Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadala vieglais sākums, Serēnas neziņa un Bertensas uztraukums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadala vieglais sākums, Serēnas neziņa un Bertensas uztraukums
Rafaels Nadals ierodas uz treniņu. Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" otrajā dienā pirmos mačus spēlēs Parīzē kopumā 15 titulus izcīnījušie Rafaels Nadals, Novaks Džokovičs un Serēna Viljamsa, kā arī viena no dāmu turnīra favorītēm Kiki Bertensa, kurai tikšanās ar neuzvarētu Francijas spēlētāju.

11-kārtējais čempions Rafaels Nadals turnīrā, kur viņam palīdzība nav nepieciešama, ticis pie vieglas izlozes, pirmajos divos mačos tiekoties ar kvalifikācijā spēlējušiem tenisistiem. Pasaules otrais numurs pirmajā izgājienā eksaminēs Vācijas tenisistu Janiku Hanfmanu, kurš 27 gadu vecumā tikai otro reizi spēlēs "Grand Slam" pamatturnīrā. Ranga 180. vietā esoša tenisista vienīgā pieredze šajā līmenī ir zaudējums Filipam Kolšraiberam četru setu cīņā pagājušajā gadā "US Open".

2016. gada čempions un ATP reitinga līderis Novaks Džokovičs pārbaudīs Polijas pirmā numura Huberta Hurkača (#44) meistarību. Hurkačam šogad ir karjeras labākā sezona, kuras laikā gūtas 11 no karjeras 19 ATP līmeņa uzvarām. Viņš šobrīd rangā atrodas trīs pozīcijas zem sava rekorda, kas sasniegts pirms divām nedēļām. Džokovičs "French Open" nekad nav zaudējis 1. kārtā un Parīzē tikai vienreiz piekāpies ārpus Top 40 esošam pretiniekam. Tas notika pirms gada, kad viņš ceturtdaļfinālā zaudēja 72. numuram Marko Čekinato.

Trīskārtējā čempione Serēna Viljamsa šogad piedalījusies tikai četros turnīros, no kuriem bez izstāšanās pabeigts tikai viens – viņa janvārī "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar četrām mačbumbām zaudēja Karolīnai Pliškovai. Nākamajos trīs turnīros – Indianvelsā, Maiami un Romā – viņa nospēlēja tikai vienu maču, izstājoties slimības un ceļgala savainojuma dēļ.

Bijusī WTA ranga līdere, kura šobrīd ir 10. vietā, pirmajā mačā tiksies ar krievieti Vitāliju Djačenko (#83), kuru uzvarējusi visos geimos. Serēna 2015. gadā "US Open" 1. kārtas mačā bija pārāka ar 6:0, 2:0. Djačenko toreiz spēlēja ar savainojumu un bija gatava sagrāvei, jo nespēja atteikties no lielas prēmijas. Viljamsa tikai vienreiz zaudējusi "Grand Slam" 1. kārā (69-1), tas noticis Parīzē, kur viņa 2012. gadā sensacionāli nespēja uzvarēt vietējo tenisisti Viržīniju Razano (#111).

Pirms trim gadiem Parīzē pusfinālu sasniegusī Kiki Bertensa (#4), šomēnes uzvarot prestižajā Madrides "Premier Mandatory" turnīrā, sevi vēl vairāk apliecināja kā vienu no "French Open" favorītēm. Nīderlandes tenisistei pirmajā mačā pretī stāsies ranga 66. vietā esošā francūziete Paulīne Parmontjē, pret kuru Bertensai ir 0-3 bilance. Tiesa, neviens no mačiem nav bijis uz māla seguma, kas Bertensai ir ērtākais segums, bet Parmontjē vairāk patīk "hard".

Viņa Parīzē ieradās sliktā formā, zaudējot piecos no pēdējiem sešiem mačiem. Šajā posmā vienīgā uzvara gūta Madridē ar 6:4, 7:6(6) pret ceļgala savainojuma upuri Eļinu Svitoļinu (#6). Interesanti, ka Parmontjē abas Top 10 uzvaras (2-17) guvusi uz māla pret neveselām pretiniecēm. Viņa pirmoreiz tā izcēlās 2018. gada aprīlī Stambulā, kur ar 4:6, 6:3 uzvarēja Karolīnu Vozņacki (#2). Dānijas tenisistei toreiz bija muguras problēma.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...