Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Sevastovai dubultspēļu cīņa

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastovai dubultspēļu cīņa
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

"French Open" tenisa turnīrs turpinās – šodien tiek sāktas dāmu dubultspēles. Šodien jau 12:00 pēc Latvijas laika kortos izies arī Latvijas sportiste Anastasija Sevastova, kura pārī ar krievieti Reginu Kuļikovu centīsies pārvarēt pirmās kārtas barjeru.

Šodien Parīzē paredzēts izspēlēt visas atlikušās vienspēļu turnīra pirmās kārtas spēles, kā arī aizsākt dāmu dubultspēļu turnīru. Tajā Latvijai ir divas pārstāves – gan regulārā dubultspēļu spēlētāja Līga Dekmeijere, gan Anastasija Sevastova, kura pamatā vairāk orientējas uz vienspēlēm, tomēr jau otro „Grand Slam” turnīru pēc kārtas izmanto iespēju uzspēlēt arī dubultspēli.

Līdz šim vienīgais dubultspēļu turnīrs Sevastovai šajā gadā bijis „Australian Open”, kurā liepājniece spēlēja kopā ar krievieti Mariju Kondratjevu. Toreiz tikai trijos setos tika zaudēts beļģietes Janīnas Vikmaijeres un francūzietes Virdžinijas Razano duetam 5:7, 6:3, 2:6. Šoreiz par pārinieci Anastasija sarunājusi citu Krievijas tenisisti, Reginu Kuļikovu. Abas esot labas draudzenes, bet kopā dubultspēli spēlēšot pirmo reizi.

WTA dubultspēļu rangā Anastasijai šobrīd ir 400. vieta, bet viņas pāriniecei tikai 490. pozīcija, kamēr šīs dienas pretinieces ir krietni augstāk – šveiciete Petija Šnīdere šobrīd ir 49., bet poliete Klaudija Jansa 47. Vietām reitingā dubultspēlēs gan var iznākt maza nozīme, galvenais, kā sportistes būs noskaņojušās dubultspēlei.

Gan Sevastovai, gan Kuļikovai un Šnīderei galvenā prioritāte noteikti bija vienspēļu turnīrs, tomēr visām vienspēļu turnīrs jau noslēdzies. Vienīgi poliete Jansa ar pilnu sparu gatavojās tieši dubultspēļu sacensībām un viņai varētu būt vislielākā motivācija šai spēlei. Tomēr, kā būs patiesībā redzēsim 12:00, kad tiks uzsākts mačs. Šobrīd Parīzē vēl ir ļoti saulains un patīkams laiks, bet pēcpusdienā sola negaisu. Pirmo spēli gan tas neaizkavēs.

Vai Sevastovai izdosies reabilitēties par zaudējumu vienspēlēs?

  • 9

  • 7

  • 31


  +5 [+] [-]

, 2010-05-25 10:01, pirms 14 gadiem
Vietas rangā ļoti atšķirīgas...
Par patīkamu pārsteigumu!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-25 10:37, pirms 14 gadiem
Kaut nebūtu lietus, jo laika apstākļi reti lutina Parīzi tieši "French Open" laikā..
P.S. Cīruli, Tu jau atguvies?

     [+] [-]

, 2010-05-25 14:11, pirms 14 gadiem
jāuzvar lai vismaz neliels gandarījums pašai būtu, pēc izstāšanās vienspēļu 1. kārtā

  +1 [+] [-]

, 2010-05-25 14:11, pirms 14 gadiem
Cerams, ka tūlīt būs 1. uzvara.