Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Meksikā sezonas otrā tikšanās ar Brengli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Meksikā sezonas otrā tikšanās ar Brengli
Aļona Ostapenko
Foto: TASS/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 71.) ceturtdien ap plkst. 2:00 (pēc Rīgas laika) turpinās Akapulko "International" sērijas turnīru, sacenšoties ar šogad jau vienreiz pieveikto ASV tenisisti Medisonu Brengli (WTA 92.).

Ostapenko Brengli 5. janvārī ar 7:5, 6:3 uzvarēja Oklendas turnīra ceturtdaļfinālā, turklāt toreiz bija pārāka, pat neskatoties uz slimību, kuras dēļ viņai nācās izstāties nākamajā mačā pusfinālā pret citu amerikānieti Lorenu Deivisu.

Aļona Jaunzēlandē notikušajā mačā pret Brengli, cīņas ievadā spēlējot slikti, nokļuva iedzinējos ar 0:3, kas bija divu breiku deficīts, tomēr spēja atspēlēties, izvairoties no zaudēta seta.

Abas tenisistes kopš tā laika biežāk zaudējušas nekā uzvarējušas. Aļonai 3-4 bilance, tikai šonedēļ pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, bet Brengle pamatturnīros uzvarējusi tikai vienā no četriem mačiem, šo panākumu gūstot šonedēļ Akapulko, kur 1. kārtas mačā ar 4:6, 6:3, 6:2 apspēlēta Annika Beka. Piebilstams, ka Medisona pirms divām nedēļām guva trīs uzvaras Dohas kvalifikācijā.

Pat neskatoties uz saaukstēšanās radītajām sekām, Ostapenko panākums Oklendas turnīra spēlē pret Brengli šaubas neradīja. Aļona pilnībā dominēja, vien viņai tik ļoti raksturīgās kļūdas lika zaudēt vairākus geimus. Ostapenko tīri uzvarētajās izspēlēs bija graujošs 45-6 pārsvars!

Brengle ir aizsardzības spēlētāja ar vāju uzbrukumu. Viņas vienīgā cerība mačā pret izteikti agresīvām tenisistēm, kāda ir Ostapenko, ir bumbiņas turēšana spēlē pēc iespējas ilgāk un pretinieces kļūdas milzīgā daudzumā. Piemēram, kā tas notika jau pieminētajā Oklendas turnīrā, kur Brenglei ar 88 kļūdām zaudēja Serēna Viljamsa.

Arī šoreiz viss būs atkarīgs no pašas Ostapenko, kurai galvenais nospēlēt pacietīgi. Pirmajā mačā pret Danku Koviniču tas izdevās. Garantijas, ka divas dienas pēc kārtas būs stabila spēle, protams, nav. Toties skaidrs ir tas, ka Aļona noteikti diktēs spēli, turklāt šobrīd, kad rangā nolidots uz astoto desmitu, vairs nevar atļauties zaudēt mačos, kuros viņai "nav tiesību zaudēt".

Tikšanās vietu mainīt nedrīkst. Ostapenko rīt spēlēs turpat un apmēram tajā pašā laikā, kad šodien, proti, pēc nozīmes piektajā kortā, kur tā būs otrā spēle, pirmajai sākoties pusnaktī. Aļonai vēlāk arī dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačs kopā ar Jūliju Gergesu. Ar otro numuru izliktā Latvijas un Vācijas komanda sacentīsies ar Kanādas un Beļģijas duetu Džīnija Bušāra/Kirstena Flipkensa.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-01 18:30, pirms 7 gadiem
ūuu,grūta cīņa Diānai Marcinkevičai bet uzvara pret Albertu Brianti 2:6,6:4 un 6:3

     [+] [-]

, 2017-03-01 22:28, pirms 7 gadiem
Par uzvaru!

     [+] [-]

, 2017-03-02 02:57, pirms 7 gadiem
Diezgan stulba spēle.

     [+] [-]

, 2017-03-02 03:18, pirms 7 gadiem
Nu jau laikam salauza spēli tomēr.