Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Ceturtajā dienā "French Open" beidzot sāks ranga līdere Halepa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ceturtajā dienā "French Open" beidzot sāks ranga līdere Halepa
Simona Halepa
Foto: imago/Scanpix

"French Open" sieviešu turnīrā izveidojusies nepierasta situācija – ar trim dienam nav pieticis, lai izspēlētu pirmo kārtu, un starp "cietušajām" tenisistēm ir WTA ranga līdere Simona Halepa, kura turnīru beidzot sāks šodien plkst. 12:00.

Divkārtējai finālistei Simonai Halepai ar amerikānieti Elisonu Riski vajadzēja sacensties jau vakar, taču pirms plānotās spēles turnīra galvenajā arēnā bija vairākas ilgas spēles, turklāt vienu līdz tumsai nepaspēja izspēlēt. Tāpēc Halepai pirmais iznāciens notiks vien turnīra ceturtajā dienā, kad arī sāksies 2. kārtas izspēle.

Halepas pirmā pretiniece Riske pagājušajā nedēļā pārsteidzoši sasniedza finālu Nirnbergā, bet uz māla pārsvarā ar spīdošiem rezultātiem neizceļas. Elisona Parīzē uzvarējusi tikai vienā mačā, kas bija pirms četriem gadiem. Riske Simonai oktobrī atņēma vienu setu "hard" mačā Pekinā (3:6, 6:3, 2:6), bet pirms trim gadiem uz māla notikušajā cīņā Romā cieta pamatīgu sagrāvi ar 3:6, 0:6. Halepai Parīzē kā pagājušā gada finālistei jāaizstāv daudz punktu, tāpēc rumānietei nepieciešams vismaz pusfināls, lai pēc sezonas otrā "Grand Slam" turnīra paliktu ranga 1. vietā.

Vīriešu turnīrā šodien kā intriģējošu var minēt divkārtējā pusfinālista Dominika Tīma un jaunā grieķu talanta Stefanosa Cicipa dueli. Abi šogad tikušies jau trīs reizes. Tīms uzvarēja uz "hard" Dohā un Indianvelsā, bet zaudēja uz māla Barselonā – 3:6, 2:6. Tīms arī Spānijā notikušajā mačā sāka labi, taču no 3:1 zaudēja piecos geimos pēc kārtas un atspēlēšanās misijai motivāciju nespēja rast. Tīma sezonas svarīgākajā turnīrā Parīzē tādas situācijas atkārtošanās nav iedomājama.

Dažādu spēles stilu sadursme gaidāma Gaela Monfīsa un Martina Kližana duelī – francūža atlētiskā aizsardzība pret slovāka agresīvo uzbrukumu. Vietējā favorīta zaudējums šajā cīņā ir iespējams, jo Kližans uz māla pēdējo divu mēnešu laikā sasniedzis atzīstamu formu – 10 uzvaras 12 mačos, šajā posmā zaudējot tikai Rafaelam Nadalam un Hjonam Čonam. Monfīsa un Kližana attiecību vēsturē ir neizšķirts 1-1, šodien būs pirmā tikšanās uz māla.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...