Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tiešraide: Ostapenko – Mladenoviča 4:6, 5:7 (spēle galā!)

Tiešraide: Ostapenko – Mladenoviča 4:6, 5:7 (spēle galā!)
Aļona Ostapenko
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 147.) šodien turpina savu pirmo "Grand Slam" turnīru, Vimbldonas 2. kārtā tiekoties ar Francijas tenisisti Kristinu Mladenoviču, kura atrodas ranga 38. vietā.

2. sets 5:7

5:7 BREIKS! Ostapenko atkal geimu sāk ar dubultkļūdu. Pēc tam vēlreiz netrāpa pirmo servi, bet Mladenoviča soda otro servi. 0:30. Mladenoviča nospēlē pacietīgi aizsardzībā, un Ostapenko iesit tīklā. Jau 0:40 jeb trīs mačbumbas Francijas tensisistei. Aļona pirmo atspēlē ar "backhand" sitienu pa līniju, bet izglābties tomēr nespēj, maču pabeidzot ar "backhand" sitienu tīklā.

5:6. Mladenoviča labi saservē, 11. geimā zaudējot tikai vienu punktu. Ostapenko pirms brīža servēja par 3. seta spēlēšanu, tūlīt viņa servēs par mača turpināšanu. Tik ātri viss mainās...

5:5 BREIKS! Servējot par uzvaru setā, Ostapenko sāk ar dubultkļūdu. Mladenoviča pēc tam iesit tīklā. Vēlāk to izdara vēl divas reizes, un Aļona iegūst vēl divas setbumbas! Tagad ar pašas servi. Ostapenko varēja izmantot jau pirmo, taču apjuka pie tīkla, netrāpot laukumā ar "backhand". To nākas nožēlot, jo otrās jeb kopumā trešās setbumbas izspēlē kārtējā dubultkļūda. Seko vēl divas Aļonas kļūdas, un Mladenoviča panāk izlīdzinājumu.

5:4. Ostapenko uzvar pirmās divas izspēles, Mladenoviča panāk izlīdzinājumu. Ostapenko pēc tam lieliski pa diagonāli atsit pretinieces servi, iegūstot setbumbu. Seko ļoti gara izspēle, kurā Aļona teicami spēlē aizsardzībā, taču punktu iegūt neizdodas, jo Kiki ir pārāka sitienu apmaiņā pie tīkla. T

5:3. Latvijas tenisiste vairs nespēlē tik pārgalvīgi kā mača pirmajā pusē. Īpaši tas attiecas uz otrajām servēm. Ostapenko cenšas to trāpīt laukumā, lai arī izpildījums nav ātrs. Šoreiz līdz "vienādi" tiek Mladenoviča, taču arī viņai tas ir maksimums konkrētajā geimā. Aļona nokļūst viena uzvarēta geima attālumā no 3. seta.

4:3. Ostapeno uzņemšanā tiek līdz "vienādi", tomēr vairāk šajā geimā paveikt neizdodas.

4:2. Ostapenko sesto geimu sāk ar otrās serves eisu, pēc tam dubultkļūda, kam seko "backhand" sitiens tīklā. Ostapenko uzskata, ka Mladenoviča mirkli iepriekš bumbiņu trāpīja aiz gala līnijas. Geimā izdodas uzvarēt no 15:30.

3:2 BREIKS! Atkārtojas mača ievadā redzētais. Proti, Mladenovičai neklausa pirmā serve, bet otrās serves punktos Ostapenko izvēršas pēc pilnas programmas un izceļas ar "sauso" breiku!

2:2 BREIKS! Mladenovičai paveicas ar no tīkla pa sitienam atlēkušu bumbiņu, tiekot pie breika iespējas. Ostapenko pieviļ "backhand" sitiens. Jāteic gan, ka pretiniece ļoti labi uzņēma servi, bumbiņu raidot Aļonai kājās.

Šajā mačā būtībā viss ir atkarīgs no Latvijas pirmās raketes. Aļona agresīvi spēlē uzbrukumā, Mladenoviča labprāt atsitas un gaida Vimbldonas junioru čempiones kļūdas. 1. setā tāda taktika ļāva uzvarēt.

2:1 BREIKS! Ostapenko pie 30:30 ar "forehand" sitienu "nokrāso" sānu līniju, iegūstot breikbumbu. Mladenovičai liels auts, un Aļona arī 2. setā iegūst breika pārsvaru.

