Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Džokovičam pirmais zaudētais sets turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam pirmais zaudētais sets turnīrā
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Lietus dēļ "French Open" vīriešu turnīrā otrdien neizdevās pabeigt nevienu no iesāktajām četrām spēlēm. Visvairāk paspēja paveikt galvenais favorīts Novaks Džokovičs, kurš ticis līdz 3. seta sestajam geimam pret Roberto Bautistu Agutu – 3:6, 6:4, 4:1.

Novaks Džokovičs spānim četrās iepriekšējās spēlēs zaudēja tikai vienu setu, kas ar breika pārsvaru notika pērn "US Open". Šodien tas pats jau 1. setā gadījās Parīzē. Ranga līderis jau pirmajā geimā nopelnīja breiku, kuru otrajā geimā zaudēja, neveiksmīgo geimu pabeidzot ar dubultkļūdu.

Spēlējot lietū, Džokoviča teniss bija ļoti nekvalitatīvs, pirmajos divos setos sakrājot 32 nepiespiestās kļūdas. Džokovičs pēc veiksmīga sākuma drīz bija iedzinējos ar 2:4, atspēlējās, bet astotajā geimā trešo reizi setā tika nobreikots. Džokovičs pie rezultāta 3:5, 15:40 trāpīja tīklā "dropšotu", dodot spānim iespēju servēt par uzvaru setā. Roberto Bautista Aguts punktu setam pielika ar otro setbumbu, izkārtojot sev "forehand" sitienu laukuma tukšajā pusē.

Džokovičs 2. setā divreiz nenosargāja breika pārsvaru, arī nespēja izservēt setu, bet 10. geimā ar breiku setu tomēr noslēdza savā labā. Serbijas tenisists realizēja otro setbumbu, nospēlējot precīzi ar diagonālo "backhand". Līdz spēles pārtraukšanai Džokovičam izdevās 3. setā izveidot 4:1 pārsvaru, lai gan arvien spēle bija tālu no vēlamās. Bautista Aguts šajā setā nav izmantojis nevienu no četrām breika iespējām.

Ja Džokovičam izdosies uzvarēt, viņš sasniegs 28. "Grand Slam" ceturtdaļfinālu pēc kārtas, kas būs otra garākā sērija vīriešu tenisa vēsturē. Rekords ar 36 ceturtdaļfināliem pēc kārtas pieder Rodžeram Federeram.

Situācija 31. maijā sāktajos 4. kārtas mačos

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (14) Roberto Bautista Agut3:6 6:4 4:1
(7) Tomas Berdych – (11) David Ferrer1:2
(12) David Goffin – Ernests Gulbis0:3
(13) Dominic Thiem – Marcel Granollers6:2 6:7(2)

     [+] [-]

, 2016-05-31 22:06, pirms 8 gadiem
vājuma pazīme, ērnijam par labu nāk šitā atpūta, ja baumas par cirksni ir patiesas. paredzu gulbja kungam pusfinālu pret šo vīreli

     [+] [-]

, 2016-05-31 22:27, pirms 8 gadiem
Piekritu bitoose, ja Ernests tiks līdz pusfinālam, viņš var zaudēt tikai sev. Diez vai atkārtos divus gadus senos notikumus. Tālāk jau visi zina Ērnija statistiku ATP finālos.