Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marcinkevičai lieliska uzvara Anglijā, Ostapenko grauj Itālijā

Marcinkevičai lieliska uzvara Anglijā, Ostapenko grauj Itālijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča Edžbastonas (Anglija) ITF 25 000 turnīrā guva lielisku uzvaru pār francūzieti Džūliju Kuā, pēdējā setā atspēlējot divu breiku deficītu, uzvarot sešos geimos pēc kārtas un visā mačā svinot uzvaru ar rezultātu 6:7(3), 6:2, 6:3. Tikmēr Aļona Ostapenko Santas Margeritas Di Pulas (Itālija) ITF 10 000 sacensībās 1. kārtu pārvarējusi, zaudējot tikai četrus geimus.

Diāna Marcinkeviča ar 31 gadu veco Kuā, kura pašreiz rangā nokritusi uz 193. vietu (rekords 60. vieta 2009. gada vasarā) un Edžbastonā bija izlikta ar astoto numuru, iepriekš bija tikusies divreiz, abus mačus zaudējot. Abas cīņas notika ITF turnīros Francijā, kur 2011. gadā zaudēts ar 5:7, 0:6, bet gadu vēlāk ar 3:6, 7:6(4), 2:6. Šoreiz Marcinkevičai ar lielisku atspēlēšanos izdevās revanšs.

Diāna 1. setā atspēlējās no 2:5, novēršot vairākas (vismaz trīs) setbumbas, taču no seta zaudēšanas izvairīties tomēr neprata, ar 3:7 piekāpjoties taibreikā. Saspringtā cīņā zaudēts 1. sets Marcinkeviču nesalauza, tieši pretēji – viņa graujoši uzvarēja 2. setā (6:2). Marcinkeviča pēdējā setā zaudēja trīs geimus pēc kārtas, nokļūstot iedzinējos ar diviem breikiem. Līdzīgās situācijās bieži sabrūkot, Diānai šoreiz nospēlēja izcili, no 0:3 uzvarot sešos geimos pēc kārtas!

Marcinkeviča pārtrauca 11 zaudējumu sēriju mačos, kuros viņa piekāpusies 1. setā. Pēdējo uzvaru tādā spēlē viņa guva 24. septembrī, kad Anglijā ar 2:6, 6:4, 6:4 uzveica turcieti Čalu Bjukakčaju. Tāpat Diāna pielikusi punktu vēl vienai nepatīkamai sērijai, pēc pieciem zaudējumiem beidzot atkal gūstot uzvaru trīs setu spēlē.

Marcinkeviča šogad Lielbritānijā spēlē jau trešo reizi, šeit sakrājot pusi no sezonas turnīriem. Francijā bijuši divi turnīri, bet viens – Austrālijā, kur zaudējums "Australian Open" kvalifikācijas 1. kārtā. Latvijas pirmā rakete tikai otro reizi sezonas sešos pamatturnīros spējusi pārvarēt 1. kārtu. Iepriekš tas notika Notingemas ITF 25 000 turnīrā, tur tiekot līdz ceturtdaļfinālam (divas uzvaras).

Marcinkeviča ar iekļūšanu 2. kārtā nopelnījusi piecus reitinga punktus. Diānas nākamā pretiniece būs kāda rangā zemāk esoša tenisiste – serbiete Doroteja Erika (WTA 219.). Diāna viņu vienīgajā savstarpējā spēlē 2012. gadā Beļģijā uz māla apspēlēja ar 6:3, 7:6(4).

Diāna Anglijā, kur cīņas notiek telpās uz "hard" seguma, turpina tikai vienspēlēs, jo dubultspēļu turnīrā kopā ar krievieti Jekaterinu Bičkovu zaudējums 1. kārtā – 6:7(4), 7:6(2), 7:10 pret polieti Magdu Lineti un Šveices pārstāvi Amru Sadikoviču.

Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko šodien Itālijā aizvadīja pirmo maču kopš 12. februāra, kad viņa Tallinas ITF 15 000 turnīra 2. kārtā piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu Nīderlandes sportistei Evai Vakanno (6:2, 6:7(13), 3:6), toreiz neizmantojot sešas mačbumbas!

Ranga 779. vietā esošās Ostapenko pirmā pretiniece Itālijā bija viņas šīs nedēļas dubultspēļu pāriniece Beatrise Lombardo. Aļona ar 18 gadus veco itālieti, kurai reitingā 1189. vieta (rekords – 967. pozīcija) iepriekš nebija sacentusies, bet abu pirmajā tikšanās reizē guva graujošu uzvaru – 6:1, 6:3. Ostapenko maču sāka ar 12 pēc kārtas uzvarētām izspēlēm, bet 1. setā vienīgo geimu zaudēja ar savu servi. Arī 2. setā serve tika zaudēta vienreiz, lai gan daudz netrūka, lai tas notiktu divreiz – Ostapenko pēdējā geimā atspēlēja četras breikbumbas.

Ostapenko pretiniece 2. kārtā būs 19 gadus vecā Ukrainas tenisiste Anna Škuduna. Ar ranga 533. vietā (rekords 359. vieta) esošo Škudunu, kura Itālijā izlikta ar septīto numuru, Ostapenko iepriekš nav tikusies.

Ostapenko šodien aizvadīja arī dubultspēļu turnīra 1. kārtas maču, kopā ar Lombardo apspēlējot itālietes Federiku Arčidiakono un Martinu Spidžarelli – 6:0, 6:3 Sacensības Itālijā notiek uz māla seguma. Ostapenko ar 2. kārtas sasniegšanu vienspēlēs nopelnījusi vienu reitinga punktu, bet dubultspēlēs tikt ceturtdaļfinālā, par ko pienākas divi punkti.

Šonedēļ Latviju turnīros Eiropā/Āfrikā pārstāvēs arī Artūrs Lazdiņš, kuram atkal piešķirta Šarmelšeihas "Future 10 000" turnīra "wild card".


, 2014-04-01 17:34, pirms 10 gadiem
Tabula Itālijas turnīram gan rāda, ka būs jāspēlē ar ukrainieti Annu Šklidun, kura izlikta ar 7. numuru. Bet jāņem arī tā
, 2014-04-01 21:54, pirms 10 gadiem
Diānai viss nāk ar smagu darbu, bet Aļonai vēl jāaug, jo vēl ir daudz kur jāpiestrādā īpši serves, bet talants ir nenoliedzami.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
3

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi/Estonian Tennis Association

Vismane sasniedz W35 ceturtdaļfinālu Spānijā

Katalonijas pilsētā Terasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/8 finālā uzvarēja Jekaterinu Reingoldu - 6:2, 7:6(3).