1:1. Ostapenko ar diagonālo "forehand" sitienu atspēlē breikbumbu un ne bez pūlēm nosargā servi, panākot setā izlīdzinājumu. Aļonai kortā dzirdams atbalsts gan latviešu, gan krievu valodā.

0:1. Mladenoviča kopš 1. seta vidus ir "atradusi" pirmo servi, kas viņai ļoti palīdz. Ostapenko arvien labi izskatās garajās izspēlēs, taču 2. setu ar breiku sākt neizdodas, pirmajā geimā uzvarot tikai divās izspēlēs.

1. sets 4:6

4:6 BREIKS! Ostapenko desmito geimu sāk ar "backhand" autu. Mladenoviča labs "forehand" uzbrukums, kam seko Aļonas sitiens tīklā. Trīs setbumbas Francijas sportistei. Pirmās izspēlē viņai raidījums tīklā. Otrās setbumbas izspēlē Ostapenko... dubultkļūda! Tā viņai setā bija piektā. Nepiepiesto kļūdu Aļonai divreiz vairāk: 14-7.

4:5. Ostapenko panākumu atslēga mača ievadā bija uzbrukšana Mladenovičas otrajai servei. Tagad tādu iespēju nav, jo Kiki ar augstu procentu trāpa pirmo servi. Francijas tenisiste serves geimā uzvar "sausā". Aļonai būs jāservē par seta turpināšanu.

4:4. Ostapenko ir saņēmusies, atotajā geimā nospēlē ne vien agresīvi, bet arī precīzi un uzvar "uz 15".

3:4. Aļonas spēlē arvien vairāk kļūdu, un Mladenoviča, uzvarot trīs geimus pēc kārtas, pirmoreiz mačā ir vadībā. Ostapenko vadībā nepiespiestajās kļūdās: 11-4.

3:3 BREIKS! Ostapenko ar četrām nepiespiestajām kļūdām, ieskaitot divām ar servi, uzdāvina Mladenovičai sesto geimu.

3:2. Ostapenko ļoti laba lasa Mladenovičas serves, tiek līdz rezultātam 30:30, taču tad divreiz pārforsē sitienus, ļaujot Mladenovičai pirmoreiz mačā noturēt servi.

3:1. Ostapenko šoreiz nostiprina breiku, lielāko darba daļu geimā paveicot ar "forehand" sitieniem.

2:1 BREIKS! Ostapenko ieliski uzbrūk Francijas tenisistes servēm, iegūstot divas breikbumbas. Mladenoviča pirmo atspēlē ar eisu, bet otro novērst nespēj. Aļona divreiz teicami uzbrūk ar "backhand" un atjauno pārsvaru.

1:1 BREIKS! Arī Mladenovičai izdodas "sausais" breiks, tiesa, ar lielu Ostapenko palīdzību. Aļonai divas dubultkļūdas, geims pabeigts ar sitienu autā.

1:0 BREIKS! Mačs sākas ar Mladenovičas dubultkļūdu. Pirmā geima turpinājums viņai nav diez ko labāks, jo Ostapenko teicami uzbrūk un nopelna "sauso" breiku.

Pirmsspēles apskats

Vimbldonas rīkotāji šogad izdalīja tikai piecas no pieejamajām astoņām "wild card". Vienu kā pagājušā gada junioru čempione saņēma Ostapenko. Latvijas tenisiste nav likusi vilties, jo 1. kārtā spēja sarūpēt sensāciju, ar 6:2, 6:0 nieka 52 minūtēs sagraujot ranga devītajā vietā esošo Spānijas tenisisti Karlu Svaresu Navarro. Aļonai tā ir karjeras pirmā uzvara pret Top 10 tenisistēm.

Lai cik tas kādam varbūt nešķistu dīvaini, ranga 38. vietā esoša Mladenoviča Ostapenko solās būt grūtāks pārbaudījums nekā pirmajā cīņā sagrautā Top 10 spēlētāja Svaresa Navarro. Tas ir spilgts piemērs tam, kā konkrēta seguma specifika ietekmē tenisistu sniegumu. Nav šaubu, ka Ostapenko pret spānieti uz māla būtu pavisam citas grūtības pakāpes mačs.

Francijas tenisistei ir daudz labāka serve un ievērojami spēcīgāks uzbrukums. Bīstamākais sitiens ir "forehand". Svaresa Navarro savu tenisu un trumpjus uz ļoti ātra seguma nevar izmantot tā kā, piemēram, uz māla vai lēna "hard". Savukārt Mladenovičai ātrie segumi ir pat ļoti ērti. Un viņa mēdz variēt ar spēli, dažreiz izmantojot "saīsinātos" sitienus.

Ja pirmajā cīņā viss bija atkarīgs no Aļonas, tad šodien tā nevar būt. Mladenoviča ir fiziski nobriedušāka un apveltīta ar pietiekami spēcīgu tenisu, lai nebūtu iebiedēta, saņemot Ostapenko triecienus. Svaresa Navarro pirmdien bija bezspēcīga, Mladenovičai ir ieroči, lai tādā spēlē uz ātra seguma atbildi parādā nepaliktu.

Taču arī pret tādu pretinieci ar jaudīgu tenisu Aļonai ir plusi. Proti, Ostapenko tādas sāncenses ir parocīgas, jo viņai nav pašai jāuztraucas par ātruma radīšanu, var izmantot pretinieces piedāvāto tempu. Latvijas pirmajai raketei labākais sitiens ir "backhand", censties Mladenovičai uzspiest vairāk iesaistīties "backhand" sitienu apmaiņās ir viens no veidiem, kā cerēt uz panākumiem. Kiki "forehand" noteikti ir labāks par sitienu no neērtās puses.

22 gadus vecajai Mladenovičai vecāki ir no bijušās Dienvidslāvijas. Pati dzimusi Francijā un šo valsi arī pārstāv sportojot. Abi vecāki nodarbojušies ar sportu – tēvs ar handbolu, bet māte ar volejbolu. Meitas virzīšana pa to pašu (sporta) taciņu ir loģiska izvēle, kuru nav nācies nožēlot.

Mladenovičas karjeras ir zīmīga ar to, ka viņa lielākos panākumus guvusi dubultspēlēs, bet pēdējā laikā spēj arvien labāk nospēlēt individuālajās sacensībās. Francijas tenisistei kopā ar Danielu Nestoru ir divi "Grand Slam" jaukto dubultspēļu tituli, 2013. gadā uzvarot Vimbldonā un 2014. gadā triumfējot Austrālijā, vēl divos finālos zaudēts. Viņa pagājušajā gadā ar Ungārijas tenisisti Timeju Babošu, kas ir viņas regulārā pāriniece, tika līdz Vimbldonas dubultspēļu finālam, zaudējot tā brīža labākajai komandai pasaulē Sārai Erani un Robertai Vinči.

Mladenovičai WTA līmenī dubultspēlēs ir jau 11 tituli, šogad uzvarēts trīs turnīros. Panākumi pāru sacensībās līdz šim viņai ierobežojuši progresu vienspēlēs, taču nav ļaunuma bez labuma. Proti, dubultspēles ļāvušas labā līmenī noslīpēt dažādus spēles elementus, ieskaitot spēli pie tīkla.

Mladenovičas šābrīža 38. vieta reitingā nedaudz atpaliek no viņas rekorda, kas ir 36. vieta (2013. gada augustā). Mladenoviča šogad guvusi jau 22 uzvaras, kas ir viņas karjeras rekords vienā sezonā. 2013. gadā viņai pilnā sezonā bija 21 uzvara. Runa ir tikai par WTA un "Grand Slam" pamatturnīru mačiem. Kiki maijā Strasbūrā uz māla sasniedza pirmo WTA vienspēļu finālu, trīs setos zaudējot Samantai Stousurai. Viņa šogad četros turnīros tikusi līdz ceturtdaļfinālam vai tālāk.

Kristina šovasar uz zālāja nospēlējusi ļoti labi, iekrājot 7-2 bilanci. Hertogenbošā viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, tajā nespējot izmantot trīs mačbumbas pret Belindu Benčiču, savukārt Birmingemā sasniegts pusfināls, tajā piekāpjoties Karolīnai Pliškovai. No šī turnīra rezultātiem jāizceļ uzvara pār Simonu Halepu – 2:6, 6:0, 7:6(4).

