Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai pirmdienas rītā Ķīnā sezonas sākums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai pirmdienas rītā Ķīnā sezonas sākums
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Plkst. 5:00 pēc Latvijas laika Šeņdžeņas WTA "International" sērijas turnīru sāks Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 34.), kurai jaunās sezonas ievadā mačs pret ranga sesto desmitu noslēdzošo čehieti Kristīnu Pliškovu.

Sevastova 2017. gada sezonu sāks turpat, kur viņai bija iepriekšējā gada pirmais turnīrs. Sevastova pērn šajā Ķīnas pilsētā zaudēja jau pirmajā cīņā, ar 6:1, 4:6, 3:6 piekāpjoties rumānietei Monikai Nikulesku. Sevastova tobrīd vēl atradās ranga otrajā simtā, bet tagad viņai 34. pozīcija, kas Ķīnā dod ne vien pamatturnīru, bet arī izsētās spēlētājas statusu un sesto numuru.

Sevastovai ir aktīva, pagājušajā sezonā sākta zaudējumu sērija, kurā ir piecas pēc kārtas neuzvarētas spēles. Kopš karjeras izcilākā panākuma – "US Open" ceturtdaļfināla sasniegšanas – Sevastova uzvarēja tikai vienā no septiņām spēlēm un lielisko sezonu pabeidza ar neizmantotām piecām mačbumbām Maskavā pret krievu tīni Annu Bļinkovu.

Šīs sezonas sākumā neuztraucoties par reitinga problēmām, Sevastova var pilnībā koncentrēties spēlēšanai. Pirmajā mačā viņa, protams, būs favorīte (tiesa, ne liela), bet cīņa pret Pliškovu var izvērsties sarežģīta, ja čehietei izdosies produktīvi izmantot savu spēcīgo servi.

Sevastova ir divreiz sacentusies ar Kristīnas dvīņumāsu Karolīnu, pret viņu sasniedzot bilanci 1-1, tikmēr krietni pieticīgu karjeru izveidojusī Kristīna Anastasijai pretī stāsies pirmoreiz. Abas māsas spēles ziņā ir ļoti līdzīgas – graujoša serve un spēcīgi t.s. plakanie sitieni, bet garā auguma dēļ problēmas ar kustēšanos. Kristīna ir kreile.

Sevastova WTA pamatturnīros ar kreilēm sacentusies septiņas reizes (3-4). Kopš karjeras atsākšanas viņai šajā līmenī bijis tikai viens mačs pret kreili, pagājušā gada augustā Ņūheivenā zaudējot Jekaterinai Makarovai.

Kristīna pašreiz rangā atrodas 60. vietā, kas ir viņas rekordpozīcija, tajā pirmoreiz nokļūstot novembra vidū. Viņa pirmoreiz sezonu pabeidza ranga pirmajā simtniekā. Iepriekšējā labākā pozīcija gada izskaņā bija 110. vieta 2012. gadā. Būtisku kāpumu rangā Pliškova piedzīvoja rudenī, kad uzvarēja WTA 125 turnīrā Ķīnā un triumfēja "International" sērijas sacensībās Taškentā, tur izcīnot karjeras pirmo WTA līmeņa vienspēļu titulu. Jāatzīmē gan, ka Taškentā tradicionāli ir ļoti vājš dalībnieču sastāvs. Neviena no Kristīnas piecām uzvarētajām pretiniecēm rangā nebija augstāk par 78. vietu.

Kristīna tikai vienreiz uzvarējusi Top 10 spēlētāju, tiesa, tā nav pilnvērtīga uzvara, jo pagājušā gada martā 10. vietā bijusī Belinda Benčiča Maiami notikušajā mačā savainojuma dēļ izturēja tikai piecus geimus. Karjeras labākā uzvara pilnā spēle viņai bija 2012. gadā "US Open" pret 21. raketi Jūliju Gergesu. Jāatzīmē ar Svetlanas Kuzņecovas (#25) pieveikšana aizpērn Vimbldonā.

Kamēr viņas māsai Karolīnai divus gadus pēc kārtas ir visvairāk eisu WTA tūrē, Kristīna var lepoties ar vienā mačā sakrāto eisu rekordu (31). Vēsturiskais mačs notika pagājušā gada 20. janvārī Melburnā, kur Kristīna "Australian Open" 2. kārtā ar 6:4, 6:7(7), 7:9 zaudēja Monikai Puigai, līdz tam brīdim Sabīnei Liziki piederošo rekordu labojošajā cīņā kapitulējot ar piecām mačbumbām!

     [+] [-]

, 2017-01-01 21:43, pirms 7 gadiem
Segums nav māls?

     [+] [-]

, 2017-01-01 21:55, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Segums nav māls?
Protams ka nav! Māls būs tuvāk pavasarim

     [+] [-]

, 2017-01-01 21:58, pirms 7 gadiem
Abas savā starpā tiksies arī dublīšu turnīrā

Sevastovas pāriniece būs viņas vārda māsa - Anastasija Pivovarova no Krievijas!

     [+] [-]

, 2017-01-02 00:23, pirms 7 gadiem
par veiksmīgu sezonu un intrigas uzturēšanu cīņā par Latvijas #1

     [+] [-]

, 2017-01-02 07:02, pirms 7 gadiem
Anastasijai atkal gads sācies ar mandrāžu. Nespēj izservēt mačbumbu pie savas serves!

     [+] [-]

, 2017-01-02 07:03, pirms 7 gadiem
Ļoti žēl, ka tā. Netika galā ar satraukumu.