Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Serēna "Grand Slam" turnīros atgriežas ar uzvaru, Šarapova labo savas kļūdas

Serēna "Grand Slam" turnīros atgriežas ar uzvaru, Šarapova labo savas kļūdas
Serēna Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" 1. kārtas mačos otrdien uzvarēja trīs iepriekšējo gadu čempiones – Serēna Viljamsa, Marija Šarapova un Garbinje Mugurusa.

Trīskārtējā čempione Serēna Viljamsa Parīzē ieradās, nenospēlējusi nevienu māla turnīru, tā vietā izvēloties trenēties, kas viņai bija nepieciešams pēc pāragras atgriešanās martā ar nesekmīgiem turnīriem Indianvelsā (zaudējums 3. kārtā) un Maiami (zaudējums 1. kārtā).

Viljamsa savā pirmajā "Grand Slam" mačā kopš 2017. gada "Australian Open" titula izcīnīšanas ar 7:6(4), 6:4 uzvarēja Kristīnu Pliškovu, kurai tagad "French Open" 1. kārtas mačos ir 0-4 bilance.

Šodienas 1:45 stundas ilgā mača 1. setā abas tenisistes servēja gandrīz nevainojami – setā bija tikai viena breikbumba, kuru ieguva Viljama pie rezultāta 6:5, kas nozīmēja setbumbu. Pliškova trāpīja eisu. Čehiete pēc tam spēlētajā taibreikā bija vadībā ar 3:0, bet Serēna atspēlējās, uzvarot sešās izspēlēs pēc kārtas.

2. setā bija pieci breiki, abas tenisistes vienreiz nenosargāja pārvaru – Pliškova tika nobreikota nākamajā geimā pēc 2:0, bet Viljamsa pēc 3:2. Kristīnai pēc tam ļoti neveiksmīgs geims, servi zaudējot no 40:0 pārsvars! Vairāk breiku nebija, lai gan viens veidojās mača pēdējā geimā.

Serēna par uzvaru servēja astoņas minūtes. Viņa pie 40:30 ieguva pirmo mačbumbu un trāpīja tīklā "dropšotu". Vēlāk atspēlētas trīs breikbumbas – divas ar "forehand" uzbrukumiem un viena ar spēcīgu otro servi. Amerikāniete ar lielām pūlēm tika līdz otrajai mačbumbai, Pliškova iesita tīklā.

Viljamsai ir gandrīz perfekta bilance "Grand Slam" 1. kārtas mačos: 66-1. Vienīgais zaudējums piedzīvots 2012. gadā Parīzē, kad viņa sensacionāli piekāpās vietējai spēlētājai Viržīnijai Razano. Viljamsa 2. kārtā sacentīsies ar Ešliju Bārtiju.

Pirmoreiz kopš 2015. gada Parīzē spēlē divkārtējā čempione Marija Šarapova, kura ar 6:1, 4:6, 6:3 pieveica Rišelu Hogenkampu. Šarapova bija vadībā ar setu un breiku, kad sāka spēlēt pārāk kļūdaini, tādā veidā tiekot līdz 3. setam, kurā nokļuva iedzinējos ar 0:3, spējot atspēlēties ar sešu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju. 4. kārtā iespējama Šarapovas un Viljamsas tikšanās!

Jau 1. kārtā tika salozētas divas eksčempiones, un Garbinje Mugurusa sesto reizi pēc kārtas uzveica Svetlanu Kuzņecovu – 7:6(0), 6:2. Spānijas tenisiste iespaidīgo uzvaru sēriju sāka tieši "French Open", kur Kuzņecovu apspēlēja arī 2016. gadā astotdaļfinālā ar 6:3, 6:4. Kuzņecova, kurai pagājušās sezonas izskaņā tika veikta plaukstas locītavas operācija, šogad uzvarējusi tikai trīs mačos (3-7).