Šis panākums bija zīmīgs ar to, ka Mladenoviča pirmo reizi ārpus Parīzes pārspēja Top 10 spēlētāju. Līdz šim bija pierasts, ka Mladenoviča savu labāko tenisu spēlē Francijas galvaspilsētā, jo visas iepriekšējās četras Top 10 uzvaras tika gūtas tieši tur. Mladenoviča vairs neeksistējošā turnīrā Parīzē, kas agrāk februāri notika uz "hard" seguma telpās, 2013. gadā pārspēja Petru Kvitovu, bet nākamajā gadā apspēlēja Halepu. Savukārt "French Open" viņai 2014. gadā uzvara pār Na Lī, bet šogad izdevies pārspēt Džīniju Bušāru, kura tobrīd vēl bija desmitniekā.

Kamēr Ostapenko 1. kārtā zaudēja tikai divus geimus, arī Mladenoviča uzvarēja ļoti viegli, ar 6:2, 6:1 sagraujot Rumānijas tenisisti Aleksandru Dulgeru. Zīmīgi, ka Mladenovičai tā ir pirmā uzvara Vimbldonā. Viņa no 2012. gada trīs reizes pēc kārtas zaudēja jau pirmajā mačā.

Lai arī Mladenoviča pirmajā mačā zaudēja tikai trīs geimus, viņas sniegums nemaz tik iespaidīgs nebija. Dulgeru palīdzēja ar 28 nepiespiestajām kļūdām. Divos setos! Pašai Mladenovičai bija 24, turklāt negatīva attiecība ar tīri uzvarētajām izspēlēm: 15-24. Tāpat jāatzīmē, ka Mladenoviča pretiniecei deva astoņas breika iespējas, no kurām Dulgeru spēja realizēt tikai vienu.

Ja Mladenoviča nospēlēs apmēram tāpat, Ostapenko būs labas izredzes. Aļonai, kā ierasts, vājā vieta ir otrā serve. Ostapenko aizvakar bija astoņas dubultkļūdas, bet ar otro servi uzvarētas tikai 9/22 izspēlēm jeb 41%. Tas nav labs rādītājs. Ja Svaresai Navarro nebija ieroču Aļonas otrās serves apdraudēšanai, tad Mladenovičai ir iespējas no tās gūt lielu labumu.

Ostapenko šodien spēlēs ļoti vēlu, viņai paredzēts pēdējais mačs 17. kortā. Tur vispirms viena sieviešu turnīra spēle, kurai sekos divi vīriešu mači. Ostapenko ar Mladenoviču startēs pēc Leonardo Maijera un Marsela Granoljersa mača. Sākums varētu būt ap 20:00, tiešraides jāmeklē internetā. Ostapenko un Mladenovičas mača uzvarētāja 3. kārtā sacentīsies ar Viktoriju Azarenku vai Kirstenu Flipkensu.


, 2015-07-01 09:13, pirms 9 gadiem
lai Aļonai izdodas !
, 2015-07-01 09:17, pirms 9 gadiem
Veiksmi šodienas spēlē!
, 2015-07-01 09:22, pirms 9 gadiem
Cik punkti un $ ja uzvar šodien?
, 2015-07-01 09:44, pirms 9 gadiem
Ja Mladenoviča nebūtu izteikta blondīne - no tām par kurām stāsta aņukus, viņa būtu top10...manuprāt, milzīgs potenciāls, kas netiek izmantots par 100%, jo nav galvas..ir viss, lai vinnētu arī Serēnu...bet, nesanāk...
Aļonai šodien būs grūti, lai veicas!
, 2015-07-01 09:50, pirms 9 gadiem
Cik francisks uzvārds... Radko Mladiča mazmeita.
, 2015-07-01 09:53, pirms 9 gadiem
Novēlu lielu veiksmi un iekļūšanu 3.kārtā
, 2015-07-01 10:01, pirms 9 gadiem
video tiešraide būs?
Slēpts komentārs: Grizzly
, 2015-07-01 10:03, pirms 9 gadiem
Galvenais ierocis pret Mladenoviču ir nesaprotams teniss...kāpēc viņai vislabākie panākumi dubultspēlēs? ..jo blakus ir partneris "mamma", kurš var to petfekto tenisa mašīnu vadīt un mainīt stilu atkarībā no spēles gaitas...lai vinnētu Mladenoviču, viņu vajag samulsināt ...
, 2015-07-01 10:08, pirms 9 gadiem
Grizzly, nomierinies par Novaku...tà kā Aļona sēdēja Gulbja vip ložā FrenchOpen pusfinàlā, tad noteikti saklausījās kāds mēsls ir Džokovičs, un pēc tam kà nepieredzējis tīnis (viņai nebija 18) to atreferēja...tàs noteikti nebija viņas domas, bet Ernesta, kurš pazīst Novaku no akadēmijas laikiem !
, 2015-07-01 10:16, pirms 9 gadiem
uz alonu jauzmet
Slēpts komentārs: Grizzly
, 2015-07-01 11:25, pirms 9 gadiem
17. Vimbldonā ir slavens korts, Aļona var būt lepna tur uzspēlēt. Uz papīra vajadzētu spēli pabeigt pirms tumsas. Kā būs dzīvē, redzēsim.

