Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Vesņina un Makarova dubultspēļu finālā pārsteidz ranga līderes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vesņina un Makarova dubultspēļu finālā pārsteidz ranga līderes
Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina
Foto: AFP/Scanpix

Septītā reize laimīga izrādījusies Krievijas tenisistei Jeļenai Vesņinai, kura pēc sešiem zaudētiem "Grand Slam" dubultspēļu fināliem šodien beidzot izcīnīja pirmo titulu. Vesņina kopā ar tautieti Jekaterinu Makarovu triumfēja "French Open" – finālā ar 7:5, 6:2 uzveiktas ranga līderes un pagājušā gada čempiones Sāra Erani un Roberta Vinči no Itālijas.

Sieviešu dubultspēļu turnīrā šogad, atskaitot finālu, pārsteigumu nebija – labāko četriniekā iekļuva pirmie četri dueti – Sāra Erani un Roberta Vinči, Andrea Hlavačkova un Lucija Hradečka, Nadja Petrova un Katarina Srebotnika, kā arī Jeļena Vesņina un Jekaterina Makarova.

Par titulu šodien sacentās itālietes un krievietes. Erani ar Vinči pēdējo divu sezonu laikā Vesņinu un Makarovu bija uzveikušas visos četros mačos un bija favorītu statusā to paveikt arī uz sev iecienītā māla seguma. Tomēr finālā viss izvērtās citādāk.

Krievijas pāris jau ar pirmajām izspēlēm darbojās ļoti agresīvi, kamēr ranga līderēm ar sadarbību bija lielas problēmas – no spēles "krita ārā" Erani. Vesņinai un Makarovai pirmajā setā vajadzēja četrus breikus, lai beidzot pieliktu punktu – 7:5. Otrajā setā Ļena un Katja uzvarēja daudz vieglāk – 6:2. Itālietes savu servi visā mačā noturēja tikai trīs reizes!

Ieskaitot jauktās dubultspēles, Vesņinai šis bija septītais "Grand Slam" fināls. Šodien beidzot izdevās gūt pirmo titulu. Parīzē finālā viņa zaudējusi divreiz – 2009. gadā kopā ar Viktoriju Azarenku un pirms diviem gadiem kopā ar Sanju Mirzu. Tikmēr Makarovai otrais "Grand Slam" tituls, pērn viņa kopā ar Brunu Soaresu uzvarēja "US Open".

  -1 [+] [-]

, 2013-06-09 20:16, pirms 11 gadiem
Erani arī vienspēlēs kaut kā šūpojās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja