Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Pasaules reakcija: Ostapenko sērija – viena no pārsteidzošākajām vēsturē

Pasaules reakcija: Ostapenko sērija – viena no pārsteidzošākajām vēsturē
Aļona Ostapenko 2017. gada 10. jūnijā Parīzē
Foto: Reuters/Scanpix

Aļonas Ostapenko triumfs gada svarīgākajā māla turnīrā Parīzē ir globāli lielākais individuālais sasniegums Latvijas sporta vēsturē. Rīdzinieces uzvara sestdien, 2017. gada 10. jūnijā, kļuva par lielāko notikumu pasaules sporta ziņās.

18:32 Washington Post: Aļona Ostapenko vētraini atspēlējas, pārsteidz Simonu Halepu un neticami izcīna "French Open" titulu
https://www.washingtonpost.com/news...

"Ostapenko, kura vēl nekad nebija izcīnījusi WTA titulu vienspēlēs, sestdien pārsteidza tenisa pasauli ar 4-6, 6-4, 6-3 uzvaru pār “French Open” trešo raketi Simonu Halepu. Viņa iznāca no nekurienes, lai kļūtu par par pirmo latvieti – “Grand Slam” uzvarētāju un pirmo neizsēto spēlētāju, kura izcīnījusi “Roland Garros” titulu profesionālajā ērā (no 1968. gada).

“Joprojām nespēju noticēt, ka esmu uzvarējusi,” 20 gadus un divas dienas vecā spēlētāja paziņoja Filipa Šartjē stadionā sanākušajai publikai. “Kad bērnībā vēroju spēlētājus, vienmēr sapņoju uzvarēt šeit. Esmu neticami priecīga. Izbaudīju visu. Trūkst vārdu.”

Barbara Džordana (Barbara Jordan) bija līdz šim pēdējā tenisiste, kura pirmo titulu izcīnīja “Grand Slam” turnīrā – viņa to paveica 1979. gada Austrālijas atklātajā čempionātā. Gustavo Kuertēns savukārt bija pēdējais tenisists, kurš savu pirmo vienspēļu titulu izcīnīja “French Open”. Tas notika 1997. gada 8. jūnijā – Ostapenko dzimšanas dienā.

Divdesmit gadus vecajai spēlētājai neklājās viegli pat ar “Roland Garros” skatītāju atbalstu. Patiesībā, Ostapenko kļuva par pirmo sievieti, kura izcīnīja "Grand Slam" pēc zaudēta pirmā seta, kopš Dženiferas Kapriati uzvaras pār Moniku Selešu 2001. gada "Australian Open".

Ostapenko trešo reizi pēdējās četrās spēlēs zaudēja pirmo setu. Jau būdama iedzinējos ar seta starpību, pasaules 47. rakete otro setu sāka ar 0-3. Viņa vētraini atspēlējās un izdzīvoja. Izšķirošajā trešajā setā viņa atkal nonāca iedzinējos ar 1-3, taču turpinājumā nezaudēja nevienā geimā.

Halepa pirmajā setā apliecināja “agresīvi spēlējošas aizsardzības spēlētājas” (a defensive aggressor) slavu, atļaujot Ostapenko spēlēt “augsta riska, augstas atzinības” spēli. Ostapenko pabeidza cīņu ar 54 tīri uzvarētām izspēlēm un 54 nepiespiestām kļūdām.

Halepa otrajā setā izrāvās vadībā ar 3-0. Ostapenko situācija izskatījās neiepriecinoša, taču viņa uzvarēja sešos no nākamajiem septiņiem geimiem, panākot trešo setu.

Ostapenko rangā pacelsies par 35 vietām, WTA kopvērtējumā sasniedzot 12. pozīciju. Halepu, kura zaudēja arī 2014. gada “French Open” finālā un vēl nav tikusi pie “Grand Slam” titula, pakāpsies no ceturtās uz otro vietu."

The New York Times: Aļona Ostapenko, neizsētā spēka sitiena īpašniece, izrauj uzvaru “French Open”
https://www.nytimes.com/2017/06/10/...

