Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Ja neuzvarētu otro setu, šaubos, ka tituls būtu mans"

Nadals: "Ja neuzvarētu otro setu, šaubos, ka tituls būtu mans"
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Spāņu tenisists Rafaels Nadals pēc uzvaras "French Open" finālā pār Novāku Džokoviču (3:6, 7:5, 6:2, 6:4) atzina, ka izšķirošais šajā cīņā bija tās otrais sets. Spānis norādīja, ka, ja būtu zaudējis arī otro setu, tad, iespējams, nespētu tikt pie sava devītā "French Open" titula.

Nadala mačs ar Džokoviču nebija no tiem vieglākajiem, pēc spēles atzina pats māla karalis. "Jā, sākumā mačs bija līdzīgs, taču es jutu, ka ietekme uz spēli vairāk bija viņa rokās, nevis manās. Es guvu vairāk punktus no viņa kļūdām, nevis no savām uzvarētām izspēlēm, un tas ir jāmaina. Domāju, ka mača dinamika mainījās otrajā setā – spēju būt agresīvāks. Uzvarēt otro setu man bija ļoti svarīgi. Ja tas nebūtu noticis, nezinu, vai man būtu šī trofeja."

Spāņu tenisists arī piebilda, ka mačs bija smags pārbaudījums fiziskā ziņā. Vairākās epizodēs mača gaitā Nadala spēli jūtami ietekmēja sagurums, tāpat spānis arī manīja, ka grūtības radās Džokovičam, un serba noguruma brīžos spēlēja agresīvāk uzbrukumā.

Nadals uzsvēra gribasspēka nozīmi gan fināla spēlē, gan savā karjerā kopumā. "Risinājumu atrašana sarežģītās situācijās nav tas svarīgākais. Tu spēj rast izeju tāpēc, ka to ļoti vēlies un ka gribi cīnīties. Tas ir iemesls, kāpēc Novāks, es, Rodžers pēdējoa astoņu gadu laikā esam tur, kur esam," sacīja māla karalis. To pašu Nadals sacīja arī par saviem deviņiem "French Open" tituliem: "Esmu uzvarējis deviņas reizes tāpēc, ka to ļoti gribēju. Kad tev piemīt gribasspēks, spēj atrast īsto ceļu un veikt visu labāko mērķu sasniegšanai."

Nadala karjerā šis ir jau 14."Grand Slam" tituls, to vidū devītais "Roland Garros" kortos. Titulētais spānis ir triumfējis pēdējos piecos "French Open" turnīros. Nadals gan īpaši uzmanību šiem iespaidīgajiem statistikas faktiem nepievērsa, sakot, ka rēķināšanu atstās laikam pēc karjeras beigām. "Šodien svarīgākais ir tas, ka esmu uzvarējis sezonas galveno turnīru uz māla seguma, iespējams, man personiski nozīmīgāko turnīru visā sezonā." Nadals arī piebilda, ka nepievērš būtisku nozīmi sāncensībai ar Federeru "Grand Slam" titulu skaita ziņā: "Zinu, ka viņam ir 17 tituli, bet man 14, taču šis fakts nesniedz man papildus motivāciju. Es eju savu ceļu. Kad karjera noslēgsies, tad mēs rēķināsim. Es gan neuztraucos par rekordiem un joprojām spēlēju ar lielu intensitāti."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja