms 8 gadiem
Ļenkai vajag paņemt pāris dienas pauzi. Aiziet paņemt uz krūts un nolaist tvaiku - ja kas, varu piedāvāt pie čoma Kirila Dārziņu kooperatīva 574.namiņā ar mani pasildīties pie godmaņa krāsniņas, nokūpināt asari un likvidēt plastmasenē tirgotās nezināmās izcelsmes dziras. Būs atpakaļ un paņems Grand Slāmu.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-01 11:44, pirms 8 gadiem
Aļonai jāsāk domāt kā līderei un arī rīkoties!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-01 12:12, pirms 8 gadiem
Skatos LIVESCORE, opā, mūsējā 3. setā ar 5:3 un jāizservē mačs! Ieiešu pasatīties kā viņai tas izdosies, un protams! Tiek līdz mačbumbai un atkal same shit. Drausmas, nu nav tur ar galvu kkas kārtībā, tā pat kā Gulbim. Ego vnk pāri visam. vnk neizprotamas bumbas tīklā un autā kad neko nevajaga sarežģīt.. Psihologa palīdzība?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 12:53, pirms 8 gadiem
Dubultkļūdu karaliene!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 13:57, pirms 8 gadiem
Tad, kad jāizservē mačs, ir pilnīgi droši likt pret Ostapenko, ka viņa to neizdarīs... Garantēta stabilitāte. Šitā pakāst...

     [+] [-]

, 2016-10-01 15:02, pirms 8 gadiem
Nedomāju, ka sportiste sava rakstura dēļ kaut ko vairāk tenisā sasniegs.
Ne tāpēc, ka tagad zaudēja (tas nekas), bet vispār...

     [+] [-]

, 2016-10-01 15:03, pirms 8 gadiem
Elmers rakstīja: Tad, kad jāizservē mačs, ir pilnīgi droši likt pret Ostapenko, ka viņa to neizdarīs... Garantēta stabilitāte. Šitā pakāst...
Ej un pats izservē maču... Tas vienmēr ir grūti!

     [+] [-]

, 2016-10-01 15:42, pirms 8 gadiem
Gulbis 2

     [+] [-]

, 2016-10-01 21:21, pirms 8 gadiem
Skatījos 3šo setu, nu motivācijas nebija nevienā geimā, labi tad kad tika 5:4 ar breiku pacēla rokas gaisā, bet tā jēli...apmēram - ok. Negribās jau apvainot, bet vai ģimene nedīrā toto...