Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"French Open" neveiksminieki Dimitrovs un Konta mēģinās izvairīties no agras izstāšanās

"French Open" neveiksminieki Dimitrovs un Konta mēģinās izvairīties no agras izstāšanās
Grigors Dimitrovs
Foto: imago/Scanpix

Svētdien ar 32 spēlēm startēs "French Open" tenisa turnīrs. Vīriešu sacensībās viens no svarīgākajiem jautājumiem ir – vai Grigors Dimitrovs izvairīsies no piektā zaudējuma 1. kārtā. Savukārt dāmām pirmo uzvaru "Roland Garros" kortos mēģinās gūt Johanna Konta.

Grigors Dimitrovs ir vislabākais kandidāts Top 10 spēlētāju fiasko jau 1. kārtā. Bulgārs Parīzē ieradās ar trīs zaudējumu sēriju un "French Open" tradicionāli spēlējis slikti – viņam šeit pieticīga 5-7 bilance, četras reizes zaudējot 1. kārtā. Pēdējais gadījums bija pirms diviem gadiem, kad Dimitrovs ar 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6 zaudēja Viktoram Troickim. Abi šodien atkal tiksies 1. kārtas mačā!

No lielākajiem favorītiem pirmajā dienā spēlēs Aleksandrs Zverevs, kurš pirmajā mačā sacentīsies ar Ričardu Beraņķi. Lietuvietis vēl ne reizi nav spējis pieveikt Top 3 spēlētāju un nekad nav uzvarējis "French Open" mačā (0-4). Zverevs pirms gada 1. kārtā zaudēja Fernando Verdasko. Saša arvien "Grand Slam" turnīros nav spējis tikt līdz ceturtdaļfinālam.

2010. gada čempione Frančeska Skjavone šoreiz pamatturnīrā ielauzās no kvalifikācijas un tiksies ar "French Open" debitanti Viktoriju Kužmovu. 20 gadus vecā Slovākijas tenisiste 1. kārtā zaudējusi abos iepriekšējos "Grand Slam" iznācienos – pērn "US Open" un šogad "Australian Open".

Savukārt Skjavone šogad vēl nav uzvarējusi WTA pamatturnīru mačos (0-2). Kužmovai ir četras uzvaras, no tām pēdējo gūstot februārī Budapeštā, kur viņa tika līdz "International" pusfinālam. Kužmova šomēnes izcīnīja savas neilgās karjeras lielāko titulu, uzvarot ITF 100 000 turnīrā Trnavā.

Māla segumu nemīlošā Johanna Konta arvien ir bez uzvarām Parīzē, jau 1. kārtā zaudējot visos trīs turnīros. Lielbritānijas tenisistes pirmā pretiniece ir tieši uz māla vislabāk spēlējošā Jūlija Putinceva, kura pirms diviem gadiem Parīzē izcēlās ar savu labāko "Grand Slam" rezultātu, tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Interesanti, ka Kontas un Putincevas abas iepriekšējās spēles notika uz māla, un Konta uzvarēja abas reizes. Ja 2013. gadā Oeirašā viņai grūta uzvara ar 4:6, 6:1, 7:5, tad 2017. gadā Romā graujošs 6:3, 6:0 panākums.

Šodien no ranga pirmā desmitnieka tenisistēm bez Aļonas Ostapenko (viņai veltīts atsevišķs apskats) spēlēs arī Romas čempione Eļina Svitoļina, "US Open" čempione Slouna Stīvensa un 2002. gada "French Open" fināliste Venusa Viljamsa. Svitoļinai ir 2-0 pret Ailu Tomļanoviču, Stīvensai izmocīta uzvara vienīgajā savstarpējā mačā pret Aranču Rusu (5:7, 7:6(6), 6:0 šogad Akapulko) un Venusai 2-0 pret Cjanu Vanu. Abas "French Open" 1. kārtā tikās arī pirms gada, un toreiz ASV veterāne uzvarēja ar lieliem sarežģījumiem – 6:4, 7:6(3).

Pirmās dienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...


Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.