"Izlaižot parastos starpsoļus, Aļona Ostapenko sestdien ar spēku izlauza ceļu uz tenisa virsotni, “French Open” sacensībās izcīnot savu pirmo WTA titulu.

Viņas neticamā sērija Parīzē, kuru vainagoja 4-6, 6-4, 6-3 uzvara ar atspēlēšanos pār turnīra trešo raketi Simonu Halepu, padarīja viņu par pirmo latvieti, “Grand Slam” uzvarētāju vienspēlēs.

Panākums padarīja viņu arī par pirmo neizsēto sievieti, kura triumfēja "Roland Garros" kortos, kopš Lielbritānijas pārstāves Margaretas Skraivenas (Margaret Scriven), kura bija labākā 1933. gadā, kad turnīru pazina kā Francijas čempionātu.

Divdesmit piecus gadus vecā rumāniete Halepa ar uzvaru nodrošinātu pirmo vietu pasaules rangā, taču viņa saminstinājās tāpat kā 2014. gadā, kad savā pirmajā “French Open” finālā trīs setos piekāpās Marijai Šarapovai.

Ostapenko, tāpat kā Šarapova, ir spēcīga un bezbailīga bumbiņas sitēja no gala līnijas, pielaulāta riskam, spējīga nepārtrauktā straumē sagādāt tīri uzvarētas izspēles un nepiespiestas kļūdas.

Halepa vairumā piedzīvoja abas: 54 tīri uzvarētas izspēlēs un 54 nepiespiestas kļūdas. Savā pirmajā “Grand Slam” finālā Ostapenko neizrādīja gļēvuma pazīmes. Viņas sērija Parīzē ir viena no pārsteidzošākajām tenisa ilgajā vēsturē."

18:22 The Guardian: Aļona Ostapenko pārsteidz Halepu ar iespaidīgu atspēlēšanos
https://www.theguardian.com/sport/l...

"Izcils Ostapenko – latvietes, kurai tikai pirms divām dienām apritēja 20 gadu jubileja – sasniegums. Viņa staro no laimes, tāpat kā viņas komanda spēlētāju tribīnē. Viņas ģimene līksmo. Viņa zina tikai vienu veidu kā spēlēt – neatlaidīgi uzbrukt.”

Autsaidere ar likmi 100 pret 1 – Aļona Ostapenko pārsteidza turnīra trešo raketi Simonu Halepu, aizraujošā “French Open” finālā atspēlējoties un svinot uzvaru ar 4-6, 6-4, 6-3."

18:15 Tennis Magazine/Associated Press: Aļona Ostapenko šokē Simonu Halepu un izcīna pirmo titulu
Jelena Ostapenko shocks Simona Halep to win...

"Neizsētā Aļona Ostapenko uzvarēja “French Open”, sakaujot turnīra trešo raketi Simonu Halepu ar 4-6, 6-4, 6-3 ceļā uz pirmo WTA titulu karjerā. Divdesmit gadus vecā Ostapenko, pasaules 47. rakete, nodrošināja uzvaru ar pirmo mačbumbu. Viņa uzvarēja 54 tīrās izspēlēs un pieļāva tikpat daudz nepiespiesto kļūdu."

18:16 The Telegraph: cik daudz nopelnīs "Roland Garros" uzvarētāji?
French Open 2017 prize money: how much will...

"Novaks Džokovičs pirms gada finālā sakāva Endiju Mareju, izcīnīja savu pirmo “French Open” titulu un balvā ieguva 2 miljonus eiro (1,73 miljonus britu mārciņu). Šogad turnīra kopējais balvu fonds (French Open 2017 prize money) palielinājies no 32 līdz 36 miljoniem eiro.

