Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko atkal neprot apspēlēt Kasatkinu un zaudē dubultspēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko atkal neprot apspēlēt Kasatkinu un zaudē dubultspēlē
Aļona Ostapenko
Foto: jtbopen.cz

Aļona Ostapenko kopā ar amerikānieti Rakeli Atavo zaudēja "French Open" dubultspēļu turnīra 1. kārtā, ar 0:6, 6:3, 4:6 piekāpjoties Krievijas komandai Darja Kasatkina/Irina Hromačova. Ostapenko un Atavo pēdējā setā bija vadībā ar 4:2, vairs neuzvarot nevienā geimā.

Divu WTA dubultspēļu titulu īpašniece Ostapenko pašreiz rangā atrodas 34. vietā, bet 17 trofejas izcīnījusī Atavo ieņem 19. pozīciju. Savukārt pretiniecēm zemākas vietas – Kasatkinai 89. un Hromačovai 112. Ostapenko ar Atavo kopā piedalījās trešajā turnīrā. Pirmajos divos viņas nostartēja daudz labāk, Čārlstonā tiekot līdz pusfinālam un Štutgartē kļūstot par čempionēm.

Ar 10. numuru izliktajai Latvijas un ASV komandai nācās atspēlēties pēc ļoti neveiksmīga sākuma – Ostapenko un Atavo zaudēja cīņas pirmajos septiņos geimos! Abas vāji servēja, nespējot gūt daudz vieglus punktus, un Ostapenko regulāri kļūdījās spēlē no gala līnijas. Krievijas tenisistes sistemātiski spēlēja uz Ostapenko, kura palīdzēja ļoti daudz. Kasatkina tādā veidā Aļonu apspēlēja Čārlstonas finālā un arī šodien dubultspēlē veiksmīgi izmantoja to pašu taktiku.

Ostapenko un Atavo atspēlēšanās misija sākās 2. seta trešajā geimā, kad palīdzēja Hromačova, breikbumbas izspēlē izceļoties ar dubultkļūdu. Vēlāk iegūtajā otrajā breikā Ostapenko izdevās Kasatkinu apspēlē brīdī, kad Dašai neattaisnojās taktika ar vienkāršu bumbiņas turēšanu spēlē. Ostapenko ar pārinieci 2. setā būtu uzvarējušas mazliet pārliecinošāk, ja pie 5:2 nezaudētu savu servi. Tiesa, nākamajā geimā ar Atavo pūlēm noorganizēts vēl viens breiks.

Pēdējais sets sākās tā, kā tika spēlēts viss pirmais. Krievietes atkal pārsvarā sita Ostapenko virzienā, kurai kļūdu jūra. Tas noveda pie uzreiz zaudēta breika, kas drīz pārtapa 0:2 deficītā. Pēc tam uz vairākiem geimiem tika sakārtota spēle, atbildot ar četru geimu izrāvienu, bet pēc nokļūšanas vadībā ar 4:2 vairs neizdevās uzvarēt nevienā geimā. Jau atkal lielas problēmas ar precizitāti mūsu tenisistei. Devītais geims, pēc kura pretinieces ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā, beidzās ar Aļonas "backhand" sitienu tīklā, kad Kasatkina ļoti garā sitienu apmaiņā kārtējo reizi pārbaudīja Ostapenko pacietību un precizitāti.

Ostapenko otro reizi spēlēja "French Open" dubultspēļu turnīrā. Arī pērn viņa zaudēja 1. kārtā, toreiz kopā ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu piekāpjoties māsām Viljamsām. Par piedalīšanos vienā mačā šogad pienākas 10 punkti un 5250 eiro prēmija. Aļonai Parīzē vēl palikušas vienspēles, kur rīt 3. kārtas mačs pret Ukrainas tenisisti Ļesju Curenko, un jauktās dubultspēles kopā ar Brazīlijas tenisistu Brunu Suaresu.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-01 18:03, pirms 7 gadiem
Aļonai pārniece tāda dīvaina gadījusies, maziņa un melna... (

  +4 [+] [-]

, 2017-06-01 18:09, pirms 7 gadiem
Man ir tāda sajūta, ka ja Valdim ir iespēja ko sliktu uzrakstīt par Ostapenko viņš to noteikti izmantos... Pēc viņas uzvarām parasti vismaz divreiz īsāks teksts, kur parasti viss tiek novelts uz pretinieces kļūdām... Kaut kādas personīgas antipātijas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-06-01 18:23, pirms 7 gadiem
Virsraksts vienkārši iespārda... Ko nozīmē atkal neprot apspēlēt? Tā it kā Valdis šo katru dienu apspēlētu, māca Aļonai, māca, bet viņa kā neprot tā neprot... un tā visos rakstos, kad ir zaudējumi. Vai autoram vārdiņš cieņa kko izsaka?

  -1 [+] [-]

, 2017-06-01 18:33, pirms 7 gadiem
Jàsecina, ka mūsu dinamītam vajag psihologa palīdzība pret Kasatkinu...patreiz ir mobings no Darjas pret Aļonu kā jau tas mēdz būt starp padsmitgadīgām meitenēm...mani uztrauc tas 0:6 pirmajā setā..
Aļona, saņemies! ...būs vēl iespēja Kasatkinu iedzīt kortā stāvus!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-01 18:36, pirms 7 gadiem
Nu un kas? Viņa (tā pat kā vairāki citi) spēlē dubultspēlēs tikai sportīskas formas dēļ.

     [+] [-]

, 2017-06-01 21:26, pirms 7 gadiem
Tas pozitīvi,ka zaudēja,mazliet nesmuki pret partneri,bet viņai jau vajadzēa ar to rēķīnāties,būs vairāk enerģijas vienspēlēm.