Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Federers un Džokovičs piekrīt Gulbim: "Mūsu intervijas ir garlaicīgas"

Federers un Džokovičs piekrīt Gulbim: "Mūsu intervijas ir garlaicīgas"
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Ernests Gulbis nesen intervijā Francijas sporta laikrakstam L'Equipe sacīja, ka tenisa elite ir pārāk garlaicīga un ka notikumiem ārpus laukuma vajadzētu līdzināties boksam. Viņam piekrita arī vairāki tenisisti, kurus Gulbis bija nosaucis par garlaicīgiem. Piemēram, Endijs Marejs atzina, ka tīšām atbild garlaicīgi - lai izvairītos no iekļūšanas dažādos skandālos. Gulbja intervijas sakarā izteicās arī Rodžers Federers un Novaks Džokovičs, kā arī Džons Makinrojs.

Federers: "Tā nav mūsu, bet gan tenisa mehānisma vaina"

"Kā sportists, cenšos darīt visu, ko spēju, lai būtu pēc iespējas labāks. Vai cilvēkiem tu patīc vai nē, tam nevajadzētu būt svarīgi. Bet, godīgi sakot, gadu laikā man ir bijis grūti atvērties un preses konferencēs un intervijās būt jokdarim," britu laikrakstam BQ sacīja Endijs Marejs. "Vienmēr cenšos sniegt godīgas atbildes, bet tās ir diezgan garlaicīgas, lai man pēc tam nevajadzētu saskarties ar kādiem skandāliem."

"Es teiktu, ka esmu citāds, nekā cilvēki domā, kāds es esmu. Mani uztrauktu tas, ja apkārtējie cilvēki teiktu, ka esmu sācis mainīties, esmu pakaļa vai kas tamlīdzīgs," Marejs turpināja. "Televizoru ekrānos neredz to, kāds cilvēks ir patiesībā. Kameras priekšā ir ļoti viegli būt citādam, nekā patiesībā esi. Bet dzīt jokus un visu laiku būt jautram īstenībā nav pārāk grūti. Daudz grūtāk ir būt patiesam un teikt tā, kā ir."

"Saprotu, mūsu intervijas ne vienmēr ir pašas aizraujošākās. Bet tā nav mūsu vaina, tā ir mašīna. Pēc katras spēles mums ir jāsniedz preses konferences. Taču nevar kādam teikt visu, kas par kaut ko nepatīk, nesaņemot daudzu cilvēku kritiku. Tāpēc visi ir piesardzīgi," teica Rodžers Federers. "No otras puses, domāju, ka ir patīkami, ka viens pret otru izturamies ar cieņu."

"Vienmēr ir kaut kas, par ko var teikt - tam vajadzētu būt citādi. Bet piekrītu nelielam faktam, ka mums varbūt pietrūkst entuziasma un izklaides, radošuma," Ernestam daļēji piekrita arī Novaks Džokovičs. "Bet, no otras puses, ja domā no citu perspektīvas, tas ir smagi, jo teniss tagad fiziskā, mentālā un emocionālā ziņā ir tik prasīgs sporta veids. Praktiski visu gadu katru dienu esi kortā. Sezona ir ļoti gara, un nav tik daudz brīvā laika, lai domātu - labi, tagad varu darīt ko citu."

"Piekrītu, ka būtu labi, ja cilvēki būtu atraktīvāki, bet tāds nav viņu stils. Domāju, ka viņiem ir grūti būt tādiem. Neesmu drošs, kas atrodas aiz viņu ārienes. Nevaru iedomāties, ka varētu notikt tāda vārīšanās kā starp mani un [Džimiju] Konorsu vai [Ivanu] Lendlu," sacīja leģendārais tenisists Džons Makinrojs. "Izklaide nav pareizais ceļš, bet izskatās, ka individuālajā sportā tā ir nepieciešama, it īpaši, ja ir tik daudz [sporta veidu, kas konkurē ar tenisu] - vairāk nekā to bija agrāk. Izskatās, ka ir nepieciešams kas tāds, ar ko piesaistīt vairāk fanu."

"Eiropā mums sokas diezgan labi. Izskatās, ka teniss ir ar stabilu pamatu zem kājām. Bet bez elites klases amerikāņa cilvēki uz to "nepavelkas". Viņi ciena to, ko redz, un lūkojas uz to ar godbijību, par to nav šaubu - atlētisms, sitieni. Bet viņi neredz lielu atšķirību starp spēlētājiem - viņi par tiem nezina pārāk daudz," Makinrojs turpināja, uzsverot, ka medijos trūkst sīkākas informācijas par tenisa zvaigznēm, kas liedz iegūt lielu popularitāti arī Ziemeļamerikā.

