Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Norietis

Tenisa zvaigznes vērtē Ostapenko sniegumu un izredzes finālā

Tenisa zvaigznes vērtē Ostapenko sniegumu un izredzes finālā
Aļona Ostapenko
Foto: Sputnik/Scanpix

Aļona Ostapenko sestdien kļūs par pirmo Latvijas tenisisti, kas spēlēs "Grand Slam" vienspēļu turnīra finālā. Pirms vēsturiskā mača ar rumānieti Simonu Halepu Parīzē aptaujāju kādreizējās pasaules tenisa zvaigznes, lūdzot novērtēt Aļonas sniegumu un izredzes finālā.

Pets Kešs, Austrālija, 1987. gada Vimbldonas čempions:

- Viņa ir ļoti talantīga. Lieliski sit pa bumbiņu un ļoti labi kustas. Viņai ir daudz spēka, ņemot vērā, ka augumā viņa ir salīdzinoši īsa. Mačs pret Bačinskī - tas bija fantastisks sniegums. Un viņai ir cerības iegūt titulu. Serena un Šarapova te nespēlē, un tā ir iespēja jebkurai. Pirms turnīra bija vismaz desmit piecpadsmit pretendentes uz titulu. Nedomāju gan, ka Ostapenko tika iekļauta šo piecpadsmit skaitā.

Pirmoreiz viņu redzēju, šķiet, šāgada "Australian Open", kad viņa izlaida uzvaru mačā pret Pliškovu. Zaudēja, jo nedaudz nervozēja. Bet tā viņai bija lieliska pieredze. Katram ir gadījušies šādi mači. Dažiem - ātrāk, dažiem - vēlāk. Kļūsti nervozs un viss beidzas traģiski. Man 19 gadu vecumā bija mačbumba pret Ivanu Lendlu "US Open" pusfinālā. Zaudēju, bet guvu motivāciju, lai pilnveidotos. Tas pieder lietai.

Vai viņa man atgādina Serenu Viljamsu jaunībā? Nē. Viņa mēģina sist kā Serena, bet Serena ir lielāka meitene, viņai ir daudz spēcīgāka serve. Aļonai bija problēmas ar servi, jo viņa ir īsa. Viņai nekad nebūs pa spēkam uzservēt 20 eisus kā Serenai, bet pārējo viņa dara ļoti labi. Jārēķinās, ka reizēm viss izdosies, bet būs dienas, kad bumbiņas lidos autā. Ostapenko brīžiem pārāk ātri cenšas pabeigt izspēli, tāpēc vēl jāatrod pareizais līdzsvars. Bet viņa ir ļoti laba.

Kima Klijstersa, Beļģija, trīskārtējā "US Open" čempione, divkārtējā "French Open" fināliste:

- Patiešām iespaidīgi, ko viņa šeit ir paveikusi. Visvairāk mani pārsteidz tas, kā viņa turpina spēlēt savu spēli. Tieši to visvairāk izbaudīju - gan vakar, gan iepriekšējā mačā. Dažkārt Ostapenko ir nedaudz emocionāla, bet viņas vecumā tas ir normāli. Patīk attieksme un cīņasspars. Var redzēt, ka viņa tic uzvarai. Gūstu baudu, vērojot viņu.

Kādu laiku neceļoju, jo man piedzima mazulis. Redzēju Ostapenko šogad Štutgartē. Zināju, kas viņa ir, bet negaidīju, ka viņa jau tagad nokļūs tik tālu. Patīkami skatīties, kā viņa izbauda mirkli.

Kad esi finālā, vienmēr ir cerība tikt pie panākuma. Simonai ir lielāka pieredze šajā līmenī, bet noteikti arī spiediens uzvarēt "Grand Slam". Ar nepacietību gaidu finālu, lai redzētu, kā Ostapenko reaģēs uz lielo notikumu un skatuvi. Patīkami tīkla vienā pusē redzēt jau pazīstamu tenisisti, bet otrā - jaunu zvaigzni, kas var gūt pirmo uzvaru. Būs interesanti pavērot. Simona teicami kustas, labi aizstāvas, brīžiem spēlē agresīvi. Uzvarēs tā, kas nospēlēs stabilāk un kurai būs pozitīvākā uzvarēto izspēļu un kļūdu bilance.


, 2017-06-09 21:07, pirms 7 gadiem
Autor, nemaldini tautu, spēle būs rīt - Sestdien!
, 2017-06-09 21:12, pirms 7 gadiem
Drosi vien tapec ka raxts bus svetdien ;D.
, 2017-06-09 23:35, pirms 7 gadiem
Ko tas Kešs nes par Aļonas garumu- Aļona ir garāka par Serenu Viljamsu kurai ir 175cm.
, 2017-06-09 23:54, pirms 7 gadiem
pēc Wikipedia Aļonai 1.77 augums un Serēnai 1.75 , tāpēc apgalvojumi ka daudz īsāka liekas pārspīlēti; Serena ir masīvāka.
, 2017-06-10 00:42, pirms 7 gadiem
Gaidām spēli un izbaudam... Lieki kko d**** un gudroties, meitene Malacis un lai viņai viss izdodas!
, 2017-06-10 03:52, pirms 7 gadiem
Bāc, tak pati Krista Everta labus vārdus veltīja mūsu mazulītei!
, 2017-06-10 09:05, pirms 7 gadiem
Legion rakstīja: Bāc, tak pati Krista Everta labus vārdus veltīja mūsu mazulītei!
Arī ne tik labus. "Septiņkārtējā “French Open” čempione Everte, kura komentēja spēli “Eurosport” kanālā, neatzītu Ostapenko piedāvāto tenisa stilu."
Pasaules reakcija par Ostapenko: zvaigzne ir...
, 2017-06-10 09:26, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Arī ne tik labus. "Septiņkārtējā “French Open” čempione Everte, kura komentēja spēli “Eurosport” kanālā, neatzītu Ostapenko piedāvāto tenisa stilu."
http://sportacentrs.com/teniss/french_open/09062017-pasaules_reakcija_par_ostapenko_zvaigzne_
bet tas nav rādītājs. visiem nevarēs izdabāt, tā pati Serēna ne jau katram patīk
, 2017-06-10 09:48, pirms 7 gadiem
es dotu 50-50,protamas par Alonu,kura starp citu macijas Latvesu viduussklaa..
, 2017-06-10 11:57, pirms 7 gadiem
Par lielu Aļonu, par lielu Latviju.
, 2017-06-10 20:12, pirms 7 gadiem
Uzvarēs tā, kas nospēlēs stabilāk un kurai būs pozitīvākā uzvarēto izspēļu un kļūdu bilance.
Uzvarēja ar 50:50,malace!
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.