Galvenajā stadionā ilgi tiekot spēlētām vairākām spēlēm, šodien pie vārda netika ranga līdere un divkārtējā fināliste Simona Halepa, kuras spēle pret Elisonu Riski pārcelta uz trešdienas plkst. 12:00. Tā ir vienīgā neizspēlētā 1. kārtas spēle. Halepai Parīzē nepieciešams vismaz pusfināls, lai pēc sezonas otrā "Grand Slam" turnīra paliktu ranga virsotnē.

"French Open 2018", sieviešu vienspēles

1. kārtas rezultāti 29. maijā

SpēleRezultāts
(3) Garbine Muguruza – Svetlana Kuznetsova7:6(0) 6:2
(7) Caroline Garcia – Ying-Ying Duan6:1 6:0
(11) Julia Goerges – Dominika Cibulkova6:4 5:7 6:0
(12) Angelique Kerber – Mona Barthel6:2 6:3
(16) Elise Mertens – Varvara Lepchenko6:7(9) 7:6(4) 6:0
(17) Ashleigh Barty – Natalia Vikhlyantseva6:3 6:1
(18) Kiki Bertens – Aryna Sabalenka6:2 6:1
(24) Daria Gavrilova – Sorana Cirstea4:6 7:6(4) 6:3
(27) Shuai Zhang – Kristina Kucova6:0 7:5
(28) Maria Sharapova – Richel Hogenkamp6:1 4:6 6:3
(30) Anastasia Pavlyuchenkova – Polona Hercog6:4 7:6(1)
Irina-Camelia Begu – Anna Karolina Schmiedlova6:4 5:7 9:7
Ana Bogdan – Marketa Vondrousova6:3 1:6 6:4
Fiona Ferro – Carina Witthoeft6:4 6:2
Bethanie Mattek-Sands – Johanna Larsson6:4 6:3
Shuai Peng – Aleksandra Krunic6:3 6:4
Aliaksandra Sasnovich – Denisa Allertova6:4 6:3
Samantha Stosur – Yanina Wickmayer6:2 6:4
Taylor Townsend – Myrtille Georges6:4 6:2
Alison Van Uytvanck – Isabelle Wallace6:1 6:0
Serena Williams – Kristyna Pliskova7:6(4) 6:4


