Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tsonga izlaidīs "French Open", Serēna būšot gatava

Tsonga izlaidīs "French Open", Serēna būšot gatava
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AFP/Scanpix

Viens no labākajiem Francijas tenisistiem Žo-Vilfrīds Tsonga ceļgala savainojuma dēļ spiests izlaist gada otro "Grand Slam" turnīru, kas sāksies jau pēc 13 dienām.

Žo-Vilfrīds Tsonga nav spēlējis kopš 10. februāra, kad Monpeljē pusfinālā izstājās mačā pret Luku Puiji, rezultātam esot 6:1, 5:5. Tsonga mirkli pirms savainojuma gūšanas (tas notika, sniedzoties pēc tautieša "dropšota") neizservēja maču.

Tsonga šodien ar Twitter starpniecību paziņoja, ka vēl nav atlabis pēc operācijas, tāpēc nav gatavs piedalīties Francijas nozīmīgākajā turnīrā.

Tikmēr sieviešu sacensībās arvien plāno piedalīties Serēna Viljamsa, kurai sarežģīta atgriešanās tenisā pēc dzemdībām. Trīskārtējā "French Open" čempione uz Parīzi šogad plāno doties, nenospēlējusi nevienu turnīru uz māla seguma. Viņa bija pieteikusies gan Madridei, gan Romai, tomēr atsauca dalību no abiem lielajiem "Premier" turnīriem.

Amerikānietes treneris Patriks Muratoglu medijiem norādīja, ka braukšana uz Parīzi bez sagatavošanās turnīriem ir vienlaicīgi stresu radoša un aizraujoša situācija, kurā viņai ir mērķis izcīnīt titulu: "Serēna uz Parīzi brauks, lai uzvarētu. Vai viņa to spēj? Viljamsai nav nesasniedzamu lietu. Viņu trenējot sešus gadus, arvien vairāk esmu par to pārliecināts. Kad Serēna 30. aprīlī ieradās manā akadēmijā, sapratām, ka viņa nav gatava spēlēt. Serēnai pēc grūtniecības jāatjauno ķermenis. Viņa Madridi un Romu izlaida, lai iegūtu piecas nedēļas perfektas gatavības sasniegšanai. Ar treneriem izstrādājām programmu, lai viņa varētu atgriezties labākajā kondīcijā."

Izmantotie resursi:
Flash - Serena will be ...


Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.