Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Gulbja dubultspēle pārcelta uz ceturtdienu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbja dubultspēle pārcelta uz ceturtdienu
Ernests Gulbis un Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā šodien turpinās gan ATP, gan WTA turnīru izspēle. Brīvdiena nebija paredzēta arī latvietim Ernestam Gulbim, kuram bija jāstartē dubultspēļu sacensībās. Par pārinieku Ernests šoreiz sarunājis poli Marsinu Matkovski, bet pretiniekos 1.kārtā Serbijas duets Novaks Džokovičs un Filips Krajinovičs. Lietus dēļ mačs tika pārcelts uz ceturtdienu, pirms tam Ernestam vienspēle.

Jau ziņojām, ka vakar Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pārvarēja Pekinas ATP Tour 500 turnīra vienspēļu 1.kārtu, divos setos pārspējot itālieti Fabio Foņīni (6:3, 6:4). Ernestam tā bija jubilejas 200. uzvara ATP tūrē vienspēlēs. Cīņa par 201. uzvaru – mačs pret slovāku Martinu Kližanu gaidāms ceturtdien, bet trešdien latvietim bija paredzēta dubultspēļu turnīra spēle.

Dubultspēles Gulbis nespēlē pārāk daudz, kaut arī pati spēle viņam patīkot. Šogad latvietis tās aizvada turnīros, pēc kuriem nedodas projām no attiecīgās valsts. Tā kā jaunnedēļ viņam turnīrs citā Ķīnas pilsētā Šanhajā, tad šonedēļ nolemts piedalīties arī dubultspēlēs un iegūt papildu spēļu praksi. Karjeras laikā Gulbis aizvadījis 54 ATP līmeņa dubultspēles, uzvarot pusi (27) no tām. Šogad dubultspēlēs 3-4 bilance (pēdējā Deivisa kausā kopā ar Miķeli Lībieti pārspēti austrieši Aleksandrs Peja un Filips Osvalds). Dubultspēļu rangā latvietim šobrīd 420. vieta, bet rekords (130.) sasniegts tālajā 2009. gadā.

Par pārinieku Ernests sarunājis poli Marsinu Matkovski, kurš jau ilgus gadus ir pastāvīga ATP dubultspēļu tūres vērtība. 33 gadus vecais sportists karjeras laikā izcīnījis 16 ATP dubultspēļu titulus, no kuriem divi šogad – Mecā triumfs kopā ar tautieti Mariušu Firstenbergu, bet pagājušajā nedēļā Kualalumpurā ar indieti Leanderu Paesu. Dubultspēļu rangā Matkovskis pagaidām ir 35.vietā, bet viņa rekords – 7.pozīcija 2012. gadā. Karjeras bilance dubultspēlēs – 351 uzvaras un 284 zaudējumi.

Pretiniekos Latvijas un Polijas duetam stāsies serbi Novaks Džokovičs un Filips Krajinovičs, kuriem organizatori piešķīruši wildcard. Džokovičs ir galvenais favorīts vienspēļu sacensībās (vakar 1.kārtā zaudēja tikai trīs geimus spānim Giljermo Garsija Lopesam), bet Krajinovičs zaudēja vienspēļu kvalifikācijā. Džokovičs dubultspēles šogad spēlējis vēl retāk nekā Gulbis – četros mačos gūta tikai viena uzvara (kopā ar Stanu Vavrinku), kamēr Krajinovičam divi zaudējumi tikpat spēlēs.

Par spēles favorītiem bukmeikeri šodienas spēlē uzskata Gulbi un Matkovski. Jāsaka – likumsakarīgi. Ernestam šogad jau ir izdevies uzveikt šos serbus – Indianvelsā kopā ar kanādieti MIlošu Raoniču Balkānu pārstāvji tika sakauti ar 7:6(3), 6:1.

Mačs bija paredzēts trešdienas pēcpusdienā, taču lietus dēļ Pekinā spēles varēja notikt tikai centrālajā kortā. Līdz ar to dubultspēle pārcelta uz ceturtdienu. Tā paredzēta kā trešā kortā ar numuru 4. Pirms tam (7:30) šajā pašā kortā Ernests uzsāks vienspēli pret Martinu Kližanu. Videotranslācijas no šī korta nav paredzētas.

