Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Džokovičs eksaminēs Īmeru, Šapovalovs un Bautista Aguts tiksies ar mājinieku veterāniem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs eksaminēs Īmeru, Šapovalovs un Bautista Aguts tiksies ar mājinieku veterāniem
Deniss Šapovalovs. Foto: AFP/Scanpix

Šodien tiks pabeigta "French Open" pirmās kārtas izspēle, turnīrā iesaistoties ATP ranga līderim Novakam Džokovičam. Kamēr viņam gaidāma komfortabla uzvara, diviem citiem divdesmitnieka spēlētajiem Denisam Šapovalovam un Roberto Bautistam potenciāli sarežģīti dueļi ar mājiniekiem.

2016. gada čempions Novaks Džokovičs, kurš šogad zaudējis tikai vienā no 32 mačiem (ar diskvalifikāciju "US Open" astotdaļfinālā), nedēļas pirmajā iznācienā tiksies ar ranga 80. vietā esošo zviedru Mikaelu Īmeru. Viņam "Grand Slam" turnīros tikai divas uzvaras un vēl nav panākumu pret Top 10 spēlētājiem (0-2). Rangā augstāk esošais līdzšinējais pretinieks ir 5. numurs Aleksandrs Zverevs, kuram Īmers pirms gada Parīzē zaudēja 2. kārtā ar 1:6, 3:6, 6:7(3).

Deniss Šapovalovs (#11) pēc "US Open" ceturtdaļfināla sasniegšanas un tikšanas līdz pusfinālam Romas "Masters 1000" turnīrā kļuva par sezonas pirmo Top 10 debitantu. Viņš desmitniekā pirmajā piegājienā gan noturējās tikai vienu nedēļu. Kanādas kreilim šodien gaidāms nopietns pārbaudījums pret sīksto franču veterānu Žilu Simonu (#54). Arī abu pirmais duelis, kas gan tika ātri pārtraukts, notika Parīzē, kad Šapovalovs pagājušajā gadā ar 2:2 uzvarēja "Masters 1000" turnīra mačā. Simonam toreiz bija kājas savainojums.

Šapovalovu no desmitnieka izbīdījušais Roberto Bautista Aguts (#10) arī sacentīsies ar mājinieku, kad viņam pretī stāsies Rišārs Gaskē (#50). Spānim savstarpējos mačos liels pārsvars ar 6-2. Tiesa, abi šodien pirmoreiz tiksies uz māla seguma, kas ērtāks ir 34 gadus vecajam Gaskē. Viņam šobrīd trīs zaudējumu sērija pret Top 10 spēlētājiem, pēdējo uzvaru gūstot pagājušā gada augustā Monreālā pret sesto numuru Kei Nišikori.

Francijas pirmā rakete Kristina Mladenoviča (#44) spēlēs pirmoreiz kopš viņai ļoti nesekmīgā "US Open". Viņa vienspēļu turnīrā 2. kārtā ar 6:1, 6:7(2), 0:6 zaudēja Varvarai Gračovai (#102), esot vadībā 6:1 un 5:1, kā arī neizmantojot četras mačbumbas. Savukārt dubultspēļu turnīrs beidzās ar izmešanu no turnīra COVID-19 protokolu dēļ. Mladenoviča bija kontaktā ar Benuā Pēru, kuram pirms turnīra bija pozitīvas koronavīrusa analīzes. Mladenovičai šodien mačs pret kolorīto māla seguma speciālisti Lauru Zīgemundu (#66). Vācijas tenisistei 2-1 pārsvars ar neizšķirtu 1-1 māla mačos.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...