Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Mugurusa čempionu mačā tiksies ar Skjavoni

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mugurusa čempionu mačā tiksies ar Skjavoni
Novaks Džokovičs un Garbinje Mugurusa piektdien izlozes pasākuma laikā
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien Parīzē turpināsies "French Open" 1. kārtas izspēle, cīņā iesaistoties pagājušā gada čempioniem Garbinjei Mugurusai un Novakam Džokovičam, kā arī startējot vīriešu turnīra galvenajam favorītam Rafaelam Nadalam.

Šogad "French Open" dāmu turnīrā piedalās tikai trīs iepriekšējo gadu čempiones. Pirmā startēja Svetlana Kuzņecova, vakar pārvarot 1. kārtas barjeru. Pārējās divas šodien tiksies savstarpējā cīņā, kad pērnā gada čempione Garbinje Mugurusa plkst. 12:00 atklās dienas programmu Filipa Šatriē arēnā pret 2010. gada uzvarētāju Frančesku Skjavoni.

Itālijas veterānei, kura jūnijā svinēs 37. dzimšanas dienu, ir 1-1 bilance pret Spānijas tenisisti, viņu 2014. gadā pieveicot uz Romas māla ar 3:6, 6:1, 7:6(5). Mugurusa 2016. gadā revanšējās savās mājās Jeidā, kur "Fed Cup" mačā bija pārāka ar 7:6(4), 6:0.

Karjeras norietā esošā Skjavone šogad uz māla spēlējusi labi, sakrājot 10-3 bilanci. Viņas kontā ir tituls Bogotā un fināls Rabātā, kas ir "International" sērijas turnīri ar šim līmenim attiecīgi vājiem dalībnieču sastāviem. Skjavone Top 10 spēlētāju pēdējo reizi uzvarēja 2015. gada februārī Antverpenē, kur apspēlēja Andželiki Kerberi. Skjavonei tā ir vienīgā uzvara pēdējos 23 mačos pret pirmā desmitnieka tenisistēm! Pirms Kerberes apspēlēšanas pēdējā uzvara viņai bija 2012. gada janvārī Sidnejā pret Samantu Stousuru.

Skaidrs, ka Skjavones pašreizējais līmenis nedod lielas cerības mačā pret Mugurusu, bet par neiespējamo misiju to nosaukt gan nevar. Garbinje kopš pagājušā gada triumfa Parīzē ar spožu formu nav izcēlusies, turklāt viņu regulāri vajā savainojumi (šogad četras izstāšanās spēļu laikā). Pēdējā turnīrā Romā Mugurusai bija problēmas gan ar abām kājām, gan kaklu.

Pagājušā gada vīriešu turnīra uzvarētājs Novaks Džokovičs šodien aizvadīs pirmo maču Andrē Agasi vadībā, sacenšoties ar Marselu Granoljersu. Pēdējos 10 mačos 1-9 bilanci iekrājušais spānis par nopietni draudu uzskatāms nav, tāpēc droši var apgalvot, kad Džokovičam būs daudz sīvāki pārbaudījumi tuvāko divu nedēļu laikā. Džokovičs Granoljersam iepriekšējās trīs cīņās astoņos setos zaudējis tikai 10 geimus.

Šodien pirmā cīņa arī galvenajam favorītam Rafaelam Nadalam, kurš Parīzē lūko iegūt jau 10. "French Open" titulu. Rafa šajā turnīrā lepojas ar fantastisku 72-2 bilanci. Nadalu "Roland Garros" kortos uzveikuši tikai divi vīri – Robins Sēderlings 2009. gadā un Džokovičs 2015. gadā. Pērn Nadals savainojuma dēļ atteicās no 3. kārtas mača pret Granoljersu, tas netiek skaitīts kā zaudējums. Nadala pirmais pretinieks būs talantīgais, bet izklaidīgais francūzis Benuā Pērs, kurš Rafam zaudējis abās iepriekšējās spēlēs un diez vai spēs saglabāt koncentrēšanos "best of 5" mačā.

Pirmo maču kopš kļūšanas par Romas "Masters 1000" čempionu aizvadīs "NextGen" lielākā zvaigzne Aleksandrs Zverevs. Saša jau ilgi ir uzmanības centrā, bet pēc viņa milzīgā triumfa Romā 20 gadus vecajam Vācijas talantam ir vēl lielāka uzmanība. Kā viņš nospēlēs pirmajā mačā pēc karjeras lielākās uzvaras, tagad startējot ar lielāku atbildības slogu? Zverevam jaunākajam Parīzē ielozēja pieredzējušo Fernando Verdasko, kurš kādreiz bija pat ļoti bīstams, bet tagad pārsvarā saviem faniem sagādā vilšanos. Zverevs Verdasko pavisam nesen pieveica Madridē (7:5, 6:3).

     [+] [-]

, 2017-05-29 09:20, pirms 7 gadiem
Vai visa Latvija par Mugurusu? Labāk uzraksti kā tur mūsējiem iet!

     [+] [-]

, 2017-05-29 09:38, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Vai visa Latvija par Mugurusu? Labāk uzraksti kā tur mūsējiem iet!
ko tur par mūsējiem? Aļona pirmo kārtu pārvarēja, pārējiem vēl tik sāksies.
Šodien spēlē arī mūsu kaimiņi- igauniete Kontaveita un Beranķis no Lietuvas, kas rangā arī noslīdējis uz trešo simtu, droši vien traumas dēļ, jo kvaļos šo nemanīju.

     [+] [-]

, 2017-05-29 09:39, pirms 7 gadiem
sajaucu- Beranķis spēlē rīt