Par spēli - Mladenoviču katru dienu nerāda, fakts, ka pati servēs stipri un Aļonas balodīšus centīsies nosist. Pašai Aļonai tas perfekti izdevās pret Karlu.
Aļona komfortabli jūtas Vimbldonā, tā kā ir varianti. Ja bumba neklausīs tik vareni kā 1. mačā, ceram uz 3 setiem.
, 2015-07-01 11:46, pirms 9 gadiem
Alona nav bagātnieku meita.kad viņa teica par Dzokovicu viņa bija vēl bērns un uz to momentu man viņš arī likās par pizonu.Bet ar laiku domas mainās.
, 2015-07-01 12:38, pirms 9 gadiem
Jau tagad gaidu spēli, sveiciens Ļenai no bērnības cīņu biedriem no Liepājas. Lepojamies ar Jums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-01 13:33, pirms 9 gadiem
uzliku uz Aļonu
dievs esi ar mani
, 2015-07-01 13:35, pirms 9 gadiem
A-BURTS ar lielo "A" rakstīja: ---Sākums varētu būt ap 20:00, tiešraides jāmeklē internetā.---

Vienkārši ģeniāli!
ģēnij, vai tu vari paredzēt, cikos sāksies dienas pēdējā spēle?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-01 14:38, pirms 9 gadiem
Ko viņa teica par Džokoviču?
, 2015-07-01 15:00, pirms 9 gadiem
Gribētos gan lai meitēnam rodas iespēja pārbaudīt savu varējumu pret Azarenku,turam īkšķus!
, 2015-07-01 15:01, pirms 9 gadiem
Būšu lojāls un arī uzlikšu uz Aļonu
, 2015-07-01 18:36, pirms 9 gadiem
Dixlafoss rakstīja: Būšu lojāls un arī uzlikšu uz Aļonu
Uz tādiem kā tu jau bukiji arī vārās.
, 2015-07-01 18:44, pirms 9 gadiem
kāds vrb zin un var iemest linku,kur varees redzeet?
, 2015-07-01 18:46, pirms 9 gadiem
Cerēt uz vēl vienu brīnumu... Var, pat vajag. Bet objektīvi skatoties, šķiet, ka būs grūti. Iespējams, ka, dēļ nestabilitātes. Bet viss vēl priekšā.
, 2015-07-01 18:53, pirms 9 gadiem
kazha24 rakstīja: kāds vrb zin un var iemest linku,kur varees redzeet?
šeit -> Wimbledon 2015: Mayer v Granollers - court 17 -...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-01 19:15, pirms 9 gadiem
, 2015-07-01 19:32, pirms 9 gadiem
Tad netā varēs redzēt Aļonas maču?;-)))
, 2015-07-01 19:36, pirms 9 gadiem
Regbists rakstīja: Tad netā varēs redzēt Aļonas maču?;-)))
šeit -> Wimbledon 2015: Mayer v Granollers - court 17 -...
, 2015-07-01 19:43, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka ir pārcelts uz 7. kortu.
, 2015-07-01 19:46, pirms 9 gadiem
Ir kads stream uz android?
, 2015-07-01 19:48, pirms 9 gadiem
7. kortā suu**** kamera varēja atstāt 17. kortā, tur tāpat tūl'
it beigsies!!!
, 2015-07-01 19:55, pirms 9 gadiem
7. korta kamera ir kā 90. gadu spēle uz zilitona
, 2015-07-01 19:55, pirms 9 gadiem
Ir normāls video kādam????
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.