Izmantotie resursi:
ATP World Tour - Official Site of Men's...

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:00, pirms 10 gadiem
No Moon korta (trešais pēc nozīmes) rādīs sieviešu dubultspēli un tā jau ir Tv programmā (vismaz tajā ko piedāvā internets), bet no Lotus korta (otrais pēc nozīmes) - veču dubultspēle Tv programmā vismaz šobrīd nav!

Es šaubos vai rādīs!

Būs tāpat kā kad Gulbis/Raoničs spēlēja pret Stanu/Rodžeru - spēle bija Tv programmā, bet tāpat to nerādija!

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:04, pirms 10 gadiem
vispirms jau jaabeidzas lietum

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:23, pirms 10 gadiem
Lai arī dupelis, tomēr vai tas tev šķiet kaut par 1% ticami, ka Noli nerādīs pa tv? Ja nu vienīgi tiešām lietus dēļ spēli pārcels uz kaut ko ļoti attālu, lai paspētu izspēlēt, bet arī tad uz kaut ko neredzamu pārcels dajebko citu, nevis Džokoviču
sandis444444 rakstīja: No Moon korta (trešais pēc nozīmes) rādīs sieviešu dubultspēli un tā jau ir Tv programmā (vismaz tajā ko piedāvā internets), bet no Lotus korta (otrais pēc nozīmes) - veču dubultspēle Tv programmā vismaz šobrīd nav!

Es šaubos vai rādīs!

Būs tāpat kā kad Gulbis/Raoničs spēlēja pret Stanu/Rodžeru - spēle bija Tv programmā, bet tāpat to nerādija!

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:25, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Lai arī dupelis, tomēr vai tas tev šķiet kaut par 1% ticami, ka Noli nerādīs pa tv? Ja nu vienīgi tiešām lietus dēļ spēli pārcels uz kaut ko ļoti attālu, lai paspētu izspēlēt, bet arī tad uz kaut ko neredzamu pārcels dajebko citu, nevis Džokoviču
Jā tas ir ļoti ticami ka neparādīs, es jau rakstīju ka ASV Masterī (sezonas sākumā) Federera/Wawrinkas - Gulbja/Raoniča spēli arī neparādīja, kgan spēle bija TV kortā, bija arī ielikta Tv programmā, bet neparādija!

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:40, pirms 10 gadiem
gan jau nenostrīmoja vnk. Amīšu kanāli strīmojas baigi bailīgi (būtībā viņiem viss ir pašiem pieejams netā gluži kā lattelekomam), bet ķīnieši savējos dāļā pa labi un pa kreisi, tur tas ir megapopulāri un pieprasīti.
sandis444444 rakstīja: Jā tas ir ļoti ticami ka neparādīs, es jau rakstīju ka ASV Masterī (sezonas sākumā) Federera/Wawrinkas - Gulbja/Raoniča spēli arī neparādīja, kgan spēle bija TV kortā, bija arī ielikta Tv programmā, bet neparādija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-01 13:21, pirms 10 gadiem
izskataas, ka atceela dubultspeeles shodien

     [+] [-]

, 2014-10-01 15:26, pirms 10 gadiem
Galvenais lai parāda vienspēli, kas arī šobrīd vēl nav programmā, agri no rīta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-01 15:34, pirms 10 gadiem
Manhunt rakstīja: Vienspēli noteikti nerādīs, nav translāciju no 4.korta, kurā Gulbis rīt spēlēs.
arī dubultspēli nerādīs jo notiks tajā pat 4 kortā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-01 16:11, pirms 10 gadiem
Slikti ka nerādīs, Ķīnai grūtības no visiem kortiem nodrosinat video translāciju, doh.

     [+] [-]

, 2014-10-01 16:13, pirms 10 gadiem
Manhunt rakstīja: Nevar būt. Labi, ka pateici citādi "nav translāciju no 4.korta" vēl kādam dotu cerības, ka dubultspēli gan rādīs, pat ja vienspēli ne
Ja kko sāc stāstīt tad pasaki līdz galam, citādi netrūkst tādu kas tā arī padomātu un rīt no rīta jautātu: kāpēc nerāda dubultspēli!? Te tādi vienmēr atrodas!