Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nadals 11. reizi spēlēs "French Open" finālā

Nadals 11. reizi spēlēs "French Open" finālā
Rafaels Nadals
Foto: EPA/Scanpix

ATP ranga līderis Rafaels Nadals "French Open" otrajā pusfinālā ar 6:4, 6:1, 6:2 pieveica pasaules sesto numuru Huanu Martinu Del Potro, mača lūzumam notiekot jau pirmā seta pēdējā geimā. Desmitkārtējais čempions Nadals "French Open" finālu sasniedza 11. reizi, atkārtojot Rodžeram Federeram piederošo viena "Grand Slam" turnīra finālu rekordu.

1. setā svarīgākā statistika bija breikbumbas – Del Potro 0/6, bet Nadalam 1/2. Spānis četros serves geimos bija iedzinējos, pirmajā uzvarot no 0:30, otrajā no 0:40, trešajā vēlreiz no 0:30 un visbeidzot pie rezultāta 4:4 viņam atspēlēšanās no 15:40, šajā geimā pārdzīvojot trīs breikbumbas. Del Potro no sešām breikbumbām laba iespēja bija tikai vienā – priekšpēdējā, kad viņš devītajā geimā pārāk spēcīgi uzsita ar diagonālo "forehand".

Del Potro pēc tik neveiksmīgas notikumu attīstības salūza 10. geimā, kad servēja pie rezultāta 4:5. Līdz tam brīdim savas serves geimos dominējis ar spēcīgām servēm un jaudīgiem "forehand" sitieniem, Argentīnas tenisists divreiz bija izcēlies ar "sausajiem" geimiem un Nadalam breikbumbas nedeva. Tagad spānim piedāvātas uzreiz divas, un abas pie rezultāta 15:40 bija setbumbu vērtībā. Del Potro pirmo atspēlēja ar savu spēcīgo "forehand" un arī otro mēģināja novērst tādā pašā veidā, taču šoreiz Nadals bumbiņu spēja atsist, un Del Potro, mainot virzienu, iesita tīklā ar diagonālo "backhand".

Neveiksmīgi nospēlētā 1. seta galotnē būtiski ietekmēja Del Potro sniegumu mača turpinājumā. Argentīnietis 2. seta pirmajā geimā uzņemšanā vēl sīvi pacīnījās un tika līdz "vienādi", bet pēc tam "sausā" zaudēja savas serves geimā. Del Potro pieļāva trīs nepiespiestās kļūdas ar sitieniem tīklā un autā.

Del Potro goda geimu setā ieguva, kad servēja pie 0:5, turklāt viņam, lai uzvarētu sestajā geimā, vajadzēja atspēlēt divas setbumbas, abas novēršot ar spēcīgām servēm. Huans Martins uz geima iegūšanu reaģēja ar roku pacelšanu gaisā, izraisot skaļas auditorijas ovācijas.

Pēdējais sets sākās ar Nadala "sauso" breiku, kas izveidojās sekojošā secībā – spāņa "backhand" apvedošais sitiens, Del Potro dubultkļūda, Del Potro "forehand" sitiens tīklā un Nadala "backhand" sitiens pa līniju pretuzbrukumā. Šoreiz Del Potro pirmo geimu ieguva agrāk – savā otrajā servēšanas reizē trešajā geimā, kurā Nadalam neiedeva nevienu punktu. Del Potro 3. setā spēlēja dzīvāk nekā iepriekšējā, taču iznākums bija tieši tāds – graujoša sakāve, jo nežēlīgais Nadals atlaides nedeva, katru izspēli uztverot ļoti nopietni.

10-kārtējais "Roland Garros" čempions Nadals 11. reizi sasniedza finālu Parīzē un tādējādi kļuva par otro tenisistu, kurš kādā no četriem "Grand Slam" turnīriem 11 reizes ticis līdz finālam. Rodžeram Federeram ir 11 fināli Vimbldonā (8-3). Svētdien gaidāmais fināls Nadalam būs 24. titula cīņa "Grand Slam" sacensībās. Tas ir otrais labākais rādītājs aiz Federera (30).

Nadals ar savu fināla pretinieku Dominiku Tīmu sacenties deviņas reizes (6-3), visiem mačiem notiekot uz māla seguma. Tīms ir vienīgais spēlētājs, kurš pēdējo divu gadu laikā Nadalu uzvarējis uz māla (2017. gadā Romā un šogad Madridē), tiesa, to vēl nav spējis paveikt "best of 5" formāta mačos. Tādas cīņas bijušas divas, abām notiekot tieši "French Open". Nadals 2014. gadā Tīmu 2. kārtā pieveica ar 6:2, 6:2, 6:3 un 2017. gadā bija pārāks pusfinālā ar 6:3, 6:4, 6:0.


Slēpts komentārs: Alpaville
, 2018-06-08 20:02, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Potro ir lūzeris!
Lūzeriem patīk citus saukt ar lūzeriem. Pasaules sestā rakete , būs ceturtais pasaulē del Potro.
, 2018-06-08 20:12, pirms 6 gadiem
Nu tagad Timam jāsaņemas lai uzvarētu. Kaut kad jau reiz it tituls jāpaņem
, 2018-06-08 20:22, pirms 6 gadiem
Jasaka ka ir! Nadals izskoloja Del Potro!
, 2018-06-08 21:42, pirms 6 gadiem
pēc šodien parādītā tenisa Timam nebūtu variantu pret Nadalu paņemt pat setu
pūce rakstīja: Nu tagad Timam jāsaņemas lai uzvarētu. Kaut kad jau reiz it tituls jāpaņem
, 2018-06-09 05:28, pirms 6 gadiem
Vienkārši iespaids tāds ka Nadālam vairāk par visiem vajag! Potro pirmā setā stabili spēlēja labāk! Bet Nadāls ne uz sekundi ne vienā epizodē ne atslāba! Kā robots. Tāpēc arī viņš daudziem nepatīk. Nav cilvēcisku vaibstu. Bet Potro šoreiz arī visai ātri nolaida rokas! Kaut protams pret tādu mašīnu spēlēt nav patīkamākā nodarbe!
, 2018-06-09 18:53, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Vienkārši iespaids tāds ka Nadālam vairāk par visiem vajag! Potro pirmā setā stabili spēlēja labāk! Bet Nadāls ne uz sekundi ne vienā epizodē ne atslāba! Kā robots. Tāpēc arī viņš daudziem nepatīk. Nav cilvēcisku vaibstu. Bet Potro šoreiz arī visai ātri nolaida rokas! Kaut protams pret tādu mašīnu spēlēt nav patīkamākā nodarbe!
Feģa, Serēna tādi paši. Tā ir koncentrēšanās, tie ir lieli uzvarētāji. Visi nespēj tādi būt. Un labi, ka tā.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.