Gan sieviešu, gan vīriešu turnīra uzvarētāji saņems 2,1 miljonu eiro (pirms nodokļu nomaksas). Finālistiem pienākas 1,0 miljons eiro, pusfinālistiem 500 tūkstoši, bet ceturtdaļfinālistiem – 300 tūkstoši. Ceturtās kārtas dalībnieki nopelnīja 175 tūkstošus. Trešās kārtas dalībniekiem pienācās 120 tūkstoši, otrās kārtas dalībniekiem 60 tūkstoši, bet pirmās kārtas dalībniekiem – 35 tūkstoši eiro.

Francijas atklātā čempionāta uzvarētāji ir salīdzinoši mazāk atalgoti nekā pārējos trīs “Grand Slam” turnīros. Piemēram, 2017. gada “Australian Open” čempioni saņēma 2,24 miljonus britu mārciņu, Vimbldonas uzvarētājiem pienāksies 2,2 miljoni, kamēr 2016. gada “US Open” čempioni tika pat pie 2,65 miljoniem britu mārciņu."

Sports Illustrated: Aļona Ostapenko sakauj Simonu Halepu un izcīna 2017. gada "French Open" titulu
https://www.si.com/tennis/2017/06/1...

"Aļonas Ostapenko pirmais profesionālais tituls ir “Grand Slam” tituls. Divdesmit gadus vecā tenisiste sestdien aizvadīja neticamu spēli, sakaujot turnīra trešo raketi Simonu Halepu ar 4-6, 6-4, 6-3 un izcīnot 2017. gada “French Open” titulu.

Pēc zaudēta pirmā seta otrajā nonākusi iedzinējas lomā ar 0-3, Ostapenko vētraini atspēlējās un panāca izšķirošo setu. Trešajā setā Ostapenko turpināja izdarīt spēcīgus un agresīvus sitienus, galīgi satriecot Halepu."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: und
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-10 20:54, pirms 7 gadiem
Es šodien nosirmoju tāpat kā komentētāji, šo roller-coaster skatoties. Kaut kas neticams! Visai pasaulei mute vaļā.
, 2017-06-10 20:54, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: pat OS zelts tenisā < Grand Slam
Tas tā baigi subjektīvi... Pēdējā laikā vadošie tenisisti it kā apzināti OS neizlaiž. Nu jā, tur zeltam komplektā nenāk divi "citroni"
Slēpts komentārs: Arturs Onzuls
, 2017-06-10 21:12, pirms 7 gadiem
Pie tām, Lūsim ir 3 OS medaļas. Štrombergam 2 zelti. Vēl ir velobraucēji - Ugrjumobs, Vainšteins. Tā kā, parak skaļš virsraksts.
, 2017-06-10 21:26, pirms 7 gadiem
Varens panākums! Apbrīnojams vecāku darbs gadu garumā!

p.s. pirms Roland Garos esot gatavojusies Jūrmalā, sparingojot pret 18 gadīgu čali (tv3 vēsta). Turklāt treniņprocesā tikai pēdējos mēnešos pieaicināts ārzemju treneris.
, 2017-06-10 21:31, pirms 7 gadiem
Tāls bija pasaules čempions šahā, vai ne tik jaunākais uz to brīdi utt. Panākumu ir bijis daudz un būs vēl.

Tenisu no individuālajiem sportiem popularitātes ziņā diez vai kas pārspēs. Varbūt, ja latvietis uzvarētu OS 100m zeltu, vai Amerikas golfa tūrē vai tml..

Arturs Onzuls rakstīja: Pie tām, Lūsim ir 3 OS medaļas. Štrombergam 2 zelti. Vēl ir velobraucēji - Ugrjumobs, Vainšteins. Tā kā, parak skaļš virsraksts.
Slēpts komentārs: Neslund
, 2017-06-10 21:50, pirms 7 gadiem
Pasaules mērogā diez vai jebkad Latvijas sportists atkārtos šo "troksni". Pat ja Ostapenko uzvarēs savu desmito GS, tas vairs nebūs tas.
Slēpts komentārs: Spaceman
, 2017-06-10 22:14, pirms 7 gadiem
Neslund rakstīja: Visiem Shtrombergiem un Proporchukam pareiziniet sasniegumu ar azjotazu un iegusiet pareizo rezultatu. Vienigi butu vel janem veraa dzimums. Pielauju, ka Gulbis ar savu pusfinalu neatpaliek no Aljonas. Bet protams ka visi musu Olimpieshi var pienest udeni Aljonai skatoties no pasaules meroga.
Trollis.
, 2017-06-10 22:23, pirms 7 gadiem
und rakstīja: "globāli lielākais individuālais sasniegums Latvijas sporta vēsturē"

