Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Ostapenko iegūst WTA mēneša izrāviena balvu, labākā spēlētāja – Halepa

Rolands Eliņš

Ostapenko iegūst WTA mēneša izrāviena balvu, labākā spēlētāja – Halepa
Aļona Ostapenko un Simona Halepa
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pretendēja uz divām WTA atzinībām par maija mēnesi. Līdzjutēju balsojumā viņa ieguva „Mēneša izrāviena” balvu, taču nominācijā „Mēneša labākā spēlētāja” piekāpās vairākus labus turnīrus pēc kārtas aizvadījušajai rumānietei Simonai Halepai, kuru pieveica „French Open” finālā.

Aļona Ostapenko pirms šī gada „French Open” ne reizi nebija tikusi tālāk par „Grand Slam” turnīra trešo kārtu, bet Parīzē spēja izmantot savas iespējas, vairākkārt atspēlēties pēc zaudējuma pirmajā setā un ar uzvaru vienā no prestižākajiem tenisa turnīriem veikt vairākus ierakstus gan Latvijas, gan pasaules tenisa vēsturē. Ostapenko pašai tā turklāt bija pirmā uzvara WTA līmeņa turnīrā.

Ostapenko „izlaušanos” tenisa elitē attiecīgi novērtēja WTA, nominējot viņu mēneša izrāviena balvai. Uzvarētāju noteica līdzjutēji, kuri pārliecinoši nosliecās par labu Ostapenko, viņai saņemot 60% balsu. Tuvākā konkurente ar 33% bija 25 gadus vecā Paragvajas tenisiste Veronika Sepede Roiga, kura WTA rangā ieņem 78. vietu un „French Open” aizkļuva līdz ceturtajai kārtai.

Ostapenko tika izvirzīta arī mēneša labākās spēlētājas balvai, kur ar viņu konkurēja Simona Halepa un Eļina Svitoļina. Arī šajā nominācijā uzvarētāju noteica līdzjutēju balsojums, kas pārliecinoši par labāko atzina Halepu. Viņa saņēma 87% līdzjutēju balsu, kamēr Ostapenko – deviņus procentus.

Lai arī Ostapenko uzvarēja maija svarīgākajā turnīrā, turklāt finālā pieveicot tieši Halepu, Rumānijas tenisiste aizvadīja lielisku un stabilu mēnesi. Viņa uzvarēja „Premier Mandatory” turnīrā Madridē, kur pusfinālā pieveica Anastasiju Sevastovu, kā arī tika līdz finālam gan Romā „Premier 5” turnīrā, gan jau pieminētajā „French Open”.

Mēneša izrāviens – 2017. gadā

MēnesisUzvarētāja
JanvārisKoko Vandevege (ASV)
FebruārisKristina Mladenoviča (Francija)
MartsRisa Ozaki (Japāna)
AprīlisDarja Kasatkina (Krievija)
MaijsAļona Ostapenko (Latvija)

Izmantotie resursi:
WTA Player of the Month: Halep | WTA Tennis
WTA Breakthrough of the Month: Ostapenko | WTA...

  +4 [+] [-]

, 2017-06-16 09:43, pirms 7 gadiem
forši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-16 10:09, pirms 7 gadiem
Halepai vismaz mierinājuma balva

  +1 [+] [-]

, 2017-06-16 10:35, pirms 7 gadiem
kā bija citus gadus- arī French Open uzvarētāja nedabūja mēneša labākās spēlētājas balvu ?!

     [+] [-]

, 2017-06-16 11:04, pirms 7 gadiem
Vai tur kāds diploms tiek piešķirts taustāmā formā??

     [+] [-]

, 2017-06-16 11:44, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: kā bija citus gadus- arī French Open uzvarētāja nedabūja mēneša labākās spēlētājas balvu ?!
Pagājušogad Muguruza dabūja to balvu (turklāt ar 70%), taču kopumā māla sezona arī varēja būt veiksmīgāka: QF Štutgartē, R32 Madridē un SF Romā. Pretiniekos balsojumā toreiz bija Madridi vinnējusī Halepa un Serēna, kas Madridē nespēlēja, vinnēja Romu un RG zaudēja finālā, tādējādi aizvadot gandrīz tikpat veiksmīgu māla sezonu kā Halepa šogad.
Tagad visvairāk, šķiet, pārsteidz Halepas pārsvars, bet kopumā pelnīta balva viņai. Prieks, ka Aļonai tika izrāviena balva.

     [+] [-]

, 2017-06-16 14:15, pirms 7 gadiem
Pīkstulītis rakstīja: Tagad visvairāk, šķiet, pārsteidz Halepas pārsvars, bet kopumā pelnīta balva viņai. Prieks, ka Aļonai tika izrāviena balva.
Acīmredzot rumāņi pēc Halepas zaudējuma mobilizējās, lai viņu nomierinātu un iepriecinātu, bet latvieši pēc Aļonas uzvaras atslābinājās un tik aktīvi nebalsoja. Katrai pa balvai, viss kārtībā.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-16 15:22, pirms 7 gadiem
Nekas, Aļona viņu sakāva jūnijā un tad pelnīti dabūs jūnija labākās balvu