, 2018-05-29 20:19, pirms 6 gadiem
Serēnai tāds tērps un paskats, ka tikai bērnus baidīt. Būs kādi lieki 30 kg
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-29 20:46, pirms 6 gadiem
Ar tādu spēli Halepa novinnēs. Māmiņas un šarene vēl nav īsti gatavas vismaz ne šoreiz
, 2018-05-29 20:46, pirms 6 gadiem
Serēnai kostīms kā kkāda hidra.. Dupsis ne pa jokam, līdz 1/2 finālam diez vai tiks, jo fiziskais pieklibo, kgan serve līmenī..
, 2018-05-29 20:53, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Serēnai kostīms kā kkāda hidra.. Dupsis ne pa jokam, līdz 1/2 finālam diez vai tiks, jo fiziskais pieklibo, kgan serve līmenī..
Viņai vēl akvalangu, masku un pleznas un var haizivis okeānā baidīt
, 2018-05-29 23:56, pirms 6 gadiem
Galīgi nav kašķīgs noskaņojums, bet pēc tikko redzētās spēles grūti noturēties. Tikko kaut kāda ļoti resna tumšādaina tante, kura nokrītot uz dibena knapi spēj uztrausties augšā, divos setos pārspēja vienu profesionālu tenisisti, kura labprāt sevi pieskaitītu pasaules elitei. Brīžiem likās, ka skatos sen aizmirstas filmas par Asteriksu un Obeliksu turpinājumu, taču nē, tā bija profesionāla tenisa spēle. Neticami, ka cilvēks šādā funkcinālā stāvoklī spēj piedalīties profesinālās tenisa sacensībās un vēl uzvarēt. Man tas neviļus liek aizdomāties sieviešu tenisa līmeni, un liekas kā tāds spļāviens veču konkurences virzienā, ar kuriem balvu fondi nu ir izlīdzināti...
, 2018-05-30 00:50, pirms 6 gadiem
Trapss rakstīja: Galīgi nav kašķīgs noskaņojums, bet pēc tikko redzētās spēles grūti noturēties. Tikko kaut kāda ļoti resna tumšādaina tante, kura nokrītot uz dibena knapi spēj uztrausties augšā, divos setos pārspēja vienu profesionālu tenisisti, kura labprāt sevi pieskaitītu pasaules elitei. Brīžiem likās, ka skatos sen aizmirstas filmas par Asteriksu un Obeliksu turpinājumu, taču nē, tā bija profesionāla tenisa spēle. Neticami, ka cilvēks šādā funkcinālā stāvoklī spēj piedalīties profesinālās tenisa sacensībās un vēl uzvarēt. Man tas neviļus liek aizdomāties sieviešu tenisa līmeni, un liekas kā tāds spļāviens veču konkurences virzienā, ar kuriem balvu fondi nu ir izlīdzināti...
Beidz murgot, ja kā tenisa eksperts esi zaļš
Melnā mamba labi izskatās un pamazām atgūst formu. Viņai tāda harizma, ka daudzas jau padevušās nedēļu pirms spēles.
Varētu piekrist, ka Top 100 ir Elites spēlētājas, bet gluži tā tomēr nav. Man pietiktu ar labāko 30.
Pieminētā Kristīna Pliškova pagaidām nav spējusi aizsniegt tādas virsotnes.
Tenisā ir tāda lieta, kad daudz jākustās un jāsvīst. Tante tehniski pareizi piezemējās uz 1 no savām brangajām bulkām. Lai neapliptu kā kotlete ar rīvmaizi, tante ar mazāk iespējamiem atdures punktiem stīvējās augšā. Nu tā kautkā
Ak večus gribi iejaukt. 2 veci onkuļi jau otro dekādi pieskaita sevi elitei. Ak jā, šobrīd arī vairāk neviena tur nav. Šiem 2 var maksāt vairāk kā dāmām, domāju, neviena neiebilstu. Pienāks nākamais gads un viss tik paredzams ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-30 02:11, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Beidz murgot, ja kā tenisa eksperts esi zaļš
Melnā mamba labi izskatās un pamazām atgūst formu. Viņai tāda harizma, ka daudzas jau padevušās nedēļu pirms spēles.
Varētu piekrist, ka Top 100 ir Elites spēlētājas, bet gluži tā tomēr nav. Man pietiktu ar labāko 30.
Pieminētā Kristīna Pliškova pagaidām nav spējusi aizsniegt tādas virsotnes.
Tenisā ir tāda lieta, kad daudz jākustās un jāsvīst. Tante tehniski pareizi piezemējās uz 1 no savām brangajām bulkām. Lai neapliptu kā kotlete ar rīvmaizi, tante ar mazāk iespējamiem atdures punktiem stīvējās augšā. Nu tā kautkā
Ak večus gribi iejaukt. 2 veci onkuļi jau otro dekādi pieskaita sevi elitei. Ak jā, šobrīd arī vairāk neviena tur nav. Šiem 2 var maksāt vairāk kā dāmām, domāju, neviena neiebilstu. Pienāks nākamais gads un viss tik paredzams ...
Par ekspertiem šī portāla kontekstā labāk aizmirsti, nav ko to vārdiņu zākāt. Ja par tenisu, tad nevienā brīdī ar to tanti nebiju domājis kaut kādu saistību ar vecumu, bet gan Serenas biezo tauku slāni un smagnējo gaitu, bet kā izrādās, ar tādu var startēt un uzvarēt pašā augstākjā līmenī pat tādā fiziski intensīvā sporta veidā, kā teniss.
, 2018-05-30 06:51, pirms 6 gadiem
Trapss rakstīja: Par ekspertiem šī portāla kontekstā labāk aizmirsti, nav ko to vārdiņu zākāt. Ja par tenisu, tad nevienā brīdī ar to tanti nebiju domājis kaut kādu saistību ar vecumu, bet gan Serenas biezo tauku slāni un smagnējo gaitu, bet kā izrādās, ar tādu var startēt un uzvarēt pašā augstākjā līmenī pat tādā fiziski intensīvā sporta veidā, kā teniss.
Serēna jau drusku kustās ar', nav jau tā, ka stāv uz vietas. Savukārt, ķermeņa masa piedod sitienam jaudu - sitiena jaudas dēļ oponentēm ir grūti / nepietiek laika bumbu apstrādāt un ielikt stūrī tā, ka tas ļumums netiek vairs klāt. I viss!

Bet par veču un dāmu balvu fondu izlīdzināšanas netaisnību gan Tev taisnība. Veči tomēr kapā piecus setus - tātad par to pašu naudu "strādā" ilgāk. Diskriminācija!
, 2018-05-30 09:51, pirms 6 gadiem
Patlaban ir daudzas labas tenisistes, bet nav neviena izcila. . .
Pirmā 10 līmenis noteikti ir zemāks nekā pirms dažiem gadiem. . .
Protams, ka grūti salīdzināt veču tenisu ar dāmām. . .tīri pēc fiziskiem rādītājiem, spēka, sitienu , serves ātruma. . .
Bet tehniski, pēc sitiena arsenala dažādības, stabilitātes dāmas tālu atpaliek. . .bieži uzvar tā, kura mazāk pieļauj nepiespiestās kļūdās, vīriešiem noteicošais tomēr ir meistarība un tādi kritieni bezdibenī kā dāmām ir daudz retāk. . .
Bet Serenas tērps turklāt pie viņas figūras izskatījās vienkārši drausmīgi, kā cilvēks nesaprot ko var vilkt mugurā?!
Spēle jau arī kā pa viļņiem, nu šajā periodā tas būtu piedodams, bet ja šādas tenistes, arī Maša un vēl viena otra ar visai viduvēju spēli vēl uzvar, tas tikai liecina par krīzi sieviešu tenisā.
, 2018-05-30 10:28, pirms 6 gadiem
Krīze ir veču tenisā. Dāmām 4 kandidātes uz Nr1 pēc 1 1/2 nedēļas. Večiem 2 kandidāti, no kuriem 1 pat nepiedalās un var kļūt par Nr1.
, 2018-05-30 10:36, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Krīze ir veču tenisā. Dāmām 4 kandidātes uz Nr1 pēc 1 1/2 nedēļas. Večiem 2 kandidāti, no kuriem 1 pat nepiedalās un var kļūt par Nr1.
Nav krīzes!
Skatītāji nāk, intriga ir, apmosfēra arī, viss notiek!
Nr1 vai Nr2 - tas ir galīgi sekundāri.
, 2018-05-30 11:29, pirms 6 gadiem
Intriga jau ir, varbūt pat lielāka nekā, kad bija stabilas dažas līderes, bet spēles līmenis nav tas. Nu redzēs cik tālu tiks Serena, Šarapova. . . bet cīnās diezgan līdzīgi ar daudz jaunākām. . .
Nu večiem nav Federers, Marejs, Džokovičs arī vēl nav optimālā formā. .
var jau teikt, ka arī večiem ir krīze, jo gandrīz visi pašreizējie lideri pirms dažiem gadiem bija labāki, nu jaunie Zverevs, Tims pievelk pamazām klāt, bet kā stabili lideri pagaidām nav.
, 2018-05-30 13:57, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Krīze ir veču tenisā. Dāmām 4 kandidātes uz Nr1 pēc 1 1/2 nedēļas. Večiem 2 kandidāti, no kuriem 1 pat nepiedalās un var kļūt par Nr1.
Ja vīriešu tenisā ir krīze, tad sieviešu droši vien tā ir konstanta vērtība, nedomāju ka kāds no večiem ar tādiem funkcionāliem traucējumiem var atbraukt uz RG un kādu vēl apspēlēt. Pat ne Rafa. Pat ne pirmajā kārtā.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.