Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Blogs: Latviešu iespaidi un Gulbja serve

Blogs: Latviešu iespaidi un Gulbja serve
Virs kortā nr.1 plīvo arī Latvijas karogs!

Pēc dienas pauzes turpinu atskatīties uz notikumiem Parīzē notiekošajā “French Open” tenisa turnīrā. Šoreiz par iepriekšējām divām dienām.

Pēc vairākām izcili pelēkām dienām ceturtdiena Parīzē sākas ar saulīti aiz loga. Pie pastāvīgas spīdēšanas tā netiek, tomēr uzreiz novērojama krietni lielāka skatītāju drūzmēšanās. Par savu centrālo dienas notikumu izvēlos spēli starp Rafaelu Nadalu un Ernesta Gulbja treniņu partneri, jauno austrieti Dominiku Tīmu. Viņš šogad spējis uzveikt šveicieti Stanislasu Vavrinku, vai spēs kaut nedaudz “iekost” arī Rafam?

Pirms šīs spēles Philippe Chatrier kortā maču pret japānieti Kurumi Naru aizvada serbiete Jeļena Jankoviča. Šajā mačā visspilgtāk izceļas četri serbietes fani. Pauzēs starp geimiem viņi dzied dziesmas, pamanoties pieskandināt visu lielo kortu. Ja Jankoviča spēlētu pret kādu no mājiniecēm, tad gan tas neizdotos. Tīma un Nadala mačs neliek vilties. Austrietis ik pa brīdim izpilda tādus sitienus, ka saņem aplausus ne vien no skatītājiem, bet arī no preses ložas. Kopumā Nadala uzvara šaubas nerada.

Pēc šādas spēles likumsakarīga šķiet abu sportistu preses konferences apmeklēšana. Pirmais nāk Dominiks, un tur debitēju ar pirmo jautājumu ārpus Ernesta preses konferencēm. Tīms atzīst, ka saņēmis ieteikumus no Gulbja, kā spēlēt pret Nadalu, tomēr abu spēles stili ir tik atšķirīgi, ka latvieša trumpjus viņš nespēj likt lietā. Tikmēr Rafa izskatās apmierināts un atklāj, ka nospēlējis ļoti labu maču. Austrietim viņš prognozē spožus panākumus, ja vien tiks turpināt smagi strādāt. Uz jautājumu, kā Rafa sevi motivē cīnīties katrā izspēlē, skriet pēc katras bumbiņas, viņš norāda, ka visa pamatā ir apjomīgs treniņu darbs. Tieši tas viņam palīdzējis pārvarēt savainojumus vai citus grūtos brīžus.

Kamēr es pa preses centru, tikmēr latvieši Elvis un Mārtiņš cenšas ķert pēdējos iespaidus no šī gada turnīra – uz piektdienu viņiem biļetes vairs nav, jo pēcpusdienā jālido mājup. Tikt iekšā mazajos kortos sagādā diezgan lielas pūles, īpaši tajos kortos, kur notiek vienspēles. To piedzīvo vēl kāds latvietis Raitis ar savu sievu. Rindā uz kortu nr.2 viņi nostāv teju stundu, bet tad uzzina, ka spēle starp itālieti Foņīni un brazīlieti Beluči tiek pārcelta uz kortu nr.3. Tur tik ilgi nav jāstāv, abiem izdodas redzēt lielāko mača daļu.

Dienas izskaņā pievienojos Elvim, apskatot kādu jaukto dubultspēli (tur skatītāju pamaz, jo nav neviena Francijas spēlētāja) un cenšoties ielauzties kortā nr.2. Tur tuvojas piektais sets starp spāni Verdasko un urugvajieti Kuevasu. Iekšā tikšanai vajag teju pusstundu un korts ir pārpildīts – visu laiku nostāvam kājās. Elvis vēlas, lai mačs turpinās pēc iespējas ilgāk, tomēr citi plāni ir Verdasko, kurš liek punktu mačam piektajā setā. Uzzinot, ka Ernestam Gulbim piektdien mačs būs kortā nr.1, latvieši saprot, ka tikt uz to nebūs lielas iespējas. Kāds cits viņu paziņa ceturtdien bija ieguvis biļeti uz ārējiem kortiem par 160 eiro (standarta cena 30 eiro), bet 1.kortā biļešu cena varētu būt vēl iespaidīgāka.

