Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Dimitrovs lūkos pārtraukt "French Open" zaudējumu sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dimitrovs lūkos pārtraukt "French Open" zaudējumu sēriju
Grigors Dimitrovs
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien ar 32 spēlēm startēs sezonas lielākais māla tenisa turnīrs – "French Open". Pirmās dienas saistošākās cīņas un iespējamie pārsteigumi šajā apskatā.

Grigors Dimitrovs – Viktors Troickis (11.lv prognoze: 1.55-2.40)

Dimitrovs kopš ārdīšanās Stambulas finālā nav spējis uzvarēt, pirmajā mačā zaudējot gan Madridē, gan Romā, abos "Masters 1000" turnīros piekāpjoties attiecīgi Pablo Karenjo Bustam un Aleksandram Zverevam. Vai bulgārs būs sakārtojis galvu un nostartēs labāk Parīzē, uzzināsim jau šodien. "French Open" nav viņa veiksmīgākais turnīrs, šeit sakrājot tikai trīs uzvaras astoņos mačos. Pēdējie divi turnīri viņam beidzās ar jau pirmo spēli, 2014. gadā zaudējot Ivo Karlovičam, bet pērn Džekam Sokam. Troickis šobrīd ir vēl sliktākā formā – viena uzvara četrās spēlēs. Abi ar Dimitrovu šogad jau divreiz tikušies, janvārī sarīkojot divas neaizmirstamas spēles Austrālijā. Dimitrovs trīs setos uzvarēja Brisbenā, bet Troickis trīs setos Sidnejas finālā, kur atspēlēja vienu mačbumbu.

Petra Kvitova – Danka Koviniča (11.lv prognoze: 1.25-4.00)

Turnīra galvenajā arēnā pirmās šogad spēlēs Petra Kvitova un Danka Koviniča. Abas pirms diviem mēnešiem sacentās Indianvelsā, kur čehiete bija divu punktu attālumā no zaudējuma, taču spēja izglābties un Melnkalnes pirmo raketi uzveica trīs setu mačā ar rezultātu 6:3, 4:6, 7:6(5). Kvitovas forma šogad ir bijusi nepārliecinoša, viņa Parīzē ieradusies ar zaudējumiem pēdējās divās cīņās pret Darju Gavrilovu un Medisonu Kīsu (abām ar 3:6, 4:6). Māls nav viņas labākais segums, bet Koviničai tieši pretēji. Kvitova Parīzē 1. kārtā gan zaudējusi tikai vienreiz, tam notiekot 2010. gadā. Pērn šajā posmā viņai vajadzēja trīs setus, lai uzvarētu Marinu Erakoviču.

Anastasija Pavļučenkova – Sāra Soribesa Tormo (11.lv prognoze: 1.50-2.60)

Pavļučenkova atkal ir sliktā formā – Krievijas tenisistei tikai viena uzvara pēdējās astoņās spēlēs. Tikmēr jaunā Spānijas cerība nupat Parīzē izgāja kvalifikāciju, tur visos trīs mačos uzvarot divos setos. Soribesa Tormo tieši uz māla jūtas vislabāk un pirms gada Pavļučenkovu uzveica Čārlstonā uz zaļā māla. Jāatzīmē gan, ka Krievijas tenisiste toreiz maču nepabeidza, izstājoties 2. setā. Kvalifikācijā iegūtā pārliecība mačā pret sliktā formā esošu pretinieci var palīdzēt 19 gadus vecajai Spānijas tenisiste vēlreiz uzvarēt Pavļučenkovu, kura, balstoties uz karjeras sasniegumiem un pieredzi (nevis pašreizējo formu), ir favorītes statusā.

Kamēr esošie čempioni pirmajā dienā nespēlēs, "Roland Garros" kortos pirmās cīņas aizvadīs titula pretendentes sieviešu sacensībās – Simona Halepa un Garbinje Mugurusa, kā arī eksčempione Svetlana Kuzņecova. Tikmēr vīriešu turnīrā jau šodien redzēsim Kei Nišikori, kā arī atraktīvos Niku Kirjosu, Dastinu Braunu un Benuā Pēru. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli. Pirmie mači sāksies plkst. 12:00. Šodienas programma atrodama šeit.