Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Tīms sacentīsies ar spāņu veterānu Garsiju-Lopesu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms sacentīsies ar spāņu veterānu Garsiju-Lopesu
Dominiks Tīms
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien "Roland Garros" kortos plānots pabeigt "French Open" 2. kārtas izspēli. Šodien uzmanības centrā citu starpā Dominiks Tīms un Džīnija Bušāra.

Dominiks Tīms – Giljermo Garsija-Lopess (11.lv prognoze: 1.18-4.85)

Šogad vairāk uzvaru nekā Tīmam ir tikai ranga pirmajam numuram Novakam Džokovičam. Lai arī Tīms uzvaras krāj regulāri, viņa virzienā pamatots pārmetums ir koncentrēšanās mazajiem turnīriem. "Grand Slam" sacensībās viņam joprojām labākais rezultāts ir 4. kārta 2014. gadā Ņujorkā. Pirmajā mačā šogad Parīzē klājās grūti pret Injigo Servantesu (3:6, 6:2, 7:5, 6:1), kuram notrīcēja roka 3. seta galotnē – bija iespēja servēt par uzvaru setā, kas dotu 2-1 pārsvaru. Šodien Tīmam pretī atkal stāsies spānis – pieredzējušais Garsija-Lopess. Ja viņš noskaņojas, tad var būt ļoti bīstams. Jau kopš izlozes tiek gaidīts Tīma duelis ar Rafaelu Nadalu 4. kārtā. Garsija-Lopess var to nepieļaut, it īpaši, ja Tīms atkal spēlēs nepārliecinoši. Abi iepriekš nav tikušies.

Felisiano Lopess – Viktors Estrelja (11.lv prognoze: 1.40-3.00)

Spānis šajā mačā ir visnotaļ liels favorīts, neskatoties uz to, ka nav māla spēlētājs, bet sacentīsies ar tenisistu, kurš vislabāk jūtas tieši uz māla. 35 gadus vecais Estrelja 34 gadus veco Lopesu uzvarējis abās iepriekšējās spēlēs. Viena no tām notika uz māla seguma un izvērtās ļoti sīva – Dominikānas tenisists pagājušā gada februārī Kito finālā bija pārāks ar 6:2, 6:7(5), 7:6(5).

Timeja Bačinskī – Juženija Bušāra (11.lv prognoze: 1.50-2.50)

Tas, ka Bušāra ir talantīgāka un meistarīgāka spēlētāja par Bačinskī, nav apstrīdams. Stabilitātes trūkums, kas Džīnijai iestājās aizpagājušā gada vasarā, arvien neļauj atgriezties tolaik sasniegtajās pozīcijās. Pirms diviem gadiem viņa būtu favorīte mačā pret Bačinskī, tagad tā saprotamu iemeslu dēļ nav, lai gan viņai ir dominējošāks teniss. Bačinskī ļoti agresīvu tenisu spēlējošajai Bušārai galvassāpes var radīt ar savu dažādību, pretiniecei dodot sarežģītas bumbiņas un izmantojot visu laukuma plašumu. Abas šogad vienreiz jau tikās, un martā Indianvelsā ar 6:2, 5:7, 6:2 pārāka bija Šveices tenisiste.

Kiki Bertensa – Kamila Džordži (11.lv prognoze: 1.35-3.05)

Pirms divām dienām gūtā uzvara pār Kerberi Bertensai ir jau astotā uzvara pēc kārtas. Nīderlandes tenisiste pagājušajā nedēļā no kvalifikācijas uzvarēja Nirnbergā, kur, starp citu, pie titula tika arī dubultspēlēs. Kurā brīdī Bertensai pietrūks enerģijas? Ļoti iespējams, ka tas notiks jau šodien. Mačos pret Džordži jābūt gatavām pret ļoti ātru spēli, jo citādāku tenisu itāliete nepazīst. Bertensai labā ziņa ir tā, ka "French Open" ir māla seguma turnīrs. Uz zālāja vai ātra "hard" viņai pret Džordži varētu būt lielas problēmas. Varbūt tā būs arī šodien uz māla.

Šodienas programma atrodama šeit. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli.