Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" vīriešu dubultspēlēs triumfē mājinieki Erbērs un Maū

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" vīriešu dubultspēlēs triumfē mājinieki Erbērs un Maū
Nikolā Maū un Pjērs-Igs Erbērs
Foto: Reuters/Scanpix

Ar sesto numuru izsētais Pjēra-Iga Erbēra un Nikolā Maū duets "French Open" finālā ar 6:2, 7:6(4) pieveica "Australian Open" čempionus Oliveru Maraku un Mati Paviču, kuri Parīzē bija izsēti ar otro numuru.

Francijas duets Austrijas un Horvātijas pāri uzvarējis visos trīs mačos, pirmie divi bija 2017. gadā Monreālā (7:5, 6:3) un šogad Roterdamā (2:6, 6:2, 10:7).

Erbērs un Maū izcīnīja trešo "Grand Slam" titulu, iepriekš kopā triumfējot 2015. gadā "US Open" un 2016. gadā Vimbldonā.

36 gadus vecais Maū "French Open" piedalījās 18. reizi, beidzot izcīnot kāroto trofeju. Viņš iepriekš vienreiz bija spēlējis finālā, 2013. gadā kopā ar Mikelu Lodrā zaudējot brāļiem Braieniem.

Erbērs/Maū ir trešais Francijas duets, kas uzvarējis "French Open". 1984. gadā triumfēja Anrī Lekonte/Janiks Noā, bet 2014. gadā titulu izcīnīja Žuljēns Beneto/Eduārs Rožē-Vaselāns.

Erbērs/Maū ir pirmā franču komanda, kas izcīnījusi trīs "Grand Slam" trofejas. Vairāk par vienu ieguvis arī Lodrā kopā ar Fabrisu Santoro, divus gadus pēc kārtas uzvarot "Australian Open" (2003-04).

Sasniedzot finālu Parīzē, Erbērs un Maū ir spēlējuši visu četru "Grand Slam" turnīru finālos, kļūstot par 10. komandu ar tādu sasniegumu. Frančiem pilnam komplektam trūkst vairs tikai "Australian Open" trofejas. Viņi 2015. gadā Melburnas finālā zaudēja Itālijas pārim Simone Bolelli/Fabio Foņīni.

Pagājušā gada pārsteidzošie "French Open" čempioni Raiens Herisons un Maikls Venuss šoreiz spēlēja ar citiem pāriniekiem un zaudēja attiecīgi 1. un 3. kārtā, kur tika apturēta arī ar pirmo numuru izliktā Lukaša Kubota un Marselu Melu komanda.

     [+] [-]

, 2018-06-10 09:59, pirms 6 gadiem
Nikolā puišelis baigais asprātis. Nudien tas bija forši un aizkustinoši.