Vēlāk vakarā nolemjam vēlreiz apmeklēt naksnīgo Parīzi. Vakara gaitā uzdodu vīriem jautājumu par viņu spilgtākajiem iespaidiem šī gada turnīrā. Lai nebūtu špikošana, abi savas atbildes sniedz otram nedzirdot, tomēr tās ir tik līdzīgas. Iespējams, tāpēc, ka abi lielāko daļu maču skatījās kopā un arī ikdienā spēlē tenisu. Abus pārsteigusi Ernesta Gulbja pirmā pretinieka Lukaša Kubota agresīvā serves pieņemšana (skriešana virsū bumbai pie otrās serves) un rumānietes Monikas Nikulesku forehand slaiss. Tāpat izskan apgalvojums, ka klātienē WTA tūre nav ne par gramu sliktāka nekā ATP, iespējams pat otrādi. Dāmām šajā ziņā visticamāk būtu pretējs viedoklis...

Piektdienas rīts man sākas ar somas sakrāmēšanu – jāmaina mītnes vieta. Par laimi pie kortiem ir ierīkota vieta, kur atstāt bagāžu, turklāt mediju pārstāvjiem tas ir bez maksas. Gulbim jau reizi pēc kārtas ir jāspēlē 11:00, bet redzot, cik pārliecinoši viņam tas izdevās iepriekšējā kārtā, nav šaubu, ka arī šoreiz agrā spēle netraucēs. Saule spīd arī piektdien, turklāt ir acīmredzami siltāks nekā iepriekšējās dienas (pat +22). Korts nr.1, kurā notiks spēle izskatās pietiekami sauss, lai Ernests prastu izmantot serves un agresīvās spēles priekšrocības.

Kopumā kortā nr.1 (trešais nozīmīgākais laukums Roland Garros kompleksā) ir sēdvietas 3800 skatītājiem. Presei atvēlētas 57, tomēr šoreiz tās visas nav aizņemtas. Arī skatītāju sākumā nav daudz, tomēr, sākoties spēlei, tie nāk un nāk klāt. Jau pirmajos geimos Gulbis apžilbina ar fantastisku servi (vairāki eisi, kuros bumba lido ar ātrumu virs 210 km/h) un izteikti norāda, ka viņš ir spēles favorīts. Mača gaitā pēc kādas no servēm bumbiņa lido arī ar ātrumu 225 km/h, kas pēc trijām spēļu dienām dod dalītu trešo vietu ar kanādieti Milošu Raoniču par ātrāko servi (ātrāka tā bijusi mājiniekam Albano Oliveti – 228 km/h un polim Ježijam Janovičam – 226 km/h). Ernests ir augstu arī citos statistikas rādītājos, kas saistīti ar servi (3.vieta no pirmās serves uzvarētajiem punktiem, 5.vieta neatvairāmo servju kopskaitā).

Spēles trešajā setā Štepanekam izdodas ieķerties rezultātā, nedaudz pavilkt skatītājus uz savu pusi, tomēr Gulbi tas nesalauž. Arī trešo setu uzvar latvietis, kā pirmais garantējot vietu 4.kārtā jeb astotdaļfinālā. Pirmo reizi šajā turnīrā Ernesta preses konference notiek galvenajā zālē. Jautājumu uzdevēju nav tik daudz kā ranga līderiem, tomēr tuvojoties izšķirošajiem notikumiem to mazāk nekļūs. Par spēli jautājumu prakstiski nav. Visus vairāk interesē “jaunā Gulbja” stāsts un prognozes par nākamo cīņu pret Federeru (kaut šveicietis savu maču vēl nebija noslēdzis). Jautājumā par Ernesta māsām un tenisu mūsu sportists atbild, ka viņām nenovēl profesionālu tenisa karjeru (to neiesaka arī sievietēm kopumā), kas vēlāk izsauc zināmu rezonansi. Žurnālistiem atkal ir par ko runāt.

Pēc preses konferences latvietim jāsniedz komentārs ITV Sports (interviju var noskatīties šeit ), bet pēc tās Ernests neatsaka sarunu arī man. Tās atreferējums noteikti sekos pēc turnīra. Pēc kāda brīža savu maču ir noslēdzis arī Rodžers Federers, kurš būs Ernesta nākamais sāncensis. Viņš savā preses konferencē norāda, ka Gulbja tagadējo spēli īsti nezina, par to nevarot spriest pēc dubultspēles, kuru šogad aizvadīja Indianvelsā. Rodžers nebija drošs, cik ir bijušas iepriekšējās spēles, jo atceroties vien trīs Dohā, Romā un Madridē (tieši tik arī ir bijušas-aut.). Un tās visas esot bijušas līdzīgas, uzvarētāju nosakot vien trīs setos. Bukmeikeru vērtējumā Federers šobrīd ir favorīts uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, tomēr viss izšķirsies laukumā.

Pārējiem mačiem pārāk uzmanību neiznāk pievērst. Vēl uz brīdi piestāju septītajā kortā, kurā cīnās māsu Viljamsu “kāvējas” – spāniete Mugurusa un slovākiete Šmiedlova. Dāmu turnīrs šogad patiesi ir pārsteigumu pilns, kā nekā zaudējusi arī poliete Radvanska. Labāko 16 vidū ir daudz dāmas, kuras zināja vien tie, kuri ikdienā aktīvi seko tenisam.

Kompleksu piektdien pametu kretni ātrāk nekā citas dienas – vēl jānokļūst viesnīcā. Starp divām iespējām izvēlējos tālāko variantu, tomēr ar labāku transporta nodrošinājumu. Parīzes metro šī brauciena laikā vēl nebija pietiekami izbaudīts. Nokļūstot galapunktā vēl redzu, ka turpinās spēle starp Žilu Simonu un Milošu Raoniču. Tās beigu posmu varu izbaudīt attālināti no kortiem.

Sestdien notiks izloze juniru turnīram, kad savu pirmo pretinieci uzzinās Aļona Ostapenko. Viņa Parīzē ieradās piektdienas vakarā. Jāsaka, ka no svētdienas mazākas nozīmes kortus pilnībā pārņems juniori – būs ko redzēt!


, 2014-05-31 11:57, pirms 10 gadiem
Arī trešo setu uzvar latvietis, kā pirmais garantējot vietu 4.kārtā jeb ceturtdaļfinālā. << Vai tomēr 1/8fināls? Bet kopumā forši blogi!
, 2014-05-31 11:59, pirms 10 gadiem
Kā vienmēr - ļoti interesanti, paldies par ieskatu turnīra iekšienē.
, 2014-05-31 12:03, pirms 10 gadiem
Reaktiivais rakstīja: Arī trešo setu uzvar latvietis, kā pirmais garantējot vietu 4.kārtā jeb ceturtdaļfinālā. << Vai tomēr 1/8fināls? Bet kopumā forši blogi!
paldies.. pārrakstījos.. palabots
, 2014-05-31 12:05, pirms 10 gadiem
Blogs labs interesanti palasīt par aizkulisēm, neredzamo daļu kas ir ārpus spēlēm
, 2014-05-31 12:05, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Un kur paliek pārējie 8 tenisisti kas tiks tālāk šodien? Rafa jau ārā? Marejs ārā?

Domā līdz ko raksti!
Tiešām arī es nepamanīju, Atvainojos Sandi, esi acīgs palicis lai gan šitas tev ja ir n-tais profils.
, 2014-05-31 12:13, pirms 10 gadiem
KazahsLV rakstīja: Tiešām arī es nepamanīju, Atvainojos Sandi, esi acīgs palicis lai gan šitas tev ja ir n-tais profils.
3ais profils..

Bērziņa kungs bija neapmierināts ar to ka forumā liku Gulbja spēlēm laikus redzamā vietā pirms vel to ir izdarījis Sportacentrs un vel viņam nepatika ka es lieku vienu un to pašu Gulbja bildi pie saviem rakstiem.. uz to ka es aizradiju ka vinji paši liek pie rakstiem vienas un tās pašas sportistu bildes uz to vinjam nebija ko atbildēt!

Kkā tā.. gan jau ka būs ari 4ais un 5ais profils.. noteikti ka atradīs par ko atkal nobloķēt, galvenais lai ir cilvēks, iemeslu atrast viņam (Bērziņam) problēmu nebūs ka jau redzams tas ir tagad!
, 2014-05-31 12:17, pirms 10 gadiem
Un starp citu nav zināms vai Ernesta spēle rīt būs redzama Eurosport, jo Eurosport 1 no 15:30 - 18:30 rādīs riteņbraukšanu un paliks uz to laiku tikai Eurposport 2 un ja tajā laikā piemēram būs kāda pārraides režisoram aizraujošāka spēle par mums interesējušo maču tad Gulbi vērosim atkal netā..

Protams vel nav zināms spēļu laiks, bet tāda iespēja pastāv!

Līdzīgi kā tas bija 2008 gadā kad Gulbis 7dien Lenglen kortā spēlēja ar Lodru, bet Eurosport rādija šo pašu riteņbraukšanu tai laikā un spēli nerādija viņi!
, 2014-05-31 12:22, pirms 10 gadiem
Beidzot ir sagaidīts brīdis, kad SC parādās līdzīgas kvalitātes raksti, intervijas, kā tas bija padomju gados...nesen atradu avīzes Padumjā Jaunatne..ar baudu lasīju sportam veltīto lapaspusi, reizēm pat divas!!!
Tagad pat SA+ ne visai bieži var lasīt tik interesantus rakstus

Lai dzīvo Cīrulis u SA un SA+ un visa pārējā mafija
, 2014-05-31 12:33, pirms 10 gadiem
Vislabakais veids ka skatities gulbja speles ar 100% garantiju ka redzesi visas ir novilkt no itunes pa £2.99~€3.50 eurosportplayer appu ar 1menesa abonomentu(pectam to nepagarinot,jo apps par brivu,bet jamaksa par abonomentu) un tur radaonline visus kortus! Tatad var sekot lidzi visam spelem! Tas gan ir apple iricu lietotajiem! Nezinu,varbut kadam noder tada informacija
, 2014-05-31 13:09, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: 3ais profils..

Bērziņa kungs bija neapmierināts ar to ka forumā liku Gulbja spēlēm laikus redzamā vietā pirms vel to ir izdarījis Sportacentrs un vel viņam nepatika ka es lieku vienu un to pašu Gulbja bildi pie saviem rakstiem.. uz to ka es aizradiju ka vinji paši liek pie rakstiem vienas un tās pašas sportistu bildes uz to vinjam nebija ko atbildēt!

Kkā tā.. gan jau ka būs ari 4ais un 5ais profils.. noteikti ka atradīs par ko atkal nobloķēt, galvenais lai ir cilvēks, iemeslu atrast viņam (Bērziņam) problēmu nebūs ka jau redzams tas ir tagad!
Tad es Jūs tiešām saprotu, dažreiz arī es nesaprotu viņu politiku, es ceru, ka mans vienīgais profils tāpēc nebūs nobanots. Paši jau viņi arī nav nekādi " eņģelīši " dažreiz met vienas un tās pašas bildes n-tos gadus.
, 2014-05-31 18:16, pirms 10 gadiem
Kad tad šie noteiks starta laikus?
, 2014-05-31 18:30, pirms 10 gadiem
ā nu unibetā ir 11:05 tātad 12:05 pie mums un cik es zinu būs vienā no galvenajiem kortiem tātad arī vienā no eurosportiem!
, 2014-05-31 18:46, pirms 10 gadiem
Paldies par iespaidīgo rakstu, bija interesanti palasīt un uzzināt daudz ko smalkākā kontekstā.
, 2014-05-31 19:53, pirms 10 gadiem
Jā,forši. Raksti vēl!
Patīkami palasīt cilvēka personisko pieredzi uz vietas par viskautko apkārt kortiem nevis tikai sausus spēļu faktus un statistiku. Pats arī esmu bijis dažos turnīros,zinu,ka atmosfēra tajos ir jauka.
, 2014-06-01 06:24, pirms 10 gadiem
Hey, paldies, gan noderēs.
Manning rakstīja: Vislabakais veids ka skatities gulbja speles ar 100% garantiju ka redzesi visas ir novilkt no itunes pa £2.99~€3.50 eurosportplayer appu ar 1menesa abonomentu(pectam to nepagarinot,jo apps par brivu,bet jamaksa par abonomentu) un tur radaonline visus kortus! Tatad var sekot lidzi visam spelem! Tas gan ir apple iricu lietotajiem! Nezinu,varbut kadam noder tada informacija
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.