Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Šarapovas nākamais šķērslis – 14 reizes uzveiktā Stousura

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapovas nākamais šķērslis – 14 reizes uzveiktā Stousura
Marija Šarapova
Foto: AP/Scanpix

"French Open" čempione Marija Šarapova šodien Parīzē aizvadīs 3. kārtas maču, tiekoties ar sešu uzvaru sēriju sasniegušo Austrālijas tenisisti Samantu Stousuru.

Marija Šarapova – Samanta Stousura (viensviens.lv prognoze: 1.23-4.20)

Šarapova Stousurai zaudējusi tikai divreiz 16 mačos un ir neapšaubāma gaidāmas cīņas favorīte. Neskatoties uz slimības atstātajām sekām, čempione pirmajās divās kārtās guvusi samērā vieglas uzvar pār Kaju Kanepi un Vitāliju Djačenko, abas apspēlējot divos setos. Stousurai pat vēl pārliecinošāks sniegums, divos mačos zaudējot tikai piecus geimus.

Austrālijas tenisiste šobrīd par pārliecības trūkumu nevar sūdzēties, jo pagājušajā nedēļā uzvarēja turnīrā Strasbūrā un pirms spēles ar Šarapovu sasniegusi sešu uzvaru sēriju. Abas pēdējo reizi tikās tieši pirms gada "French Open", kad Šarapova 4. kārtas mačā spēja uzvarēt pēc zaudēta 1. seta – 3:6, 6:4, 6:0.

Uz ko šoreiz var cerēt Stousura? Viņai ir labāka serve, bet viss pārējais labāks Šarapovai, it īpaši to var teikt "backhand" sakarā. Semai pašai jāservē labi un jācenšas izmantot iespējas pie pretinieces otrās serves. Neskatoties uz divām uzvarām divos setos, Šarapovas sniegums perfekts nav bijis. Proti, iespējas atsevišķos bija gan Kanepi, gan Djačenko.

Andželike Kerbere – Garbinje Mugurusa (viensviens.lv prognoze: 1.72-2.14)

Mugurusa pirms gada Parīzē ar 6:2, 6:2 sagrāva Serēnu Viljamsu, vēlāk tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā uzvarēja pirmo setu pret Šarapovu, bet uzvarai visā mačā pietrūka. Spānijas tenisiste šonedēļ spēlējusi labi, bet vai viņai izdosies atrisināt Kerberes aizsardzības problēmu? Endžija teju visas savas pretinieces spēj iedzīt izmisumā, liekot spēlēt papildus sitienus. Mugurusai pret Kerberi ir 0-3 bilance. Vai šodien izdosies gūt pirmo uzvaru? Šajā mačā gaidāma dažādu stilu sadursme – Garbinje dominēs no gala līnijas, bet Kerbere atsitīsies un gaidīs pretuzbrukumu iespējas.

Lucija Šafāržova – Sabīne Liziki (viensviens.lv prognoze: 1.37-3.10)

No vīriešu turnīra astoņiem mačiem šodien nav labu piedāvājumu, jo septiņās no astoņām cīņām viss "uz papīra" skaidrs, bet Lukašs Rosols pret Teimurazu Gabašvili nevar sevi saukt par pievilcīgu maču neitrālai auditorijai. Tāpēc kā trešo spēli piedāvāju Šafāržovas un Liziki tikšanos. Čehijas tenisiste ir liela favorīte, taču jāatceras divas lietas. Pirmkārt, māls nav viņas ērtākais segums. Otrkārt, Liziki pret Luciju ir 3-1 bilance. Sabīne pirmajos divos mačos atstāju labu iespaidu, sagraujot gan Moniku Puigu, gan Darju Gavrilovu (Daša izstājās pēc 1. seta). Tikmēr Šafāržova varēja zaudēt jau 1. kārtā, taču Anastasija Pavļučenkova izgāza abus taibreikus.

Kur skatīties?

"French Open" rāda abi Eurosport kanāli. Ir arī pieejamas ierastās un lielu popularitāti iemantojušās tiešraides internetā. No šāgada pieejamas tiešraides no visiem spēļu kortiem! Legālu straumēšanu piedāvā Eurosport Player, kas gan ir maksas pakalpojums. Sestās dienas spēļu plāns atrodams šeit.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja