Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Norietis

Gulbja treneris Bresniks: "Mājasdarbu paveicis Ernests ir ļoti bīstams"

Gulbja treneris Bresniks: "Mājasdarbu paveicis Ernests ir ļoti bīstams"
Ginters Bresniks
Foto: zimbio.com

Dienā starp "Roland Garros" pirmo kārtu mačiem portāls Sportacentrs.com aprunājās ar Ernesta Gulbja treneri Ginteru Bresniku, kurš priecājās par sava audzēkņa sasniegto Parīzes laukumos un piekrita novērojumam - ja Gulbis ir sajutis spēles pavedienu, viņu apturēt nav vienkārši.

Gulbja un Bresnika attiecībās bijuši vairāki kāpumi un kritumi, Ernests vairākkārt šķīries no viņa kā trenera, tomēr nolēma atsākt sadarbību ar šo austriešu speciālistu. Līdz nopietniem panākumiem nācās gaidīt gandrīz gadu, taču šķiet, ka ledus ir izkustējies. "Dažkārt Ernests gaida, ka viss notiks pats no sevis. Daudzas lietas viņam nākušas vieglāk nekā citiem, bet, jo vecāks kļūsti, jo grūtāk ir atgriezties kādreizējā līmenī. Viņš apprecējās, sieva piedzemdēja bērniņu. Sportistu dzīvē ir daudz apstākļu. Tie paņēma nedaudz uzmanības, bet šajā līmenī tam ir milzīga nozīme. Teicu viņam, lai neuztraucas. Ja viņš būs vesels, tehnika un fiziskā sagatavotība būs līmenī, viņš drīz sāks uzvarēt," sava audzēkņa neveiksmju periodu skaidro Bresniks. "Pirms diviem mēnešiem Ernests jau bija labā formā, bet tad notraumējās. Trīs četras nedēļas nācās atpūsties un pēc tam pagāja mēnesis, līdz viņš uzlaboja sniegumu. Jau "Challenger turnīrā Bordo Ernests izskatījās labi, bet šeit viņš sācis spēlēt citā līmenī."

Bresniku nedaudz pārsteidzis, kādu gandarījumu Gulbim sagādājusi kvalificēšanās "Grand Slam" pamatturnīram - pēc tam, kad šajās sacensībās viņš bijis izsētā spēlētāja statusā. "Roland Garros" otrās kārtas maču ar itālieti Mateo Berretīni treneris gaida ar optimismu: "Šodien (otrdien - aut) Ernestam bija stundas treniņš, viņš spēleja atbrīvoti. Par labu nāk tas, ka "Grand Slam" vienmēr ir diena starp mačiem. Cerams, viņš spēs uzvarēt trijos setos, bet nevar izslēgt, ka būs smagi pieci seti vai viņš zaudēs. Šis puisis (Berretīni) nav zemē metams. Taču Ernests uzlabo savu līmeni dienu no dienas. Ja viņš saka, ka jūtas formā, tad tā arī ir - viņš nemelo sev."

Mača iznākums jebkurā gadījumā būs atkarīgs no Gulbja snieguma. "Ernestam nevajag uztraukties par pretinieku. Viņam ir teicama serve, viņš labi pieņem. Pirmās kārtas mačā ar Milleru Gulbim izdevās daudzi veiksmīgi sitieni ar labās puses; kreisais gan nebija tāds kā parasti. Bet domāju, ka Ernests spēlēs labāk nekā pirmajā kārtā. Negribu saukt viņu par favorītu, bet pēc tā, kā viņš šodien izskatījās treniņā, viņam ir labas cerības. Ja Ernests ir paveicis mājasdarbu, viņš ir ļoti bīstams."

Ja Gulbis pārspēs Berretīni, bet Bresnika pamataudzēknis Dominiks Tīms pieveiks grieķi Stefanu Cicipasu, trešajā kārtā abi tiksies savā starpā. Austrietis neiebilst šādam scenārijam: "Ceru, ka tā arī notiks, kaut gan abiem ir smagi pretinieki. Berretīni ir ļoti labs; redzēju viņa maču Romā pret Zverevu. Ja Ernests un Dominiks tiksies savā starpā, nebūs laimīgāka cilvēka par mani."


, 2018-05-30 08:22, pirms 6 gadiem
Diez ko Bresniks teiks, kad Gulbis uzvilks uz desas Tīmu ?! 😂
, 2018-05-30 08:45, pirms 6 gadiem
kristaps_kalve_1855110114509955 rakstīja: Diez ko Bresniks teiks, kad Gulbis uzvilks uz desas Tīmu ?! 😂
neuzvilks, jācer, ka abi tiks līdz šim mačam vispār, jo Tīmam pretinieks arī nav nekāds švakulis - NextGen viens no top prospektiem.
Katrā ziņā, ja piektdien tomēr abi Bresnika čaļi tiekās, man tie būs svētki po ļubom
, 2018-05-30 09:23, pirms 6 gadiem
Tīms pašlaik RG ir visnepateicīgākais pretinieks. Pat par Nadalu.
Tak par izlozi tik un tā nav iemesla sūdzēties, jo pirmie divi pretinieki ņemami.
, 2018-05-30 10:41, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tīms pašlaik RG ir visnepateicīgākais pretinieks. Pat par Nadalu.
Tak par izlozi tik un tā nav iemesla sūdzēties, jo pirmie divi pretinieki ņemami.
Rafa tiešām nebūtu šobrīd pretinieks labam Gulbim, kādu mēs viņu atceramies.
, 2018-05-30 11:29, pirms 6 gadiem
piekrītu par svētkiem!
bet šādā mačā nelielas cerības būtu arī Ernestam - jo būtu milzīga motivācija, turklāt Timam otrs turnīrs bez atelpas.
Gaidam šodienu, tad jau redzēs!
Rafaello rakstīja: neuzvilks, jācer, ka abi tiks līdz šim mačam vispār, jo Tīmam pretinieks arī nav nekāds švakulis - NextGen viens no top prospektiem.
Katrā ziņā, ja piektdien tomēr abi Bresnika čaļi tiekās, man tie būs svētki po ļubom
, 2018-05-30 12:37, pirms 6 gadiem
timoty rakstīja: piekrītu par svētkiem!
bet šādā mačā nelielas cerības būtu arī Ernestam - jo būtu milzīga motivācija, turklāt Timam otrs turnīrs bez atelpas.
Gaidam šodienu, tad jau redzēs!
Cerības noteikti ir Ernestam un jo mazāk no viņa gaida, jo vairāk viņš parāda - tā jau ir likumsakarība, taču neticu, ka pāreja no čelendžera līmeņa šmuļu pieveikšanas uz TOP-10 līmeni šoreiz būs veiksmīga. Bet cerības noteikti IR - to nevar noliegt
, 2018-05-30 13:04, pirms 6 gadiem
kristaps_kalve_1855110114509955 rakstīja: Diez ko Bresniks teiks, kad Gulbis uzvilks uz desas Tīmu ?! 😂
Vispirms jau jāizdrāž Buratīno, tēlaini izsakoties.
, 2018-05-30 20:17, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Vispirms jau jāizdrāž Buratīno, tēlaini izsakoties.
slaidi izdrāza
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.