Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus ar "sauso" uzvaru sasniedz ceturtdaļfinālu Ķīnā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus ar "sauso" uzvaru sasniedz ceturtdaļfinālu Ķīnā
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mārtiņš Podžus ceturtdien sasniedza ceturtdaļfinālu "Futures 25 000" sērijas turnīrā Luaņā, tikmēr Diāna Marcinkeviča trešdien nespēja pārvarēt 2. kārtu ITF 25 000 sacensībās Grado.

ATP ranga 854. numurs Mārtiņš Podžus šonedēļ aizvada pēdējo no četrām nedēļām "hard" seguma "Futures" sērijas turnīros Ķīnā. Podžus pirmajā mačā Luaņā ar 6:4, 6:1 pieveica rangā augstāk esošo ķīnieti Janu Bai (#489), bet otrajā cīņā atstāja "sausā" ranga 1321. vietā esošo Ķīnas tenisistu Juanfenu Lī. Mārtiņam tā ir pirmā 6:0, 6:0 uzvara "Futures" līmenī.

Podžus ceturtdaļfinālu sasniedza otrajā no četriem Ķīnas turnīriem, tas viņam izdevās arī pirmajā nedēļā Uhaņā, kur notika "Futures 15 000" turnīrs. Luaņā ir mazliet augstākas raudzes turnīrs, kas ceturtdaļfinālistiem dod trīs, nevis divus punktus.

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 322.) vakar uz Itālijas māla sīvi pacīnījās ar bijušo Top 30 spēlētāju Annu Karolīnu Šmiedlovu, tomēr slovākietei piekāpās ar rezultātu 4:6, 6:7(6). Diānai bija labas iespējas uzvarēt 2. setā, taču viņa nenosargāja divu breiku pārsvaru un arī pie 6:5 nespēja izservēt setu. Turnīrs pabeigts ar piecu punktu iegūšanu.

Divu WTA titulu īpašniece Šmiedlova vēl nesen bija stabila WTA tūres spēlētāja, aizpagājušajā sezonā rangā uzrāpjoties līdz 26. vietai. Formas un pārliecības zaudēšana bijusi tik skarba, ka Šmiedlova šobrīd atrodas tikai 250. vietā.