Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"French Open" pusfināli ar divām "Grand Slam" čempionēm un divām neizsētajām spēlētājām

"French Open" pusfināli ar divām "Grand Slam" čempionēm un divām neizsētajām spēlētājām
Iga Švjonteka. Foto: SIPA/Scanpix

Šodien pēc plkst. 16:00 notiks "French Open" sieviešu turnīra pusfināli. Jau pirms to sākuma zināms, ka sestdien finālā tiksies "Grand Slam" čempione un pirmoreiz tik lielu finālu sasniegusi spēlētāja.

Iga Švjonteka (#53) – Nadja Podoroska (#131)

19 gadus vecajai polietei pirmais nozīmīgais rezultāts "Grand Slam" turnīros bija tieši pirms gada Parīzē, kad Švjonteka tika līdz astotdaļfinālam. Tāds pats rezultāts sasniegts arī šogad Austrālijā, bet atgriešanās "Roland Garros" kortos, kur viņa pirms gada pēdējā mačā ar 1:6, 0:6 zaudēja Simonai Halepai, bijusi ļoti iespaidīga. Švjonteka ceļā uz pusfinālu sagrāvusi visas piecas pretinieces, ieskaitot galveno favorīti Halepu (6:1, 6:2).

Podoroskai pirms sensacionālās uzstāšanās Parīzē "Grand Slam" turnīros bija tikai viens mačs. Argentīnas tenisiste šodienas mačā ierodas ar 13 uzvaru sēriju, kas sākās 9. septembrī pret Latvijas trešo raketi Diānu Marcinkeviču, kura ar 7:6(0), 7:5 pieveikta Senmalo ITF W60 turnīra 1. kārtā. Podoroska uzvarēja tajā turnīrā un vēl astoņas uzvaras pievienojusi Parīzē, kur trīs panākumi kvalifikācijā un pieci pamatturnīrā.

Švjontekai ir viens WTA fināls, pagājušā gada aprīlī tiekot līdz "International" finālam Lugāno, kur viņa ar 3:6, 6:3, 3:6 zaudēja Polonai Hercogai. 14 ITF titulu īpašniecei Podoroskai WTA līmenī pirms "French Open" pat nebija neviena ceturtdaļfināla. Šodienas cīņas uzvarētāja kļūs par trešo neizsēto "French Open" finālisti pēdējo četru gadu laikā. 2017. gadā par čempioni tādā statusā kļuva Aļona Ostapenko, bet pērn finālā zaudēja Marketa Vondrušova.

Sofija Kenina (#6) – Petra Kvitova (#11)

"Australian Open" čempione Kenina ir zināma kā cietā seguma speciāliste. Viņai pirms ierašanās Parīzē nebija neviena WTA ceturtdaļfināla uz māla seguma, turklāt pēdējā mačā pirms "French Open" piedzīvots "sausais" 0:6, 0:6 Romā pret Viktoriju Azarenku. Kenina Parīzē spējusi pārspēt savu iepriekšējo labāko rezultātu gan šajā turnīrā, gan uz māla vispār, taču nav spīdējusi – četras no piecām uzvarām gūtas trīs setu cīņās.

Tikmēr divkārtējā Vimbldonas čempione Kvitova pusfinālu sasniegusi bez zaudētiem setiem. Viņa "French Open" pusfinālā atgriezusies pēc astoņiem gadiem. Petra 2012. gadā ar 3:6, 3:6 zaudēja Marijai Šarapovai. Ja viņai šodien izdosies uzvarēt, Kvitova kļūs par tikai ceturto aktīvo spēlētāju, kura "Grand Slam" finālu sasniegusi uz visiem trim segumiem (māls, "hard" un zālājs). Pārējās trīs ir Halepa un māsas Viljamsas.

Kvitova uzvarējusi abos mačos pret Keninu – 2018. gadā Maiami uz cietā seguma ar 3:6, 6:2, 6:4 un 2019. gadā Madridē uz māla ar 6:1, 6:4. Kamēr Keninai šodien būs otrais "Grand Slam" pusfināls, Kvitova spēlēs septīto (3-3). Viņa šajā posmā divreiz uzvarējusi Vimbldonā (2011, 2014) un vienreiz Austrālijā (2019). Pateicoties labākai spēlētprasmei uz māla seguma, šodienas mačā favorīte ir rangā zemāk esošā čehiete.


, 2020-10-08 13:12, pirms 4 gadiem
Man domāt, ka finālā būs Švjonteka un Kvitova. Un laikam jau uzvarēs pieredze, kaut gan fanoju par Igu
, 2020-10-08 13:52, pirms 4 gadiem
Par Igu!
...bet spēlēs tak sievietes, un viss ka ar bitēm...vienīgā daudz maz prognozējamā ir Kvitova
, 2020-10-08 15:02, pirms 4 gadiem
Tīri neko leciens pa 83 vietām jau Podorskai
, 2020-10-08 16:28, pirms 4 gadiem
Nepatīk man Svjonteka, ceru, ka uzvarēs vai nu latviete Ķēniņa vai superīgā Kvitova!
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.