Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Brīvā lidojumā

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Viedoklis: Brīvā lidojumā
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Brīnums nenotika - tā var teikt Ernesta Gulbja stundu un četrdesmit minūšu garo uzstāšanos "Roland Garros" laukumos. Kādu brīnumu gaidīt, ja laukuma vienā pusē stāv pasaules pirmā desmitnieka tenisists Marins Čiličs, kurš Parīzē ieradies ar visnopietnākajiem nolūkiem, bet otrā galā traumu mocītais un bez spēļu prakses esošais Gulbis.

Gulbi nebiju redzējis gadu kopš pagājušā "French Open". Tik vien kā lasījis atskaites par zaudējumiem ATP turnīru kvalifikācijās. Ar vienu treniņu un maču pilnvērtīgai ainai ir par maz, taču tas parāda, kādēļ trūka uzvaru un pārliecinošu iekļūšanu pamatturnīros. Piespiedu dīkstāve ir atstājusi iespaidu, fiziskā forma ir tālu no optimālās, un uz kalsnējā Čiliča fona bija grūti nepamanīt liekā svara kilogramus.

Priecājos, ka Ernests atradis savu otru pusīti, bet tādējādi pamainījušās prioritātes viņa dzīvē. Ja agrāk diezgan skaļi tika runāts par mērķi būt pirmajam pasaulē (vai vismaz spēcīgāko desmitniekā), tad tagad Gulbis klāstīja par ieguvumiem, ko viņam sniedzot teniss. Noskaņojumu tik daudz vairs neiespaido tas, kā veicies laukumā.

Čiliču mača laikā atbalstīja trīs treneri ar kādreiz slaveno zviedru Junasu Bjorkmanu priekšgalā, bet Gulbja "boksā" bija līgava Tamāra, treneris Pjotrs Ņečajevs ar sievu, fizioterapeits Mihaels Novotnijs ar dzīvesbiedri un bērniņu, un amerikāņu paziņa, kuram ar tenisu ir maz saistības. Par ko tas liecina, katrs lai izdomā pats. Bet nav ko pārmest, ka Ernests gūst prieku no tā, ar ko nodarbojas. Un sagādā to citiem.

Sarunā ar presi Gulbis uzsvēra, ka viņam ir vajadzīgs tehnikas treneris, ne motivators. Man šķiet, ka drīzāk vajadzīgs kāds, kas piespiestu Ernestu smagi strādāt treniņos (vai viņu uz kaut ko var piespiest?). Kāds, pret kuru viņam būtu milzīgs respekts. Ņečajevs drīzāk ir līdzgaitnieks, un kā sadarbības lielāko ieguvēju redzu tieši viņu. Ja Pjotram izdosies pacelt Gulbi tuvu kādreizējam līmenim, varbūt Latvijai dzims pirmais pasaules līmeņa tenisa treneris.

Patīkami bija dzirdēt, ka Gulbis apņēmies spēlēt katru nedēļu no vietas. Jānovēl, lai veselība tam neliek šķēršļus. Plinti krūmos viņš vēl nemet. Turpmākie mēneši būs izšķirīgi. Runājot par Gulbi kā par tenisistu.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-30 12:54, pirms 7 gadiem
viss atkarīgs no Tamāras

  +1 [+] [-]

, 2017-05-30 12:59, pirms 7 gadiem
Tāpēc mums ir beibes kas grib spēlēt labi

  -1 [+] [-]

, 2017-05-30 12:59, pirms 7 gadiem
Jā, izskatās, ka nekā vairs arī nebūs. Nu nekas, labi arī tā.

  +5 [+] [-]

, 2017-05-30 13:06, pirms 7 gadiem
Tamàra nav tā, kas var glābt purva bridēja mazdēlu...tur vajag kristīnes mazmeitu

  +2 [+] [-]

, 2017-05-30 13:15, pirms 7 gadiem
Gulbja problēmas sākās ar zaudējumu "draugam"Tīmam pirms 2,5 gadiem. Tur arī jāmeklē cēloņi. Domāju ka tie, lielākoties, ir psiholoģiski

  +4 [+] [-]

, 2017-05-30 13:26, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Tamàra nav tā, kas var glābt purva bridēja mazdēlu...tur vajag kristīnes mazmeitu
Kristīne neizglāba Edgaru. Kaut kur lasīju, ka Blaumanis vēlējies rakstīt turpinājumu Purva bridējam, kur Kristīne ir rūpju nomākta, salauzta un... dzērāja sieva.
Mēs gribam ticēt pasakām ar laimīgām beigām. Arī Gulbja karjerā mēs gribam redzēt to pasaku. Bet nezin vai sanāks. Pietrūkst viņam gribasspēka sevi lauzt, lai būtu viens no pašiem labākajiem.
Slēpts komentārs: BayernM

  +3 [+] [-]

, 2017-05-30 15:40, pirms 7 gadiem
Ja paskatāties apkārt,līderiem Djokovičam un Marejam un Fedžam sen kā ir sievas, kas atbalsta spēli no spēles. Tāpēc iespējams, tā pauzīte ir tā vēŗts. Kāpšana no 500 vietas noteikti būs vēl iespaidīgāka nekā no 136 uz 10 bija!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-30 16:21, pirms 7 gadiem
Ja Tamāra novilks Ernija stīgu līdz baltkvēlei... Prozit!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-30 17:48, pirms 7 gadiem
KalējsunDēli rakstīja: Gulbja problēmas sākās ar zaudējumu "draugam"Tīmam pirms 2,5 gadiem. Tur arī jāmeklē cēloņi. Domāju ka tie, lielākoties, ir psiholoģiski
Problēmas sākās 2015 gada Australian Open, kad zaudēja Kokinakim faktiski uzvarētā spēlē. Tālāk bija siets, kas mierīgi būtu ļāvis tālu tikt, bet uzvara palika aptuveni 1 cm attālumā (atkārtojumā bumbiņa bija skārusi līniju match point izpēlē...) Tad jau sākās zaudējumi visiem pēc kārtas, t.sk draugam Tīmam