Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Dimitrovs un Bušāra centīsies izvairīties no agras izstāšanās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dimitrovs un Bušāra centīsies izvairīties no agras izstāšanās
Džīnija Bušāra ar treneri Semu Sumiku
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tiks pabeigta "French Open" 1. kārtas izspēle, cīņā par titulu iesaistoties arī ranga līderiem Serēnai Viljamsai un Novakam Džokovičam, kā arī deviņkārtējam čempionam Rafaelam Nadalam. Ja viņiem pirmajos mačos grūtības diez vai var rasties, tad dažām citām zvaigznēm šodien gan var klāties grūti.

Grigors Dimitrovs – Džeks Soks (viensviens.lv prognoze: 1.23-4.00)

Dimitrovs pagājušajā gadā Parīzē 1. kārtā zaudēja Ivo Karlovičam, kam uz māla seguma nevajadzētu notikt. Grigoram "French Open" vēsturiski vispār kopumā pieticīgas sekmes, iekrājot 3-4 bilanci. Turklāt neviena no trim uzvarām nav bijusi pret Top 50 spēlētājiem. Šodien viņam tāds stāsies pretī – amerikānis Džeks Soks.

Viņš ir viens no retajiem ASV tenisistiem, kurš mālu sauc par savu mīļāko segumu. Soks tieši uz šī seguma pavasarī izcīnīja karjeras pirmo titulu, uzvarot Hjūstonā. Arī Sokam Parīzē vien trīs uzvaras (3-2). Abu kontā ir viena savstarpējā spēle, kurā pērn oktobrī Stokholmā pārāks trīs setos bija Dimitrovs – 5:7, 6:4, 6:3. Soks kopš tā laika ir progresējis, ko nevarētu teikt par Dimitrovu. Katrā ziņā viņam šodien būs jāspēlē labi, lai nepieļautu pagājušā gada fiasko.

Džīnija Bušāra – Kristina Mladenoviča (viensviens.lv prognoze: 1.55-2.46)

Bušāra zaudējusi septiņas no pēdējām astoņām spēlēm un Parīzē ieradusies ar neglītu pēdējo zaudējumu. Romā trīs reizes neizservēts mačs pret Karlu Svaresu Navarro un ar dubultkļūdu izniekota mačbumba. Bušāra vēl nekad nav zaudējusi "Grand Slam" 1. kārtas mačos (8-0), taču pašreizējā formā nevar būt droša par perfektās sērijas turpināšanu.

Džīnija noteikti varēja vēlēties vieglāku pirmo maču. Mladenoviča pagājušajā nedēļā Strasbūrā sasniedza karjeras pirmo vienspēļu finālu, bet pirms gada "French Open" apspēlēja Na Lī. Savās mājās viņai ir pa spēkam izslēgt arī Bušāru. Abas ir vienreiz tikušās, un Bušāra 2013. gada septembrī izmantoja savu mājas sienu priekšrocības un Mladenoviču Kvebekā sagrāva ar 6:3, 6:2.

Medisona Kīsa – Varvara Lepčenko (viensviens.lv prognoze: 1.39-3.05)

Kīsa sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā janvārī tika līdz karjeras pirmajam pusfinālam šajā līmenī. Kas spēcīgajai amerikānietei izdosies Parīzē? Es nebūšu pārsteigts, ja Medisonai viss beigsies jau šodien. Viņa ir no tām spēlētājām, kuras var pašas sev zaudēt. Pēdējā mačā Strasbūrā viņa pamanījās izglābt maču, kurā bija iedzinējos ar setu un 0:5. Lepčenko nav pasaules klases spēlētāja, taču ar pliku roku arī nav ņemama. Un Kīsa par to šogad vienreiz jau pārliecinājās, viņai janvārī ar rezultātu 4:6, 4:6 zaudējot Brisbenā. Piebilstams, ka Kīsa pēdējo turnīru pabeidza ar izstāšanos elkoņa savainojuma dēļ.

Šodien sāk arī Rafa, Nole un Serēna

Cīņu par desmito "French Open" titulu šodien sāks Rafaels Nadals, kuram pirmajā mačā problēmām nevajadzētu rasties, jo spānim pretī stāsies 18 gadus vecais francūzis Kventins Aliss, kuram ir piešķirta "wild card" Ranga 296. vietā esošais Aliss pērn uzvarēja "French Open" dubultspēļu turnīrā, bet vienspēlēs viņam "Grand Slam" sacensībās labākais rezultāts ir fināla sasniegšana pagājušajā gadā "US Open". Aliss zaudējis visus trīs mačus pret Top 100 spēlētājiem.

Šodien pirmos mačus aizvadīs arī ranga līderi. Novaks Džokovičs tiksies ar Jarko Nieminenu, bet Serēna Viljamsa ar Andrea Hlavāčkovu. Džokovičam pietrūkst "French Open" kroņa, lai noformētu pilnu "Grand Slam" komplektu, bet Viljamsa tuvāko divu nedēļu laikā centīsies izcīnīt 20. "Grand Slam" titulu vienspēlēs.

Kur skatīties?

"French Open" rāda abi Eurosport kanāli. Ir arī pieejamas ierastās un lielu popularitāti iemantojušās tiešraides internetā. No šāgada pieejamas tiešraides no visiem spēļu kortiem! Legālu straumēšanu piedāvā Eurosport Player, kas gan ir maksas pakalpojums. Trešās dienas spēļu plāns atrodams šeit.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-26 09:14, pirms 9 gadiem
Iesaku samaksat 5eur menesii par eurosport player. Ir iespeja redzet un parslegties starp visiem kortiem ka ari attit uz speles sakumu ja nokavets.

     [+] [-]

, 2015-05-26 09:18, pirms 9 gadiem
ja jau uzvareja Ernijs,tad Dzinijai ar to vajag izdarit

     [+] [-]

, 2015-05-26 09:37, pirms 9 gadiem
Autor, Kventins Aliss vienspēlēs pagājušo gadu spēlēja US open finālā? ..tenisā??

     [+] [-]

, 2015-05-26 09:44, pirms 9 gadiem
Labs materiāls!
Kāpēc vakar nebija?

     [+] [-]

, 2015-05-26 10:01, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Autor, Kventins Aliss vienspēlēs pagājušo gadu spēlēja US open finālā? ..tenisā??
Jā, junioru turnīrā!

     [+] [-]

, 2015-05-26 10:02, pirms 9 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Labs materiāls!
Kāpēc vakar nebija?
Katru dienu tāds ir. te ir vakardienas šāds pats raksts:

Šarapova titula aizstāvēšanu sāks pret Kanepi

     [+] [-]

, 2015-05-26 10:51, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Katru dienu tāds ir. te ir vakardienas šāds pats raksts:
Paldies!
Vakar neatradu ...

     [+] [-]

, 2015-05-26 10:52, pirms 9 gadiem
nelabs1 rakstīja: Iesaku samaksat 5eur menesii par eurosport player. Ir iespeja redzet un parslegties starp visiem kortiem ka ari attit uz speles sakumu ja nokavets.
Mēsls. Uz MS Silverlight būvēts, bez tā ka tas draņķis jāinstalē, visādas uzkāršanās neizbēgama. Sanāca nepilnu dienu smuki izkārtot 4 spēles uz desktopa. Pēc tam izrādījās, ka tas joks neies cauri un varu tik 1 spēli lūrēt.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-26 11:38, pirms 9 gadiem
Kapēc mēsls??? Tikai 5eur un ļoti labā kvalitātē rāda, ko nenodrošina neviens bezmaksas strīms. Pie tam, iespējams skatīties no jebkuras ierīces jebkurā vietā. Tik ielogojies, un aiziet... Vari ieteikt kaut ko labāku?
nicks rakstīja: Mēsls. Uz MS Silverlight būvēts, bez tā ka tas draņķis jāinstalē, visādas uzkāršanās neizbēgama. Sanāca nepilnu dienu smuki izkārtot 4 spēles uz desktopa. Pēc tam izrādījās, ka tas joks neies cauri un varu tik 1 spēli lūrēt.