Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Ostapenko pretiniece "French Open" debijā – kanādiete Abanda

Ostapenko pretiniece "French Open" debijā – kanādiete Abanda
Aļona Ostapenko
Foto: Nīls Trusdeils

Notikusi “French Open” junioru vienspēļu turnīra izloze. Latviju meiteņu sacensībās pārstāvēs Aļona Ostapenko, kurai 1.kārtā pretiniekos ielozēta Kanādas pārstāve Fransuāza Abanda.

16 gadus vecā Ostapenko (17 paliks 8.jūnijā) “French Open” junioru sacensībās piedalīsies pirmo reizi. Līdz šim junioru Grand Slam labākie sasniegumi bijuši Austrālijā, kur tikts līdz ceturtdaļfinālam. Parīzē mūsu sportisti izloze nav lutinājusi – jau 1.kārtā jātiekas ar turnīra 10.numuru, Kanāda pārstāvi Fransuāzu Abandu.

Abanda ir četrus mēnešus vecāka, tomēr līdz šim guvusi lielākus panākumus gan junioru sacensībās, gan pieaugušo līmenī. Junioru rangā viņa pērn bija ceturtā (Grand Slam sacensībās labākais sasniegums pusfināls Vimbldonā 2012.gadā), bet šogad junioru turnīros nav piedalījusies. WTA rangā Abandai šobrīd 262.vieta (rekords 259.), izcīnot arī vienu ITF 25 000 sērijas titulu (šogad ASV uz māla seguma). Salīdzinot – Ostapenko kontā ir seši ITF 10 000 tituli un WTA ranga 507.vieta (rekords 505.).

Ostapenko un Abandas ceļi jau reizi ir krustojušies – 2012.gadā abas spēkojās junioru turnīrā Kanādā. Toreiz tika izspēlēti trīs seti, bet katrā tikai septiņi geimi. Vispirms ar 6:1 uzvarēja Aļona, bet nākamajos divos ar identisku rezultātu pārāka bija viņas oponente.

Junioru turnīrs startēs rīt, bet pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas divu dienu laikā. Par precīzu dienu, kad maču aizvadīs Ostapenko, ziņosim vēlāk. Tāpat Aļona visticamāk piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, tā izloze vēl nav notikusi.

Izmantotie resursi:
Roland Garros – Le site officiel des...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-31 19:26, pirms 10 gadiem
govs tesmens rakstīja: liekat kaut miljons mīnusus, bet te būs zāģis ala 1:6 1:6 ja būs savādāk, varat piemīnusot vēl vienu miljonu klāt
nepriecājies- būs 3:6 3:6
, 2014-05-31 21:28, pirms 10 gadiem
Kanādiete pirms pāris gadiem bija Liepājā uz TE turnīru, diezgan labi izskatijās toreiz, liekas būtu uzvarējusi visu, bet kaut kā jocīgi izstājās pēc kādas otrās spēles un aizbrauca. Negribu samelot, bet man liekas, ka kkāds starpgadījums ar rasismu uz ielas viņai bija or smth
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.