Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīms pirmoreiz sasniedz "Grand Slam" finālu

Tīms pirmoreiz sasniedz "Grand Slam" finālu
Dominiks Tīms
Foto: EPA/Scanpix

Dominiks Tīms (ATP 8.) "French Open" pirmajā pusfinālā ar 7:5, 7:6(10), 6:1 pieveica ranga 72. vietā esošo Itālijas tenisistu Marko Čekinato, kļūstot par tikai otro Austrijas tenisistu, kurš sasniedzis "Grand Slam" vienspēļu turnīru finālu.

Tīms jau mača pirmajā geimā izcēlās ar breiku, to zaudējot astotajā geimā, kad austrietis atspēlējās no 0:40, bet pēc tam pie tīkla kļūdījās ar "volley" mēģinājumu un ceturtās breikbumbas izspēlē izsita autā ar "backhand". Čekinato tā panāca izlīdzinājumu 4:4, bet pēc noturētas serves devītajā geimā varēja sajust seta uzvaras tuvumu. Tīmam bija iebildumi. Viņš 11. geimā izcēlās ar vairākiem spēcīgiem uzbrukumiem, ieguva otro breiku un pēc tam izservēja setu.

2. setā bija tikai trīs breikbumbas – visas divos dažādos geimos, kuros servēja Čekinato. Itālijas tenisists visas atspēlēja un vēlāk gandrīz "nozaga" taibreiku. Tīms pamanījās izsēt trīs setbumbas pēc kārtas un (6:3). Pirmās divas austrietim bija ar savu servi. Čekinato pirmo setbumbu atspēlēja uzbrukumā, bet otro Tīms izniekoja ar rupju kļūdu. Spēcīgs diagonālais "forehand" sitiens viņam izkārtoja vienkāršu izspēles pabeigšanu pie tīkla, un Tīms kļūdījās ar sasteigtu "volley", bumbiņu ietriecot tīklā, kad Čekinato jau bija apspēlēts. Trešo setbumbu Čekinato atspēlēja ar savu servi, panākot neizšķirtu 6:6.

Taibreika turpinājumā tika izspēlēti vēl 10 punkti, abiem tenisistiem iegūstot vairākas setbumbas. Čekinato bija trīs, no kurām ar savu servi tikai viena – pie rezultāta 10:9. Tīms spēcīgi uzbruka ar "forehand" un izspēli pabeidza ar "dropšotu". Dominiks paņēma arī nākamo punktu uzņemšanā, kad bumbiņu spēcīgi atsita dziļumā pēc Čekinato serves, un Marko iesita tīklā. Tīms tā dabūja jau piekto setbumbu un beidzot pielika punktu, atkal dominējot ar "forehand" sitieniem un piespiežot Čekinato izsist autā.

Uzvarot dramatiskajā taibreikā, Tīms izrāva sirdi Čekinato, kurš 3. setā nespēja sīvi pretoties un goda geimu ieguva ar pēdējo iespēju – pie rezultāta 0:5.

Tīms ar šodien gūto uzvaru kļuva par sezonas līderi uzvaru ieskaitē. Viņam tagad ir 35 uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā ceturtdaļfinālā uzvarētajam Aleksandram Zverevam.

Tīms ar trešo mēģinājumu uzvarēja "French Open" pusfinālā, iepriekšējās divās sezonās šajā stadijā zaudējot Novakam Džokovičam un Rafaelam Nadalam. Tīms šodien kļuva par otro Austrijas tenisistu, kurš sasniedzis "Grand Slam" finālu. Pirmais ir 1995. gada "French Open" čempions Tomass Musters.

24 gadu un 280 dienu vecumā Tīms ir jaunākais "Grand Slam" finālists kopš 2014. gada "US Open", kad finālā zaudēja 24 gadus un 253 dienas vecais Kei Nišikori.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-08 16:52, pirms 6 gadiem
Cietā drāte.. garlaicīgs tennis priekš pusfināla.. :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-08 17:07, pirms 6 gadiem
Kādreizējais Gulbja sparingpartneris... Malacis, čalim ir gan mērķis, gan talants, gan gribasspēks!
, 2018-06-08 17:20, pirms 6 gadiem
Otrā seta taibrieku par neinteresantu nevar gan saukt, tomēr Tims nepārliecināja, ka ir šī Grand Slam fināla cienīgs, arī tā psihošana tāda ne ļoti simpātiska. Čekinato, protams, arī nebija, bet zaudēja drīzāk šāda līmeņa spēļu pieredzes trūkuma dēļ.
Fināls visdrīzāk notiek otrajā pusfinālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-08 22:07, pirms 6 gadiem
sanok_aita_105194377047570 rakstīja: Domaju visi seit atceras Gulbeena un vina sencha iedomibu restorana kur uztaisija starptautisku breeku ka kjipa gala nebija iisti izcepta kaa shie velejas klaunu bars, LOHI!!!
Bet ko tad teikt par RESTORANU, tur cenas ir attiecīgas, lai viss būtu tip top.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.