Tiešām? Olimpiskie zelti nav vērtīgāki?
Noteikti bija domāts globāli lielākais tieši rezonanses ziņā.
, 2017-06-10 22:28, pirms 7 gadiem
Nenoliedzami lielisks panākums,bet tas jau tikai sākums.Vēl būs daudzi Grand Slam lauri,ja meitēnam nesakāps galvā.
, 2017-06-10 22:32, pirms 7 gadiem
Slesers gan jau muti atpletis jo pirmo miljonu nopelnija 26 gadu vecuma,bet Alona 20 gados..
, 2017-06-10 22:41, pirms 7 gadiem
Te vēl dažas reakcijas (rumāņu valodā, bet var labi izlasīt caur google translate no RO uz EN):
Reactii dupa finala Roland Garros pierduta de...

Matss Vilanders saka, ka Ostapenko izrāvusi titulu Halepai no rokām.
, 2017-06-10 23:02, pirms 7 gadiem
elements rakstīja: Tas tā baigi subjektīvi... Pēdējā laikā vadošie tenisisti it kā apzināti OS neizlaiž. Nu jā, tur zeltam komplektā nenāk divi "citroni"
Nezinu kā sievietēm, bet nu vīriešiem 100% GS ir vērtīgāki, jo OS sistēma ļoti atgādina Masters turnīru sistēmu, turklāt tur nevar neko nopelnīt. Vienkārši, atšķirībā no pārējiem "Masters" turnīriem, šie turnīri notiek ļoti reti.
, 2017-06-10 23:09, pirms 7 gadiem
Franču L'Equipe nosauc Aļonu par Latvijas tornado:
https://www.lequipe.fr/Tennis/Actua...
, 2017-06-10 23:16, pirms 7 gadiem
Kā var Olimpiskos zeltus vērtēt zemāk par šo?
, 2017-06-10 23:18, pirms 7 gadiem
Divdesmit gadus vecajai spēlētājai neklājās viegli pat “Roland Garros” skatītāju atbalstu. -----> autors sadzēries, vai es sadzēries, ka nevaru iebraukt teikumā?
, 2017-06-10 23:54, pirms 7 gadiem
Spaceman rakstīja: Viens no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē!!! Vienīgais kas bija kaut kas līdzīgs, bija Sanda Ozoliņa Stenlija kauss 1996 gadā, taču to viņš izcīnīja kopā ar lielisku komandu. kaut gan bija viens no tās līderiem!!! Lai man piedod visi Latvijas Olimpiskie čempioni un medaļnieki, taču šis ir panākums, kuru būs grūti atkārtot, ja ne neiespējami!
Malacis, AĻONA, tā turpināt!!!
Aļona malacis. Neapšaubami. Nereāls prieks. Par Latvijas sporta vēsturi - parspilēti.

Mums ir daudz panākumu un raksīs ka šis ir visielākais, nav korekti.

Lūsis - 3 OS medaļas
Štrombergs - 2 zelti
Vihrovs - pirmais zelts pēc Neatkarības
Prokopčuka - daudzkartēja Major maratona uzvartāja, kur konkurence ir daudz lielāka...
Tas pats Briedis...

FK Ventspils 2009 gadā
Latvijas futbola izlase 2004
Basketbols/Hokejs

VIens no! Bet ne pats.
, 2017-06-11 00:20, pirms 7 gadiem
čali, ko tu murgo. visi pārējie , izņemot futbola izlasi, ir krietni zemāka līmeņa sasniegumi gan naudas , gan publicitātes ziņa, gan konkurences ziņā. Protams tie visi ir bijuši mūsējie, un esmu priecīgs par viņiem, taču šis ir viskrutākais. Vainšteins vēl tuvu bijis.
, 2017-06-11 00:23, pirms 7 gadiem
Arturs Onzuls rakstīja: Aļona malacis. Neapšaubami. Nereāls prieks. Par Latvijas sporta vēsturi - parspilēti.

