Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Šodien Parīzē: Halepai revanša cīņa; uzstājas Foņīni un Pērs

Šodien Parīzē: Halepai revanša cīņa; uzstājas Foņīni un Pērs
Benuā Pērs
Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien Parīzē notiekošajā "French Open" sāksies 2. kārtas cīņas. Uzmanības centrā pagājušā gada fināliste Simona Halepa, kurai revanša spēle pret Mirjanu Lučiču Baroni, un divi publikas mīluļi – Fabio Foņīni un Benuā Pērs.

Simona Halepa – Mirjana Lučiča-Baroni (viensviens.lv prognoze: 1.02-13.90)

Horvātijas veterāne Rumānijas labāko tenisisti Augusta beigās ar iespaidīgu uzbrukuma tenisu sakāva "US Open" 3. kārtā. Lučiča-Baroni šobrīd nav tādā formā, lai varētu pamatoti apgalvot, ka viņai ir pa spēkam atkārot Ņujorkā iespēto, taču sieviešu tenisā ir redzēti arī lielāki brīnumi.

Mirjanai šogad pieticīga 5-12 bilance, visas uzvaras gūtas pret tenisistēm, kuras atrodas ārpus Top 50. Viss liecina par loģisku Halepas revanšu, taču viņa šogad uz māla nav spīdējusi un spēlējusi ļoti nestabili, piedzīvojot zaudējumus Karolīnai Vozņacki, Alizē Kornē un Karlai Svaresai Navarro. Parīzē, kur viņa pērn tika līdz finālam, šogad 1. kārtā ar 7:5, 6:4 apspēlēta Jevgeņija Rodina, tajā mačā neko iespaidīgu nenodemonstrējot.

Fabio Foņīni – Benuā Pērs (viensviens.lv prognoze: 1.28-3.75)

Šis mačs ir jāskatās kaut vai tāpēc, ka kortā būs ne viens, bet uzreiz divi klauni. Šī vārda labākajā nozīmē. Lai neņem ļaunā abu tenisistu fani, bet šis apzīmējums ir īstais, domājot gan par Fabio, gan Benuā. Spēles iznākumam pat nav nozīmes, viens ir skaidrs – laba izrāde neizpaliks.

Garbinje Mugurusa – Kamila Džordži (viensviens.lv prognoze: 1.32-3.45)

Mugurusa pērn Parīzē ar 6:2, 6:2 sagrāva Serēnu Viljamsu un tika līdz ceturtdaļfinālam. Šogad Spānijas tenisistei uz māla pavisam pieticīgs sniegums – četras uzvaras un trīs zaudējumi. Viņa zaudējusi abas iepriekšējās spēles pret Džordži. Abas ir izteikti agresīvas spēles cienītājas, un Džordži tādā tenisa jūtas kā zivs ūdenī, turklāt "Grand Slam" sacensības ir tā vieta, kur viņa spēj saņemties un spēlē savu labāko tenisu.

Žils Simons – Martins Kližans (viensviens.lv prognoze: 1.54-2.49)

Ernests Gulbis savu 2. kārtas maču aizvadīs ap plkst. 15:00, bet pirms tam var novērtēt viņa nākamo pretinieku. Ne mirkli nešaubos, ka Gulbis nokārots formalitātes pret Nikolā Maū. Gulbja pretinieks 3. kārtā noskaidrosies Žila Simona un Martina Kližana mačā. Viņiem pirmā cīņa 3. kortā. Favorīts ir francūzis, bet viegla pastaiga viņam nesolās. Kližans tieši uz māla spēlē savu labāko tenisu un šeit viņam ir labas atmiņas, 2006. gadā uzvarot junioru turnīrā. Kližanam arī šogad jau ir viens tituls uz māla seguma, uzvarot Kasablankā. Ja Simonam atkal par sevi liks manīt muguras savainojums, tad pret agresīvi spēlējošo Kližanu var klāties ļoti smagi.

Kur skatīties?

"French Open" rāda abi Eurosport kanāli. Ir arī pieejamas ierastās un lielu popularitāti iemantojušās tiešraides internetā. No šāgada pieejamas tiešraides no visiem spēļu kortiem! Legālu straumēšanu piedāvā Eurosport Player, kas gan ir maksas pakalpojums. Ceturtās dienas spēļu plāns atrodams šeit.


, 2015-05-27 09:08, pirms 9 gadiem
Fonjini - Pēra mačam - izcils raksturojums
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.