Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadals sāks cīņu par 13. titulu, Tīmam pirmais mačs "Grand Slam" čempiona statusā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals sāks cīņu par 13. titulu, Tīmam pirmais mačs "Grand Slam" čempiona statusā
Dominiks Tīms. Foto: imago/Scanpix

Šodien pirmās kārtas mačus aizvadīs "French Open" vīriešu turnīra zara apakšpuses divi lielākie favorīti: 12-kārtējais čempions Rafaels Nadals un viņam pēdējos divos gados finālā zaudējušais Dominiks Tīms.

Rafaels Nadals (#2) Parīzē dominējis ļoti iespaidīgi (93-2 bilance un 12 tituli), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ pirms šī gada turnīra ir pamatotas bažas par to, ka šogad uz Francijas māla viss varētu nenotikt pēc plāna. Spānis vakar startējušo turnīru nosaucis par grūtāko savā "French Open" karjerā. Un tam ir vairāki iemesli.

Pirmkārt, viņa mīļākais turnīrs notiek rudenī, nevis vasarā, kas nozīmē citādākus, viņam nepatīkamākus spēles apstākļus – sausu un saulainu laiku nomainījis drēgnums. Otrkārt, "French Open" ieviestas jaunas "Wilson" bumbiņas, kas čempionam nav tīkamas, jo tās ir smagākas un lēnākas nekā iepriekšējās.

Visbeidzot vēl viens iemesls ir spēļu prakses trūkums. "US Open" izlaidušais Nadals kopš marta sākuma nospēlējis tikai trīs mačus – visi bija pagājušajā nedēļā Romā, kur viņš ceturtdaļfinālā ar 2:6, 5:7 kapitulēja visos iepriekšējos deviņos mačos uzveiktajam Djēgo Švarcmanam.

Nadalam pirmajā mačā lielām problēmām nevajadzētu rasties, jo viņam pretī stāsies turnīra debitants Jegors Gerasimovs (#83). Artūra Kazijeva trenētais baltkrievs karjeras laikā guvis tikai sešas ATP līmeņa uzvaras uz māla un tikai trīs uzvaras "Grand Slam" turnīros. Viņš pirmoreiz sacentīsies ar Top 3 spēlētāju.

Ceturtdien notikušās izlozes laikā kļuva zināms, ka trešo gadu pēc kārtas nebūs Nadala un Dominika Tīma (#3) fināla, jo abi tika salozēti vienā pusē, kas nozīmē potenciālu dueli pusfinālā. Austrietim šodien būs pirmais mačs pēc kļūšanas par "Grand Slam" čempionu. "US Open" triumfējušais Tīms Romā nevarēja spēlēt, jo tika līdz turnīra pēdējam mačam Ņujorkā, tāpēc viņam pirmais iznāciens pēc lielā triumfa būs šodien.

Tīms spēkosies ar tenisistu, kurš līdz viņa uzvarai Ņujorkā bija pēdējais jaunais "Grand Slam" čempions – 2014. gada "US Open" uzvarētāju Marinu Čiliču (#40). Abi tikās arī nesenajā "US Open", kur Tīms uzvarēja 3. kārtas mačā ar 6:2, 6:2, 3:6, 6:3. Tīmam pret Čiliču ir perfekta 3-0 bilance. Horvātam šodien 32. dzimšanas diena.

23-kārtējā "Grand Slam" čempione Serēna Viljamsa (#9), kura "French Open" uzvarējusi trīs reizes, pēdas savainojuma dēļ nespēlēja Romā un pirms starta Parīzē atzinusi, ka nav 100% gatavībā. Tāpat kā "US Open", arī "French Open" 1. kārtā viņas pretiniece būs Kristija Āna (#102), kurai šodien būs "French Open" debija. Viljamsa Ānu Ņujorkā uzvarēja ar 7:5, 6:3, abos setos sākumā nokļūstot iedzinējos ar 0:2.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...

     [+] [-]

, 2020-09-28 12:36, pirms 4 gadiem
Rafael Nadal - Press Conference before Round 1 | Roland-Garros 2020
https://youtu.be/XaKwN9dUw9M