Mums ir daudz panākumu un raksīs ka šis ir visielākais, nav korekti.

Lūsis - 3 OS medaļas
Štrombergs - 2 zelti
Vihrovs - pirmais zelts pēc Neatkarības
Prokopčuka - daudzkartēja Major maratona uzvartāja, kur konkurence ir daudz lielāka...
Tas pats Briedis...

FK Ventspils 2009 gadā
Latvijas futbola izlase 2004
Basketbols/Hokejs

VIens no! Bet ne pats.
Visus komandu sportus atmet uzreiz, jo skaidrs ka ar tiem konkurēt nav iespējams. Labakajā gadījumā šis panākums būtu = ar LV iekļūšnu Eiropas čempī. Ok Aļonas tomēr augstāk!
Par štrombergiem un Lūšiem vari pat nepūlēties rakstīt. Vispirms noskaidro cik vispār cilvēki zin kas ir bmx un šķēpmešana, kas ir olimpiskie čempioni. Tak Zelta Volgas čempionu nebāzsīs acīs F1!
, 2017-06-11 01:40, pirms 7 gadiem
Neslund rakstīja: Visus komandu sportus atmet uzreiz, jo skaidrs ka ar tiem konkurēt nav iespējams. Labakajā gadījumā šis panākums būtu = ar LV iekļūšnu Eiropas čempī. Ok Aļonas tomēr augstāk!
Par štrombergiem un Lūšiem vari pat nepūlēties rakstīt. Vispirms noskaidro cik vispār cilvēki zin kas ir bmx un šķēpmešana, kas ir olimpiskie čempioni. Tak Zelta Volgas čempionu nebāzsīs acīs F1!
Latvijā jau mēs arī neko daudz nezinātu par bmx,reni,bīču,brīvo cīņu,blaķenēm,ja latvieši neņemtu dalību tajos sportos...

jo sporta ziņās taču mēs labi varam redzēt,par kuriem sportiem stāsta, neatkarīgi no tā, vai tur piedalās letiņš vai nē...tad tie arī laikam skaitās tie MEGAPOPULĀRĀKIE sportiņi

piem. par treku, kopš Ķikša un Bērziņa karjeras beigām, mēs taču gandrīz neko nezinam par šo sportu,jo mediji vairs nebaro....

ar to vien secinam,ka nav tas prestižākais veids...
, 2017-06-11 01:54, pirms 7 gadiem
Arturs Onzuls rakstīja: Pie tām, Lūsim ir 3 OS medaļas. Štrombergam 2 zelti. Vēl ir velobraucēji - Ugrjumobs, Vainšteins. Tā kā, parak skaļš virsraksts.
Cik gan daudz shadu mulku sheit - te jau viens bija ielicis sporta veidu popularitates tabulu pasaulee! Nu nevar pielidzinat nekadu medalu shkepmeshana ar uzvaru Grand slam! Te ir milziga konkurence ,skatitaji , nauda utt. Sis panakums varetu buut kur tuvumaa EURO2004 ! Sie divi - Ostapenko un EURO2004 ir taalu visiem citiem priekshaa!
, 2017-06-11 02:10, pirms 7 gadiem
Arturs Onzuls rakstīja: [..] Par Latvijas sporta vēsturi - parspilēti.

Mums ir daudz panākumu un raksīs ka šis ir visielākais, nav korekti.
Nu par kuru vēl panākumu pirmajā lapā bija atrodams tādos ziņu kanālos kā:
bbc
cnn
nytimes
čupā krievu kanālu
bild.de
loģiski, ka franču ziņās

No tāda viedokļa, tas viennozīmīgi ir LV lielākais individuālais sasniegums jebkad
, 2017-06-11 02:11, pirms 7 gadiem
Arturs Onzuls rakstīja: Aļona malacis. Neapšaubami. Nereāls prieks. Par Latvijas sporta vēsturi - parspilēti.

Mums ir daudz panākumu un raksīs ka šis ir visielākais, nav korekti.

Lūsis - 3 OS medaļas
Štrombergs - 2 zelti
Vihrovs - pirmais zelts pēc Neatkarības
Prokopčuka - daudzkartēja Major maratona uzvartāja, kur konkurence ir daudz lielāka...
Tas pats Briedis...

FK Ventspils 2009 gadā
Latvijas futbola izlase 2004
Basketbols/Hokejs

VIens no! Bet ne pats.
individuli bez shaubam lielakais sasniegums Lv vesture jo teniss vnk ir popularakais individualais sports pasaulee! Os zelti "sautrinu" meshana nestav tuvumaa!!
, 2017-06-11 07:05, pirms 7 gadiem
Neslund rakstīja: Visus komandu sportus atmet uzreiz, jo skaidrs ka ar tiem konkurēt nav iespējams. Labakajā gadījumā šis panākums būtu = ar LV iekļūšnu Eiropas čempī. Ok Aļonas tomēr augstāk!
Par štrombergiem un Lūšiem vari pat nepūlēties rakstīt. Vispirms noskaidro cik vispār cilvēki zin kas ir bmx un šķēpmešana, kas ir olimpiskie čempioni. Tak Zelta Volgas čempionu nebāzsīs acīs F1!
Par OS čempioniem piekrītu,Maratonā nevar teikt,ka ir lielāka konkurence(ja nu tikai tāpēc,ka skriet māk visi),par Mairi nepiekrītu-tur tik daudz tās kategorijas un maza konkurence.
Par futbolu-vienreizēja izlīšana no pakaļas un puslīdz normālu līmeni nav izcils sasniegums. Un vispār komandu spēles nevar salīdzināt ar individuālajiem sasniegumiem.
, 2017-06-11 10:06, pirms 7 gadiem
Meitene malacis nav ko vispār piebilst, pats galvenais ka Aļonai ir sportiskā "killera" instinkts, ar to var nokļūt tālu Laikam netaisnīgi ir salīdzināt viņas un kaut vai brāļu Dukuru veikumu, bet jebkuram ir jāpiekrīt ka 99.99% gadījumā ārpus Latvijas robežām sporta pazinēji tādus Dukurus neviens nekad nebūs dzirdējis, bet par Aļonu noteikti zinās
, 2017-06-11 10:33, pirms 7 gadiem
Ņemot vērā tenisa auditoriju, atpazīstamību pasaulē un turnīra prestižu, šis ir Latvijas sporta lielākais sasniegums, pirmo un otro neatkarības laiku ņemot kopā. Tiem kas to nevēlas atzīt droši vien kremt tas ka šo panākumu ir sasniegusi Latvijas krieviete.
, 2017-06-11 10:34, pirms 7 gadiem
chekists rakstīja: Cik gan daudz shadu mulku sheit - te jau viens bija ielicis sporta veidu popularitates tabulu pasaulee! Nu nevar pielidzinat nekadu medalu shkepmeshana ar uzvaru Grand slam! Te ir milziga konkurence ,skatitaji , nauda utt. Sis panakums varetu buut kur tuvumaa EURO2004 ! Sie divi - Ostapenko un EURO2004 ir taalu visiem citiem priekshaa!
Tu laikam maz saprot no sporta, tāpāt ka Niks Gaigalietis murgo facebookā. OS zelts ir OS zelts, tas ir jebkura sportista galvēnais mērķis. Tas ir augstāka pakāpe. OS notiek vienu reizi 4 gados. Un tu to gribi salidzināt ar vienu no četriem major turniriem, kas notiek katru gadu? Ja Olimpietim ir viena iespēja, tad tē pa 4 gadiem - 16. Vienīgais par ko var piekrīst, tas ir konkurance, šķepmešanām bmx un vingrošana protams tā ir mazaka. Bet Maratonā toties ir daudz lielāka. Bet ari tennis, ir tads pats ka hokejs - tikai priekš bagātajiem. Es nenoliedzu Aļonas sasniegumu, tas ir nereāli kruti un esmu ļoti priecīgs, man tika ienaptik ka daži raksta ka Olimpieši var pienest viņai udeni. Tas ir stulbums.
, 2017-06-11 12:13, pirms 7 gadiem
Arturs Onzuls rakstīja: Jebkura sportista sapnis or OS zelts. OS notiek ik pēč 4 gadiem. Grands lam ir viens no četriem major turnīriem. Notiek katru gadu. Man liekas ka nevar tā salidzināt. Tas ir nereāli krūts sasniegums, viens no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Bet vai ir lielāks? Prokopčuka ari uzvarēja Major maratonā. Briedis uzvarēja kāds tur federāciajs ciņa. Bet OS zelts tomēŗ ir OS zelts.
Tikai tāpēc, ka OS ir retāk, nenozīmē, ka medaļa vērtīgāka. Tenisam savas tradīcijas un savas vērtības.
, 2017-06-11 12:32, pirms 7 gadiem
Arturs Onzuls rakstīja: Tu laikam maz saprot no sporta, tāpāt ka Niks Gaigalietis murgo facebookā. OS zelts ir OS zelts, tas ir jebkura sportista galvēnais mērķis. Tas ir augstāka pakāpe. OS notiek vienu reizi 4 gados. Un tu to gribi salidzināt ar vienu no četriem major turniriem, kas notiek katru gadu? Ja Olimpietim ir viena iespēja, tad tē pa 4 gadiem - 16. Vienīgais par ko var piekrīst, tas ir konkurance, šķepmešanām bmx un vingrošana protams tā ir mazaka. Bet Maratonā toties ir daudz lielāka. Bet ari tennis, ir tads pats ka hokejs - tikai priekš bagātajiem. Es nenoliedzu Aļonas sasniegumu, tas ir nereāli kruti un esmu ļoti priecīgs, man tika ienaptik ka daži raksta ka Olimpieši var pienest viņai udeni. Tas ir stulbums.
Tur taa lieta ka es no sporta saprotu loti daudz un shaja gadijumaa jau nav nekas daudz pat jaasaprot - pietiek vnk apskatities kkadas statistikas interneta lai saprastu kur ir teniss pasaule un kur kaut kada vingroshana! Tie visi lieliski sasniegumi ,bet popularitates zina Ostapenko sasniegums ir daudz lielaks! Vieglatletika vispar nepateicigs sporta veids ,jo shausmigi gruti tur ieguut kkadu popularitati un nopelniit naudu- tur jau tad vajag desmit medalas dabuut kaa Felpss vai bolts lai saceltu troksni a tadiem nabagiem ka renes shuluceji nu nav varianti - a ko var gribeet ja 5 valstiis pa 3 sportisti nodarbojas ar sho sporta veidu - nevienu pasaulee tas neinterese a tu saki Os medala - nu tada medalla nekur neko nevienam neizsaka - runa iet par popularitati pasaulee un tur Ostapenko ar sho gajienu ir NR 1 LV pashlaik (individuali)! Tas ir tapat kaa te viens kko murgoja par Sanda stenliju (lielakais sasniegums )- nu tas vispar kkads murgs - sapiipejies dzeks laikam !
, 2017-06-11 13:14, pirms 7 gadiem
https://twitter.com/rolandgarros/st...

Grand Slam turnīram ir piekalta pasaules uzmanība 2 nedēļu garumā un tā noslēgumā skan Latvijas himna. Tā ,ka kamēr Latvijas izlase nevinnē EČ , OS vai PČ futbolā vai basketbolā- šis paliks visu laiku izcilākais Latvijas sportistu sasniegums!!! Es gan liktu uz to , ka pati Aļona to pārspēs izcīnot nākamos GS titulus.
Super Aļona- spoža karjera priekšā!!!
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.