Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Bārtija favorīte pret Viljamsu, Ostapenko sāks jauktās dubultspēles

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija favorīte pret Viljamsu, Ostapenko sāks jauktās dubultspēles
Serēna Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" piektajā dienā interesantākie mači gaidāmi sieviešu turnīrā, kur šodien uzstāsies gan Serēna Viljamsa, gan Marija Šarapova. Tikmēr Latvijai interese par jaukto dubultspēļu sacensībām, kur startēs Aļona Ostapenko.

Serēna Viljamsa aizvakar savā pirmajā "Grand Slam" mačā kopš 2017. gada "Australian Open" fināla ar lielām grūtībām uzveica iespaidīgi servējušo Kristīnu Pliškovu (7:6(4), 6:4), kura izcēlās ar 14 eisiem. Salīdzinot ar redzēto viņas izpildījumā martā notikušajos turnīros Indianvelsā un Maiami, amerikāniete uzlabojusi gan servēšanu, gan kustēšanos. Katras uzvaras gūšanai Parīzē vajadzētu dot vēl lielāku progresu formas atgūšanā. 2. kārtas pretiniece Ešlija Bārtija neizceļas ar tik labu servi kā otra Pliškovu māsa, turklāt arī nemīl mālu, bet viņas spēlētais teniss var trīskārtējo čempioni vairāk testēt garajās izspēlēs.

Abu vienīgā iepriekšējā tikšanās beidzās ar graujošu Viljamsas 6:2, 6:1 uzvaru 2014. gadā "Australian Open". Bārtija toreiz bija tikai 17 gadus veca un rangā atradās 155. vietā, tagad viņa ir Top 20 spēlētāja. Interesanti, ka bukmeikeri šodienas mačā par favorīti uzskata Bārtiju (11.lv versijā 1.80-2.00).

Karolīna Pliškova dominējusi sāncensībā pret Luciju Šafāržovu, uzvarot trīs mačos pēc kārtas un sasniedzot 6-2 bilanci, bet 2015. gada "French Open" fināliste Šafāržova bijusi sekmīgāka māla mačos, kur viņai 2-1 pārsvars. Neatkarīgi no seguma – abu Čehijas spēlētāju tikšanās vienmēr devušas ļoti sīvas spēkošanās, "vieglākā" uzvara bijusi ar rezultātu 6:3, 7:5, katrai gūstot vienu tādu panākumu.

Pliškovas potenciālā pretiniece 3. kārtā Marija Šarapova pēc izmocītās uzvaras trīs setu mačā pret Rišelu Hogenkampu (pēdējā setā atspēlēšanās no 0:3) tiksies ar Donnu Vekiču, ka abām būs pirmā savstarpējā cīņa.

Vīriešu turnīra galvenais favorīts Rafaels Nadals savā pirmajā cīņā ar breiku bija iedzinējos divos no trim setiem pret Simoni Bolelli, kurš nospēlēja bezbailīgu uzbrukuma tenisu, desmitkārtējo čempionu "apšaudot ar graujošām raķetēm". Otrais pretinieks Gvido Pelja tādu tenisu nespēlē, tāpēc spānim šodien gaidāma mierīgāka diena. Abu vienīgais iepriekšējais mačs bija uz "hard" Indianvelsā 2017. gadā, un Nadals uzvarēja ar 6:3, 6:2.

No Top 10 spēlētājiem šodien lielākās grūtības gaidāmas Kevinam Andersonam, kurš nav māla spēlētājs. DĀR milzim pretī stāsies māla speciālists Pablo Kuevass. Lai arī Andersons urugvajieti uzvarēja abās iepriekšējās cīņās, ieskaitot vienu maču uz māla, abi mači bija ļoti sīvi – Andersons 2011. gadā Barselonā uzvarēja trīs setu cīņā, bet 2014. gadā "US Open" bija pārāks izšķirošā seta taibreikā.

Latvijai ļoti neveiksmīgo "French Open" šodien turpinās Aļona Ostapenko, kura kopā ar slaveno baltkrievu Maksimu Mirniju startēs jauktajās dubultspēlēs. Viņu pretinieki būs Andreja Klepača un Žans-Žuljēns Rožē (Slovēnija/Nīderlande). Tas būs pēdējais (piektais) mačs no plkst. 12:00. Ostapenko piekto reizi piedalīsies "Grand Slam" jauktajās dubultspēlēs un otro reizi "French Open", kur 2017. gadā kopā ar Brazīlijas tenisistu Brunu Suaresu zaudējums 1. kārtā.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 10:58, pirms 6 gadiem
Aļona ir neatlaidīga- lai 3.mēģinājums ir veiksmīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja