Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīmam mačs pret bezbailīgo Čekinato, Nadals spēkosies ar Del Potro

Tīmam mačs pret bezbailīgo Čekinato, Nadals spēkosies ar Del Potro
Marko Čekinato
Foto: EPA/Scanpix

Šodien notiks pusfināli "French Open" vīriešu vienspēļu turnīrā. Vispirms plkst. 14:00 Dominika Tīma mačs pret Marko Čekinato, bet pēc tam, ne agrāk kā 16:30, Rafaela Nadala tikšanās ar Huanu Martinu Del Potro.

Tīms trešo gadu pēc kārtas spēlēs "French Open" pusfinālā. Pirmajos divos pusfinālos favorīti bija viņa pretinieki – Dominiks 2016. gadā zaudēja Novakam Džokovičam un 2017. gadā atzina Nadala pārākumu. Šoreiz Tīms ir favorīta statusā, turklāt ļoti liels, jo viņam pretī stāsies ranga 72. vietā esošs tenisists.

Čekinato līdz "French Open" vairāk bija zināms ar saistību spēļu sarunāšanas skandālā pirms diviem gadiem un negaidītu uzvaru šosezon Budapeštā, kur viņš izcīnīja pirmo ATP titulu. Čekinato pirms ierašanās Parīzē "Grand Slam" turnīros bija zaudējis visos četros mačos, bet tagad viņam sensacionāls pusfināls.

Davida Gofāna un Novaka Džokoviča sakaušana ir vērā ņemami rezultāti, lai Tīma līmeņa tenisists nejusties pašpārliecināts. Salīdzinot ar, piemēram, ceturtdaļfināla maču pret Džokoviču, Itālijas tenisistam šodien nebūs tādas rīcības brīvības uzbrukumā, jo Džokovičs pārsvarā spēlēja no aizsardzības, ļaujot Čekinato dominēt, ko viņš darīja ar žilbinošu tenisu. Tīms tā spēlēt neļaus.

Abiem ir divas savstarpējas spēles no 2013. gada, kad Čekinato ar 6:3, 6:4 uzvarēja savās mājās uz māla seguma "Futures" turnīra finālā, bet Tīms vēlāk ar 1:6, 6:3, 6:2 revanšējās uz "hard" seguma Dohas ATP kvalifikācijā. Tīms pirmā mača laikā bija ranga 268. vietā, bet Čekinato 305. Savukārt otrajā mačā Tīmam 139. vieta, bet Čekinato 163.

Nadals divos no pēdējiem trim mačiem zaudējis Del Potro, taču tas notika uz cietā seguma. Uz māla Rafa ir perfekts pret Del Potro ar 2-0 bilanci. Pirmais mačs notika 2007. gadā "French Open" 1. kārtā, kad toreiz ranga otrais numurs Nadals 59. vietā esošo Del Potro pieveica ar 7:5, 6:3, 6:2. Kopš tā laika uz māla abu ceļi krustojušies vēl tikai vienu reizi – 2011. gadā Deivisa kausā, kur Nadals uzvarēja ar 1:6, 6:4, 6:1, 7:6(0).

Abiem šodien lietus pārtraukumu dēļ jāspēlē trešo dienu pēc kārtas, kas "Grand Slam" turnīros nav pierasta situācija. Vakar vieglāk klājās Nadalam, kurš uzvarēja 13 no 17 geimiem pret Del Potro tautieti Djēgo Švarcmanu, kamēr Del Potro nospēlēja trīs pilnus setus pret Marinu Čiliču un šajā mačā atstāja nelāgu iespaidu. Huans Martins spēlēja ļoti slinki un uzvarēja, pateicoties horvāta 70 nepiespiestajām kļūdām. Pret Nadalu būs nepieciešama pozitīvāka taktika.


, 2018-06-08 10:27, pirms 6 gadiem
DelPo regulāri izskatās slinks. Un regulāri vinnē!
Tāds šamajam bodīlengvidžš.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.