Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marejs, Bušāra un Pironkova saņem "French Open" turnīra "wild card"

Marejs, Bušāra un Pironkova saņem "French Open" turnīra "wild card"
Endijs Marejs. Foto: AFP/Scanpix

Pēc 12 dienām startējošā "French Open" turnīra organizatori pirmdien izdalīja "wild card" jeb īpašos ielūgumus uz prestižāko māla seguma turnīru. Starp veiksminiekiem ir bijušais finālists Endijs Marejs un pēdējo divu nedēļu laikā produktīvi turnīros Ņujorkā un Stambulā nospēlējušās Cvetana Pironkova un Džīnija Bušāra.

Bijušais ATP ranga līderis Endijs Marejs nupat notikušajā "US Open" pārvarēja vienu kārtu turnīrā, kas viņam bija pirmās "Grand Slam" sacensības kopš 2019. gada "Australian Open". Marejs pēc vairākām gurna operācijām rangā ir 110. vietā, bet turnīra atlases laikā viņam bija 115. numurs. Šobrīd kā pēdējais pamatturnīrā tiek Norberts Gombošs (#104). Marejs 2016. gadā sasniedza "French Open" finālu, kur ar 6:3, 1:6, 2:6, 4:6 zaudēja Novakam Džokovičam.

Bijusī pasaules piektā rakete Džīnija Bušāra, kura 2014. gadā tika līdz "French Open" pusfinālam, pagājušajā nedēļā izcēlās Stambulā, kur no kvalifikācijas aizspēlējās līdz Stambulas "International" turnīra finālam. Viņa dramatiskā cīņā ar astoto mačbumbu piekāpās rumānietei Patričijai Marijai Cigai (6:2, 1:6, 6:7(4)), kura izcīnīja pirmo WTA titulu. Tas Kanādas zvaigznei bija pirmais fināls 4,5 gadu laikā, rangā veicot vairāk nekā 100 pozīciju kāpumu – no 272. vietas uz 167.

Cvetana Pironkova Ņujorkā iespaidīgi atgriezās pēc trīs gadu prombūtnes. Spēlējot pirmoreiz kopš 2017. gada Vimbldonas, viņa negaidīti sasniedza ceturtdaļfinālu, kur pabiedēja seškārtējo čempioni Serēnu Viljamsu, viņai pēc būšanas vadībā ar setu un breiku tomēr zaudējot – 6:4, 3:6, 2:6. Pirms došanās uz Ņujorku esot bez reitinga, Pironkovai tagad ir 156. numurs. Pironkova 2016. gadā sasniedza "French Open" ceturtdaļfinālu.

Marejs, Pironkova un Bušāra ir vienīgie ārzemnieki, kuri saņēmuši "French Open" turnīra "wild card". Kā jau ierasts, pārējās izdalītas perspektīviem un zemākā līmeņa ITF spēlējošiem vietējiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.rolandgarros.com/en-us/...


, 2020-09-15 16:05, pirms 4 gadiem
Murray un DelPotro - labi speletaji, bet nu nokauti zirgi lidz galam.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.