Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Nadala un Federera sāncensība arvien ir galvenā tenisā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Nadala un Federera sāncensība arvien ir galvenā tenisā"
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Vīriešu tenisa līderis Novaks Džokovičs pēc zaudējuma savā pirmajā "French Open" finālā, kurā viņš četros setos ar 4:6, 3:6, 6:2, 5:7 piekāpās Rafaelam Nadalam, bija spiests atzīt, ka uzvarējis stiprākais. Serbijas tenisists uzskata, ka šogad viņa forma nav tika laba kā pirms gada, bet jāpriecājas par tikšanu līdz finālam, jo varējis izstāties jau agrāk.

"Jūtos laimīgs par sasniegto, jo spēlēju vienā laikā ar lieliskiem sāncenšiem. Vakar spēles pēdējā pusstunda bija ļoti smagos apstākļos. Bumbiņas bija ļoti smagas, to atsitieni sarežģīti. Uzvarēt pēdējo geimu pirms mača pārtraukšanas man bija ļoti svarīgi," fināla attīstības gaitu atceras Nadals.

Atgādinām, ka Rafa vakar bija vadībā ar 2-0 pa setiem un 2:0 ar breiku trešajā partijā, taču, spēlējot pielijušā kortā, zaudēja ritmu un ļāva Džokovičam atgūties. Serbs uzvarēja astoņus geimus pēc kārtas un ceturtajā setā ieguva breika pārsvaru, šodien spēlei atsākoties ar 2:1 viņa labā ceturtajā setā.

Nadals neslēpj, ka spēles pārtraukšana viņam nāca par labu: "Tas man bija pozitīvs pavērsiens, jo apstākļi kortā nebija normāli. Šī man ir ļoti emocionāla diena. Man galvenais ir uzvarēt "French Open". Tam, kurš šis ir tituls – pirmais, trešais vai septītais – nav nozīmes."

"Šodien jutos ļoti piekusis. Pirms spēles biju nervozs. Gatavs un pārliecināts nebiju līdz brīdim, kad līdz mača sākumam bija atlikušas trīs minūtes. Mana spēle ļoti viegli spēj pielāgoties mālam. Mentālai spēles sastāvdaļai uz māla ir krietni lielāka nozīme," pauda septiņkārtējais Parīzes čempions.

Nadals zaudēja pēdējos trīs "Grand Slam" finālus Džokovičam. Spānis nevēlējās turpināt šo sēriju: "Pērn man bija ļoti daudz iespēju uzvarēt, taču gandrīz visas neizmantoju. Nav iespējams vienmēr būt perfektam. Smagi strādāju katru dienu, pamostos ar motivāciju un kaisli trenēties. Spēlēšu tik ilgi, kamēr tā vairs nebūs."

Nadals septiņos "French Open" finālos uzvarējis četrus tenisistus – Rodžeru Federeru (4x), Novaku Džokoviču, Robinu Soderlingu un Mariano Puertu. Finālos kopumā zaudēti tikai pieci seti. Nadals Parīzē karjeras laikā zaudējis tikai vienu spēli (Soderlingam), bet tikai vienu reizi spēlējis piecus setus (pērn pret Džonu Isneru).

Džokovičs Francijas galvaspilsētā lūkoja kļūt par pirmo tenisistu 43 gadu laikā, kam izdevies uzvarēt četros "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.

"Varēju izstāties jau 4. kārtā vai ceturtdaļfinālā, ja nebūtu atspēlējis dažas mačbumbas. Nokļūt tik tālu [līdz finālam] ir lielisks sasniegums, ar ko esmu lepns. Nevēlos meklēt attaisnojumus. Pirmā lietus pauze man palīdzēja, otrā – viņam. Tā gadās. Šodien uzvarēja labākais spēlētāju. Apsveicu viņu," sakāvi spiests atzīt pasaules pirmais numurs.

Serbs atzīst, ka vēstures atkārtošana nebija viņa primārā doma pirms spēles: "Vilšanās ir tāpēc, ka zaudēju spēli. Kā to ziniet, esmu jau agrāk zaudējis finālus. Protams, bija iespēja atkārtot vēsturi, taču tā nebija galvenā motivācija. Tagad ņemšu nedēļas pauzi, pēc tam došos gatavoties Vimbldonai."

"Rafa ir visu laiku labākais spēlētājs uz māla seguma. Un viņam ir tikai 26 gadu. Abi esam jauni, aizvadījuši jau vairāk par 30 savstarpējiem mačiem. Cerams, tuvākajos gados mums būs vēl daudz cīņu," sacīja Nole.

Džokovičs uzskata, ka tenisa klasika pašreiz tomēr arvien ir Nadala un Federera cīņas, lai gan viņa un Spānijas pirmā numura spēlēšana jau četros finālos pēc kārtas tenisam nenāk par sliktu.

"Domāju, ka Federera un Nadala sāncensība ir lielākā mūsu sportā. Viņi tenisa virsotnē bijuši tik ilgi, dominējuši. Es tikai nesen iestājos viņu kompānijā. Šobrīd teniss pārdzīvo patiešām labu laiku, spējam piesaistīt milzīgu uzmanību. Mums ir daudz izcilu spēlētāju, arī Endijs Marejs tāds ir. Tenisā ir daudz personību, harizmātisku spēlētāju. Tenisam tas ir ļoti labi," norādīja Džokovičs.

Ranga pirmais numurs pārliecināts, ka šogad uz māla nospēlēja sliktāk nekā 2011. gadā: "Nebiju pietiekami konsekvents. Jā, spēlēju trīs finālos, taču Nadals uzvarēja visus trīs. Uz māla labāk spēlēt ir grūti. Pērn uz māla zaudēju tikai vienu spēli – "French Open" pusfinālā. Redziet, lietas nenotiek tāpat vien. Kā jau teicu, varēju zaudēt jau līdz finālam. Nemēdzu teikt, ka varēju nospēlēt labāk. Viss dzīvē ir mācība. Ceru, ka nākamgad varu atgriezties spēcīgāks."

Cik grūti ir pret Nadalu uz māla uzvarēt astoņus geimus pēc kārtas? "Ļoti grūti. Ļoti grūti."

Fināla pēdējo divu punktu izspēle

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2012 -...

  -4 [+] [-]

, 2012-06-11 18:35, pirms 12 gadiem
Nadalam jābūt 1 rangā!!

  +5 [+] [-]

, 2012-06-11 18:40, pirms 12 gadiem
Abi vini ir monstri! Sodien labaaks bija Rafa! Vamos Rafa! ';

  +4 [+] [-]

, 2012-06-11 19:02, pirms 12 gadiem
jonsons rakstīja: Nadalam jābūt 1 rangā!!
ja pareizi saprotu tad nadals aizstaveja titulu un par to punktus nedot, toties dzokovics pagajoso gadu izkrita pusfinala tapec punkti naks klat

  +5 [+] [-]

, 2012-06-11 19:34, pirms 12 gadiem
mvp222 rakstīja: ja pareizi saprotu tad nadals aizstaveja titulu un par to punktus nedot, toties dzokovics pagajoso gadu izkrita pusfinala tapec punkti naks klat
Tieši tā.Vispār, ņemot vērā Noles smagos mačus (Seppi, Tsonga), viņš tiešām var būt priecīgs, ka vispār ticis finālā.Mačs ar Federeru bija labs, lai gan mazliet " piepalīdzēja" pats Rodžers , kuram savukārt mačs ar Noli nebij no veiksmīgākajiem.Tā kā Nolem nav , ko bēdāt - punkti nāks klāt, ranga 1.vieta vēl stabila.Maz izredžu bija vinnēt Rafu viņa tagadējā formā uz māla.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-11 19:59, pirms 12 gadiem
Neteiktu, ka uz zālāja Rafaels ir slikts. Pat ļoti labs. Nole, visticamāk atvadīsies no Wimbldonas kausa.

     [+] [-]

, 2012-06-11 20:56, pirms 12 gadiem
Daugava86 rakstīja: Abi vini ir monstri! Sodien labaaks bija Rafa! Vamos Rafa!
Žēl ,ka spēle tika pārtraukta lietus dēļ, ja nebūtu pārtraukta ,visticamāk Džoko uzvarētu.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-11 21:38, pirms 12 gadiem
sochee rakstīja: Žēl ,ka spēle tika pārtraukta lietus dēļ, ja nebūtu pārtraukta ,visticamāk Džoko uzvarētu.
Tapeec jau abi Grand Slami ar to ir interesanti (RG,Vimbldona) ka nav jumta! Arii taa ir maaksla tiem pielaagoties un reekinaaties ar to!

  +4 [+] [-]

, 2012-06-11 22:19, pirms 12 gadiem
jonsons rakstīja: Nadalam jābūt 1 rangā!!
no pēdējiem 4 Grand Slam turnīriem Nole uzvarējis 3, Rafa 1. Kurš tad ir pelnījis 1.vietu rangā?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-12 11:06, pirms 12 gadiem
"Džokovičs uzskata, ka TENISA KLASIKA pašreiz tomēr arvien ir Nadala un Federera cīņas"'... Interesanti, kur tu to izrāvi??!!!
Q. This is obviously the fourth Grand Slam that you have played against him ( Nadal) in the final. Do you think it's good for tennis that you two are so dominant at the biggest tournaments?
NOVAK DJOKOVIC: I think so. I believe so. I mean, obviously Federer and Nadal have still, I think, the BIGGEST RIVALRY in the sport, I mean, because they have been at the top for so many years, they have been so dominant. I mean, I just joined that rivalry, I think, you know, just recently, couple years ago.
You know, I think the sport is experiencing some really good times now. We're attracting a lot of attention to men's tennis because we have, you know, these two great players, and Murray, myself, and we really have some great players, some charismatic players, a lot of personalities. This is good for tennis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-13 13:09, pirms 12 gadiem
Nenozīmē gan!!!...tas nozīmē, ka tā ir bijusi visu laiku lielākā sacensība tenisa jaunāko laiku vēsturē ( par vecākiem laikiem es vienārši nezinu) līdz šim un skaidrs, ka Nole ir tajā iesaistījies tikai pēdējā pusotra gada laikā un pagaidām nevar ar to konkurēt apjoma ziņā!!! Jau ilgi nav redzēts neviens pusfināls un fināls ar RF un RN ...es runāju par lielajiem turnīriem. Un izskatās, ka arī nebūs jo Feders vienmēr ir Djoko pusē un līdz Nadalam, kā parasti, netiek! Vienīgi varēsiet varbūt šonedēļ papriecāties Halles 250 punktu turnīrā

     [+] [-]

, 2012-06-13 14:39, pirms 12 gadiem
Tomēr kļūdījos par tiem apjomiem! Džoko ar Federu spēlējuši savā starpā 26 reizes ( tikai +2 RF ) , Rafa ar Federu spēlējuši 28 reizes ( +8 RN) un Džoko ar Nadalu 33 reizes!!! +5 RN....Novaks vienkārši pārāk pieticīgs savos izteicienos - lielākā sacensība pašreiz iznāk starp Džoko un Nadalu!!! Bet ņemot vērā, ka Nole ir vienu gadu jaunāks un ATP tūrē ir no 2003. ( divus gadus vēlāk kā Nadals sāka piedalīties), tad tā ir maza atstarpe ...par Federera + 2 punktiem nemaz nerunājot ( Nole ir 6 gadus jaunāks par RF)!!!