Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis divos setos Indijā zaudē ATP 250 turnīra kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Gulbis divos setos Indijā zaudē ATP 250 turnīra kvalifikācijā
Ernests Gulbis. Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc trešās kārtas sasniegšanas „Australian Open” izcīņā piedzīvoja neveiksmi Punē, Indijā, kur ATP 250 līmeņa turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 4:6 un 4:6 piekāpās Čehijas tenisistam Lukašam Rosolam.

Ernests Gulbis iepriekšējās nedēļās bija spēlējis veiksmīgi. Viņam izdevās uzvarēt piecos mačos pēc kārtas Austrālijā (trīs kvalifikācijā un divos pamatturnīrā), kas ļaus viņam atgriezties ATP ranga labāko 200 spēlētāju pulkā (šobrīd 256. vieta rangā). Taču nākamajam turnīram pēc „Australian Open” Gulbim neizdevās kvalificēties, piekāpjoties rangā ar 177. numuru izliktajam čeham Lukašam Rosolam

Abiem šī bija piektā savstarpējā cīņā, taču viņu ceļi nebija krustojušies kopš 2015. gada. Rosolam ir veiksmīga bilance pret Gulbi, zaudējot tikai vienā mačā un divos setos, un čehu tenisists savu statistiku šodien nesabojāja, neatdodot Gulbi nevienu setu.

Gulbis šajā mačā netika ne pie vienas breikbumbas, turklāt tikai trīs reizes pretinieka serves geimos prata sakrāt 30 punktus, proti, divas uzvarētas izspēles. Gulbis abos setos zaudēja servi devītajā geimā. Pirmajā setā Rosolam tā bija vienīgā breikbumba, bet otrajā setā Gulbis ar pūlēm izglābās trešajā geimā, kurā bija iedzinējos ar 15:40.

34 gadus vecais Rosols Austrālijas „Grand Slam” pamatturnīrā nepiedalījās, jo apstājas kvalifikācijas trešajā kārtā. ATP līmeņa pamatturnīrā viņš nav piedalījies kopš aizvadīta gada oktobra vidus, kad apstājās Maskavas turnīra otrajā kārtā.

     [+] [-]

, 2020-02-01 16:26, pirms 4 gadiem
Rosols ir ok, Gulbis jau viņam ir zaudējis pāris reizes. Ja nemaldos 2015g...