Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Gulbis neizmanto sešas breikbumbas un Meksikā atzīst Švarcmana pārākumu

Gulbis neizmanto sešas breikbumbas un Meksikā atzīst Švarcmana pārākumu
Ernests Gulbis. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt uzsākt uzvaru sēriju nav izdevies Latvijas pirmajai raketei vīru tenisā Ernestam Gulbim (129. ATP), kurš Meksikā notiekošā Loskabosas ATP 250 sērijas turnīra otrajā kārtā ar 5:7, 0:6 piekāpās pasaules ranga 27. vietā esošajam argentīnietim Djego Sebastjanam Švarcmanam.

Pēc pārliecinoši uzvarēta (40:15) spēles pirmā geima Gulbim nākamajā pavērās divas iespējas lauzt pretinieka servi, tomēr argentīnietis parādīja aukstasinību un panāca 1:1. Tikmēr nākamajā geimā divas breika iespējas bija jau Švarcmana rokās, taču arī viņš tās palaida vējā, Gulbim ar lielām pūlēm, taču atgūstot pārsvaru (2:1). Ļoti tuvu serves geimu laušanai abi tenisisti bija nākamajos trīs geimos, Gulbim neizmantojot četras iespējas (trīs no tām - sestajā geimā), kamēr Švarcmanam - divas.

Seta turpinājumā rezultāts pa geimiem kļuva 5:5, 11. geimā izšķirošo izrāvienu veicot Švarcmanam, argentīnietim pie Gulbja serves gūstot trīs punktus pēc kārtas (40:0). Latvietis divas breikbumbas spēja atspēlēt, taču pēdējā - pie rezultāta 30:40 - pārāks tomēr izrādījās Švarcmans panākot 6:5, kā arī vēlāk izservējot setu līdz uzvarošām beigām - 7:5.

Otrajā setā Gulbja pretestība bija galā - katrs no latvieša serves geimiem tika salauzts, kā rezultātā bezierunu sakāve ar 0:6. Nākamajā kārtā turnīrā ar trešo numuru izliktais Švarcmans eksaminēs pieredzējušo Kazahstānas tenisistu Mihailu Kukuškinu (45. ATP), kurš ir izlikts ar astoto numuru.

Šonakt latvieti pievīla viņa galvenais trumpis serve, Gulbim trāpot divus eisus, kā arī pieļaujot deviņas dubultkļūdas. Gulbis laukumā trāpīja tikai 47% izdarīto pirmo servju, kā arī pie pirmās serves uzvarēja 69% (20/29). Salīdzinājumā Švarcmans laukumā trāpīja 58% pirmo servju, izcīnot punktus 76% (29/38) gadījumu. Ievērojami labāks Švarcmans bija izcīnītajos punktos pēc otrās serves - argentīnietis uzvarēja 56% (15/27), kamēr Gulbis - 36% (12/33).

Kā zināms, tad Gulbis otrdien, ar 6:4, 7:6 (2) apspēlējot Taivānas tenisistu Džeisonu Džungu (134. ATP), izcīnīja pirmo uzvaru kopš 19. maija, kad Ženēvā uz māla seguma apspēlēja japāni Jošihito Nišioku (6:2, 7:6(7)). Pēcāk sekoja astoņas neveiksmes pēc kārtas – pret Aleksandru Zverevu, Kasperu Rūdu, Fēliksu Ožē-Aliasimu, Serhiju Stahovski, Altugu Dželikbileku, Leonardo Majeru, Ugo Deljenu un Jirži Veseliju. Iekļūšana Loskabosas turnīra astotdaļfinālā tiek atalgota ar 20 ranga punktiem un 12,825 tūkstošiem ASV dolāru jeb 11,5 tūkstošiem eiro.


, 2019-08-01 06:07, pirms 5 gadiem
Šitā attieksme mūsu sportistiem liekas pazìstama- kad nesanāk gūt virsroku, tad spēli atdodam kā tādi nopļauti. Kaut kāda lìdzība ar vakardienas u18 basīti- cerīgi sāka un tad, kā sākās lejupslīde, tā bez bremzēm, neprot vairs neko. Talants, prasmes, pieredze ir, psiholoģiskā noturība un pašaizliedzība cīņai ar pilnu pašatdevi, nav.
, 2019-08-01 06:20, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Šitā attieksme mūsu sportistiem liekas pazìstama- kad nesanāk gūt virsroku, tad spēli atdodam kā tādi nopļauti. Kaut kāda lìdzība ar vakardienas u18 basīti- cerīgi sāka un tad, kā sākās lejupslīde, tā bez bremzēm, neprot vairs neko. Talants, prasmes, pieredze ir, psiholoģiskā noturība un pašaizliedzība cīņai ar pilnu pašatdevi, nav.
HA ha. Paskaties kādreiz citu valstu pārstāvjus latviešu nolicēj! Citi ar tā zaudē!
Slēpts komentārs: ezeel
, 2019-08-01 07:13, pirms 5 gadiem
Boston United rakstīja: HA ha. Paskaties kādreiz citu valstu pārstāvjus latviešu nolicēj! Citi ar tā zaudē!
Nepolitizē to, ko pateicu un nepārliec akcentus! Ja es būtu, kā Tev gribētos domāt, " latviešu norējējs, tad pat katrā savā komentārā, pat mūsu sportistu uzvaras gadījumā, viņus tikai kritizētu, bet redzu arī labas lietas Latvijas sportistos, par kurām runāju savos komentāros un rakstos, tajā pat laikā neslēpju arī problemātikas, ko konstatēju.
Ja es rakstīju ko par mūsu sportistu attieksmi pret darbu un par vājajām spējām atgūties pēc sportiskām krìzēm, tas ir mans viedoklis- Tev ir visas tiesības kā ikvienam domāt atšķirīgi un netikt nosodītam, ja domā atšķirīgi, bet piesiet bumbuļus, ka aizskaru latviešus, tas ir gan nekorekti, gan provokatīvi un lēti.
Ja Tev atliek tik daudz laika pētìt arī citu valstu sportistu sagatavotības, lieliski, uzraksti par to, labprāt izlasīšu un nenosodīšu Tevi par Tavu viedokli! Man pietiek ar to, ka sekoju lìdzi kādām sacensībām ar mūsu sportistu līdzdalību un pat dažu sacensību un turniru ietvaros var izdarīt kādus secinājumus un salīdzināt mūsu sporta skolu rezultātus savu sportistu darbībā ar citu zemju ieguldījumu rezultativitāti savos profesionāļos.
Tiešām, uzraksti plašāku rakstu, kā Tu redzi, cik profesionāli līdzvērtīga ir dažādo sporta veidu mūsu zemes sportistu psiholoģiskā noturība ar citu valstu profesionāļu psiholoģisko briedumu! Kad būsi to paveicis, nez vai gribēsies kādu vēl nomelnot, ja tas nedomā tā, kā padomju laikos tika pieprasīts- pēc sistēmas.
, 2019-08-01 07:33, pirms 5 gadiem
Švarcmans ir tiešām labs. Un pirmais sets vieš cerības. Ernests visticamāk zaudēja otro setu ar 0:6, jo beidzās baterijas. Sportisti jūt vai ir kaut niecīga cerība pret konkrēto pretinieku, esot konkrētajā fiziskajā kondīcijā. Ja jūti, ka nav, tad Ieslēgties ir neiespējami. Protams varēja zaudēt teiksim 2:6 - vai no tā, kas mainītos? Šobrīd tā nav attieksme, bet sportiskā forma. Kādēļ tā ir viduvēja, es nezinu. Ernestam vispār vienmēr ir bijusi pavāja izturība. Viņš ir bijis izcils tikai labos apstākļos. Nepanes ne karstumu, ne mitrumu. Tās ir individuālas īpatnības. Pieļauju Meksikā bija karsts. Pirmā spēle un otrās pirmais sets viņu uzsūca un tas arī viss. Pozitīvais, ka principā spēj vismaz setu turēt top 50 līmenī. Formu var arī atgūt, ja iemesls nav kāda(s) hroniska trauma(s).
, 2019-08-01 08:36, pirms 5 gadiem
rīts rakstīja: Švarcmans ir tiešām labs. Un pirmais sets vieš cerības. Ernests visticamāk zaudēja otro setu ar 0:6, jo beidzās baterijas. Sportisti jūt vai ir kaut niecīga cerība pret konkrēto pretinieku, esot konkrētajā fiziskajā kondīcijā. Ja jūti, ka nav, tad Ieslēgties ir neiespējami. Protams varēja zaudēt teiksim 2:6 - vai no tā, kas mainītos? Šobrīd tā nav attieksme, bet sportiskā forma. Kādēļ tā ir viduvēja, es nezinu. Ernestam vispār vienmēr ir bijusi pavāja izturība. Viņš ir bijis izcils tikai labos apstākļos. Nepanes ne karstumu, ne mitrumu. Tās ir individuālas īpatnības. Pieļauju Meksikā bija karsts. Pirmā spēle un otrās pirmais sets viņu uzsūca un tas arī viss. Pozitīvais, ka principā spēj vismaz setu turēt top 50 līmenī. Formu var arī atgūt, ja iemesls nav kāda(s) hroniska trauma(s).
Lūk, te var redzēt, ka cilvēks ir ko vērtējis, analizējis spēli(es)- tas nenozīmē, ka kritiku jāpārverš par uzbrukumu nacionalitātei vai sportistam.
Savukārt par to momentu, ko pieminēji, ka "spēlētāji jūt", kāds būs spēles turpinājums un tad var noplīst, ja apzinās, ka nav viņa diena, piebildīšu- piem.basītī turnīros sporta treneri mēdz ieborēt savos padotajos puspatiesību par spēlēm, kurās jātaupās, lai ir jauda uzvarēt spēkos lidzīgākos pretiniekus, taču tas rada defektu- komanda ļoti bieži nespēj pārslēgties no taupības režīma uz maksimālo jaudu. Bet sporta veidos, kur viss atkarīgs no paša un brīžos, kad neiet, ir jābūt pašcieņai un veselīgam spītam, neatlaidībai cīnities lidz galam, pat ja izšķirošo setu tenisā jāzaudē. Padošanās spēles laikā atstāj negatīvu ietekmi uz raksturu un psiholoģisko noturību un ietekmēs attieksmi pret nākamajām sacensībām. Padoties nedrīkst, ja neierobežo trauma.
, 2019-08-01 08:46, pirms 5 gadiem
Pievienojos marexs ikvienam vārdam!
, 2019-08-01 09:00, pirms 5 gadiem
Es šai gadījumā nedomāju apzinātu padošanos. Pats spēlēju vairākus rakešu sporta veidus amatieru līmenī. Vienkārši, ja jūti, ka pat ar savu labāko spēli nevari aizķerties, tad pilnīgi neapzināti sāc vairāk riskēt vai gluži otrādi paliec pārlieku uzmanīgs un tad rodas šie zaudējumi uz nulles. Par to, ka taupīties nevajag piekrītu. Ernests parasti sāk vairāk riskēt, lai veiksmes gadījumā salauztu pretinieku.
marexs rakstīja: Lūk, te var redzēt, ka cilvēks ir ko vērtējis, analizējis spēli(es)- tas nenozīmē, ka kritiku jāpārverš par uzbrukumu nacionalitātei vai sportistam.
Savukārt par to momentu, ko pieminēji, ka "spēlētāji jūt", kāds būs spēles turpinājums un tad var noplīst, ja apzinās, ka nav viņa diena, piebildīšu- piem.basītī turnīros sporta treneri mēdz ieborēt savos padotajos puspatiesību par spēlēm, kurās jātaupās, lai ir jauda uzvarēt spēkos lidzīgākos pretiniekus, taču tas rada defektu- komanda ļoti bieži nespēj pārslēgties no taupības režīma uz maksimālo jaudu. Bet sporta veidos, kur viss atkarīgs no paša un brīžos, kad neiet, ir jābūt pašcieņai un veselīgam spītam, neatlaidībai cīnities lidz galam, pat ja izšķirošo setu tenisā jāzaudē. Padošanās spēles laikā atstāj negatīvu ietekmi uz raksturu un psiholoģisko noturību un ietekmēs attieksmi pret nākamajām sacensībām. Padoties nedrīkst, ja neierobežo trauma.
, 2019-08-01 09:28, pirms 5 gadiem
rīts rakstīja: Švarcmans ir tiešām labs. Un pirmais sets vieš cerības. Ernests visticamāk zaudēja otro setu ar 0:6, jo beidzās baterijas. Sportisti jūt vai ir kaut niecīga cerība pret konkrēto pretinieku, esot konkrētajā fiziskajā kondīcijā. Ja jūti, ka nav, tad Ieslēgties ir neiespējami. Protams varēja zaudēt teiksim 2:6 - vai no tā, kas mainītos? Šobrīd tā nav attieksme, bet sportiskā forma. Kādēļ tā ir viduvēja, es nezinu. Ernestam vispār vienmēr ir bijusi pavāja izturība. Viņš ir bijis izcils tikai labos apstākļos. Nepanes ne karstumu, ne mitrumu. Tās ir individuālas īpatnības. Pieļauju Meksikā bija karsts. Pirmā spēle un otrās pirmais sets viņu uzsūca un tas arī viss. Pozitīvais, ka principā spēj vismaz setu turēt top 50 līmenī. Formu var arī atgūt, ja iemesls nav kāda(s) hroniska trauma(s).
Kāds tev karsts? Dienā max 24 grādi un kad spēlēja labi ja 20. Vienkārši Ernests ir sūdīgā formā tas arī viss, vēl pāris gadiņus paspēlēs, kaut kādu naudu nopelnīs un metīs mieru.
, 2019-08-01 09:31, pirms 5 gadiem
rīts rakstīja: Švarcmans ir tiešām labs. Un pirmais sets vieš cerības. Ernests visticamāk zaudēja otro setu ar 0:6, jo beidzās baterijas. Sportisti jūt vai ir kaut niecīga cerība pret konkrēto pretinieku, esot konkrētajā fiziskajā kondīcijā. Ja jūti, ka nav, tad Ieslēgties ir neiespējami. Protams varēja zaudēt teiksim 2:6 - vai no tā, kas mainītos? Šobrīd tā nav attieksme, bet sportiskā forma. Kādēļ tā ir viduvēja, es nezinu. Ernestam vispār vienmēr ir bijusi pavāja izturība. Viņš ir bijis izcils tikai labos apstākļos. Nepanes ne karstumu, ne mitrumu. Tās ir individuālas īpatnības. Pieļauju Meksikā bija karsts. Pirmā spēle un otrās pirmais sets viņu uzsūca un tas arī viss. Pozitīvais, ka principā spēj vismaz setu turēt top 50 līmenī. Formu var arī atgūt, ja iemesls nav kāda(s) hroniska trauma(s).
Vecīt ja tev beidzas baterija pēc viena nospēlēta seta tad varbūt jāmet miers?

Viņš pēdējā laikā var teikti vispār nav spēlējis (viens mačs nedēļā neskaitās nopietna spēlēšana) un jau baterija tukša... pffff!

Paskaties viņa pēdējos mačus, pēc zaudēta 1 seta viņš otro setu vienkārši atdod bez cīņas un nav svarīgi kāds laiks ārā, karsts, auksts, mitrs vai sauss - pie kājas.. vienkārši necīnās viņš vairs un šis mačs nebija izņēmums.
, 2019-08-01 09:48, pirms 5 gadiem
Iedzen naglu sienā un pakar tās kedas.Nemokies.
, 2019-08-01 10:27, pirms 5 gadiem
Gulbis tak pats ir teicis, ka spēlē prieka pēc. Ja viņš ir izvirzījis sev kādu mērķi, tad gan jau ka spēlēs kamēr jutīs ka var ielauzties atpakaļ 100niekā. Ja esi 10-100niekā, tad turklāt vari nopelnīt $ visai dzīvei ( Gulbim tie ir 7m+) ja malies pa otro simtu, tad vari pietiekami labi pelnīt (šogad Gulbim 300k +) nu par TOP10 nerunāsim zem 200 taa jau tenisaa ir izdzīvošana.
, 2019-08-01 11:18, pirms 5 gadiem
sandza rakstīja: Gulbis tak pats ir teicis, ka spēlē prieka pēc. Ja viņš ir izvirzījis sev kādu mērķi, tad gan jau ka spēlēs kamēr jutīs ka var ielauzties atpakaļ 100niekā. Ja esi 10-100niekā, tad turklāt vari nopelnīt $ visai dzīvei ( Gulbim tie ir 7m+) ja malies pa otro simtu, tad vari pietiekami labi pelnīt (šogad Gulbim 300k +) nu par TOP10 nerunāsim zem 200 taa jau tenisaa ir izdzīvošana.
No zaudējumiem prieku gūt var tikai mazohists. Lai Gulbim veicas, bet es vairs neskatos viņa spēles, jo neesmu mazohists.
, 2019-08-01 18:02, pirms 5 gadiem
sandza rakstīja: Gulbis tak pats ir teicis, ka spēlē prieka pēc. Ja viņš ir izvirzījis sev kādu mērķi, tad gan jau ka spēlēs kamēr jutīs ka var ielauzties atpakaļ 100niekā. Ja esi 10-100niekā, tad turklāt vari nopelnīt $ visai dzīvei ( Gulbim tie ir 7m+) ja malies pa otro simtu, tad vari pietiekami labi pelnīt (šogad Gulbim 300k +) nu par TOP10 nerunāsim zem 200 taa jau tenisaa ir izdzīvošana.
Īsa gan tev tā atmiņa...."desmitnieks tas ir labi,bet man merķis ir būt Nr 1.'' ..tie ir Gulbja vārdi laikā kad viņš īsu brīdi bija top 10
, 2019-08-01 18:46, pirms 5 gadiem
Apsveicam Ernestu ar to ka vēl 14 fani viņu komentē.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
4

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.