Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Keninai pirmais "French Open" pusfināls, Kvitovai atgriešanās pēc astoņiem gadiem

Keninai pirmais "French Open" pusfināls, Kvitovai atgriešanās pēc astoņiem gadiem
Petra Kvitova. Foto: imago/Scanpix

"Australian Open" čempione Sofija Kenina (WTA 6.) pirmoreiz četros mačos pieveica citu ASV spēlētāju Danielu Kolinsu (WTA 57.), ar rezultātu 6:4, 4:6, 6:0 uzvarot "French Open" ceturtdaļfinālā. Viņa rīt par vietu finālā sacentīsies ar Petru Kvitovu (WTA 11.), kurai vieglāka 6:3, 6:3 uzvara pār Lauru Zīgemundu (WTA 66.).

Sofija Kenina visos trīs mačos uz cietā seguma Danielai Kolinsai zaudēja ar rezultātu 0:2, kāds bija arī 20. janvārī Adelaidā, kur Kenina spēja iegūt tikai četrus geimus (3:6, 1:6). Šodien uz Parīzes lēnā māla Keninai labākas sekmes aizsardzībā un vairāk iespēju variēt ar spēli, tādā veidā radot Kolinsai nepatīkamu ritma trūkumu.

Kenina visos trīs setos dabūja agru breika pārsvaru, kuru nespēja nosargāt tikai vidējā setā. Kolinsa pēdējo setu sāka ar "sausā" zaudētu serves geimu, kas beidzās ar dubultkļūdu. Viņai pie 0:4 bija medicīnas pārtraukums vēdersāpju dēļ, bet, atgriežoties kortā, zaudējums arī atlikušajos geimos, nespējot izvairīties no "sausā" 0:6.

Svinot tikai 10. uzvaru uz māla seguma WTA turnīros, Kenina pirmoreiz sasniedza pusfinālu uz šī seguma. Viņai tas būs otrais "Grand Slam" pusfināls pēc sezonas sākuma triumfa Melburnā.

Petra Kvitova pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlējušo Lauru Zīgemundu uzveica bez lielām grūtībām. Čehu kreilei vienīgais problemātiskais posms bija 2. setā, kad viņa no 2:1 zaudēja divos serves geimos pēc kārtas. Vācijas tenisistei kopumā pārāk pasīvs mačs, lai cerētu uz labāku rezultātu, jo Kvitova šodien kļūdījās maz (15 nepiespiestās kļūdas).

Divkārtējā Vimbldonas čempione ar tikšanu līdz pusfinālam atkārtojusi savu labāko rezultātu Parīzē, kur četriniekā iekļuva arī pirms astoņiem gadiem. Kvitovai rīt būs septītais "Grand Slam" pusfināls (3-3). Viņai trīs ir Vimbldonā, bet pa diviem Melburnā un Parīzē.

"French Open 2020", sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Nadia Podoroska – (3) Elina Svitolina6:2 6:4
(4) Sofia Kenin – Danielle Collins6:4 4:6 6:0
(7) Petra Kvitova – Laura Siegemund6:3 6:3
Iga Swiatek – Martina Trevisan6:3 6:1

Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.