Gulbis: "Skatītāji grib karu, asinis un emocijas"

"Cienu Rodžeru, Rafu [Nadalu], Novaku, Mareju, bet, manuprāt, viņi visi četri ir garlaicīgi spēlētāji. Viņu intervijas ir garlaicīgas. Godīgi sakot, viņi ir garlaicīgi," vēl pirms spēles pret Gaelu Monfīsu intervijā lielākajam Francijas sporta izdevumam L'Equipe teica Ernests Gulbis. "Bieži ieeju "YouTube", lai noskatītos intervijas. Tiekot līdz tenisam, ātri pārtraucu. Tas ir joks. Tas ir Federers, kurš sāka šo modi. Viņam ir lielisks nevainojama šveiciešu džentlmeņa tēls. Atkārtošu, cienu Federeru, bet man nepatīk, ka jaunie spēlētāji cenšas viņu atdarināt. Kad dzirdu viņus atbildām kā Rodžers, šausminos no tādām frāzēm, kā piemēram, man noteiktos brīžos bija nedaudz vairāk veiksmes, un tāpēc es uzvarēju."

"Man patiktu, ja intervijas vairāk līdzinātos boksam. Labi, varbūt tie puiši nav paši lieliskākie pasaulē, bet, kad viņi satiekas viens ar otru svēršanās laikā, viņi dod faniem to, ko tie vēlas - karu, asinis, emocijas. Tenisā tā visa pietrūkst - te viss ir tīrs un balts ar pieklājīgiem rokasspiedieniem un dažiem jaukiem sitieniem, kamēr cilvēki vēlas redzēt salauztas raketes un kortā dzirdēt spēlētāju izvirdumu," Gulbis turpināja. "Man ir vienalga par sliktā puiša tēlu. Mani neinteresē būt jaukam. Kortā tas ir karš. Ārpus korta - nekādu problēmu. Man ir labas attiecības ar lielāko daļu spēlētāju. Bet es vēlos teikt to, ko domāju. Un, ja mana prognoze ir, ka uzvarēšu spēli, mani neuztrauc to pateikt."

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Latest news, sport and comment from the...
BBC - Homepage
Fox News - Breaking News Updates | Latest News...


, 2013-05-31 13:05, pirms 11 gadiem
Ļoti interesanti, paldies autoram.
, 2013-05-31 13:08, pirms 11 gadiem
edzaskadka rakstīja: Ļoti interesanti, paldies autoram.
ja, nepagaja ne nedela, kad ari "vadosaja sporta portala" paradijas si zina..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-31 13:20, pirms 11 gadiem
Nole, RF un Marejs ir Top 4 tenisisti (kas Gulbis nekad nebūs), tāpēc viņiem ir arī attiecīgi jāuzvedas un jārunā - jārūpējas par sporta imidžu un jābūt par pozitīviem 'role model'. Nole no visiem minētajiem ir visnenopietnākais, bet kopš kļūšanas par pirmo numuru pasaulē runā ierobežotāk. Bez tam atbildes neizbēgami būs garlaicīgas, kad 1000 reizes jāatbild uz vienu un to pašu jautājumu no sērijas 'kāds šodien bija pretinieks' utt.
, 2013-05-31 13:21, pirms 11 gadiem
Pizonis rakstīja: ja, nepagaja ne nedela, kad ari "vadosaja sporta portala" paradijas si zina..
SC.com nav laika kaut kādam tenisam, jo viņi joprojām nodarbojas ar Krievijas hokeja izlases neveiksmju analizēšanu. Pie tam joprojām vēl nav pilnībā pārpublicēts ōlhokej točka ru ...
, 2013-05-31 14:10, pirms 11 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Nole, RF un Marejs ir Top 4 tenisisti (kas Gulbis nekad nebūs), tāpēc viņiem ir arī attiecīgi jāuzvedas un jārunā - jārūpējas par sporta imidžu un jābūt par pozitīviem 'role model'. Nole no visiem minētajiem ir visnenopietnākais, bet kopš kļūšanas par pirmo numuru pasaulē runā ierobežotāk. Bez tam atbildes neizbēgami būs garlaicīgas, kad 1000 reizes jāatbild uz vienu un to pašu jautājumu no sērijas 'kāds šodien bija pretinieks' utt.
Makkinrojs, Agassi, Safins, Rodiks, visi 4 pabija tur kur ir Nole - spēles virsotnē un šie vīri neviens nebija nekādi paraugbērni.... Rodika intervijas ir nesalīdzināmi interesantākas kā Džoko vai kāda cita Top spēlētāja. Vienīgais, kurš sasniedz un pārsniedz A-Roda standartus īstenībā arī ir Gulbis.
, 2013-05-31 14:18, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Makkinrojs, Agassi, Safins, Rodiks, visi 4 pabija tur kur ir Nole - spēles virsotnē un šie vīri neviens nebija nekādi paraugbērni.... Rodika intervijas ir nesalīdzināmi interesantākas kā Džoko vai kāda cita Top spēlētāja. Vienīgais, kurš sasniedz un pārsniedz A-Roda standartus īstenībā arī ir Gulbis.
Piekrītu. Kaut vai leģendārā Rodika intervija: Roddick Interview v Federer Australian Open 07...
, 2013-05-31 14:49, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Makkinrojs, Agassi, Safins, Rodiks, visi 4 pabija tur kur ir Nole - spēles virsotnē un šie vīri neviens nebija nekādi paraugbērni.... Rodika intervijas ir nesalīdzināmi interesantākas kā Džoko vai kāda cita Top spēlētāja. Vienīgais, kurš sasniedz un pārsniedz A-Roda standartus īstenībā arī ir Gulbis.
Agrāk zāle bija zaļāka...
, 2013-05-31 14:51, pirms 11 gadiem
, 2013-05-31 15:14, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Piekrītu. Kaut vai leģendārā Rodika intervija: http://www.youtube.com/watch?v=kGiSrj97txc
Tas vispār ir kaut kāds unikums, viena no labākajām intervijām visā profesionālajā sportā un iespējams pati labākā visā tenisā, kaut Rodikam tāda veida interviju netrūkst.
, 2013-05-31 15:15, pirms 11 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Agrāk zāle bija zaļāka...
Cik nu agrāk, spēle 3-4 gadu laikā, kad vēl Rodiks bija starp līderiem, nav sevišķi mainījusies....
, 2013-05-31 15:29, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Smuki nokopēts no apollo kārtējo reizi
vakar šitas raksts jau bija apollo..
jā, tā ir. Tikai apollo rakstīja ka tam piekrīt Federers un Marejs nevis Džokovičs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-31 16:14, pirms 11 gadiem
nujā tieši tas ir skumjākais - top džeki runā un uzvedās nevis tā kā grib (kautvai būtu garlaicīgi), bet tā kā finansiāli izdevīgāk - ka tik kautko neizdarīt nepareizi un nepabojāt reputāciju, uzreiz samazinot savu virtuālo finansiālo pievilcību reklāmdevējiem utt. žēl, ka miljonāri tā pazemojās vēl papildus miljoniņa dēļ ..
, 2013-05-31 16:37, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: nujā tieši tas ir skumjākais - top džeki runā un uzvedās nevis tā kā grib (kautvai būtu garlaicīgi), bet tā kā finansiāli izdevīgāk - ka tik kautko neizdarīt nepareizi un nepabojāt reputāciju, uzreiz samazinot savu virtuālo finansiālo pievilcību reklāmdevējiem utt. žēl, ka miljonāri tā pazemojās vēl papildus miljoniņa dēļ ..
Nu neba jau nu tur zemojās...katram raksturs utt. ir savādāks. viens vairāk mierīgs, noslēgts utt., otrs atvērts, impulsīvs, "traks" utt. Es, piemēram, visas Federera garās karjeras laikā neesmu lasījis nevienu rakstu, kurā rakstīts, ka Federers nonācis aiz restēm par maukošanos vai kkādos mīklainos apstākļos kkur kritis un pārvandījis roku utt. lai gan nešaubīgi mediju uzmanība viņam ir pievērsta nepārtraukti. Neba jau nu viņš visu mūžu 24/7/365 tēlo to, kas viņš nav - viņš vienkārši tāds arī ir - mierīgs džeks, kurš dzīvo prātīgu dzīvi. Ja kādam tas ir garlaicīgi, lai vaino pats sevi - tie džeki tur cik zināms nav pieņemti cirka trupā, bet gan ir profesionāli tenisisti... Gulbis arī intervijā min, ka Džokovičs ir garlaicīgs, jo visu mūžu pieņēmis tikai pareizos lēmumus utt... nu es novēlu, kaut kādreiz Gulbis kļūtu garlaicīgs un spēlētu ar tādiem panākumiem kā Džokovičš - bet nu varbūt, ka tas nav gulbja pašmērķis - viņš varbūt daudz labprātāk darbojās kā faķīrs tenisa sabiedrībā...
, 2013-05-31 18:02, pirms 11 gadiem
Godīgi sakot, es nezinu , kas man būtu jāsasola (laikam tiešām "zelta kalni"), lai es runātu to, ko nedomāju.Ja patiešām ir situācija, kad nedrīkstu teikt, ko domāju , tad labāk klusēju.Taču no Rodžera ,Noles vai Mareja pozīcijām raugoties - droši vien viss nav tik vienkārši.Lai būtu kā būdams, Ernesta intervijas nekad nav garlaicīgas ,un es ļoti cienu viņu par to, ka viņš runā to, ko domā, neņemot vērā, vai tas kādam patiks vai nē.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.