Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Cicipass revanšējas Rubļovam, Džokovičam pirmās grūtības

Cicipass revanšējas Rubļovam, Džokovičam pirmās grūtības
Stefanoss Cicipass. Foto: AP/Scanpix

Grieķijas tenisa līderis Stefanoss Cicipass (ATP 6.) "French Open" ceturtdaļfinālā ar 7:5, 6:2, 6:3 sakāva Krievijas otro numuru Andreju Rubļovu (ATP 12.), pirmoreiz tiekot līdz pusfinālam Parīzē, kas viņam ir atkārtots labākais rezultāts "Grand Slam" līmenī. 2016. gada čempions Novaks Džokovičs (ATP 1.) nospēlēja savu grūtāko maču turnīrā, ar 4:6, 6:2, 6:3, 6:4 pieveicot Pablo Karenjo Bustu (ATP 18.).

Cicipass revanšējas Rubļovam, sasniedz otro "Grand Slam" pusfinālu

Šodienas mačs bija pirms 10 notikušā Hamburgas ATP 500 turnīra fināla atkārtojums, tiesa, ar citādāku rezultātu. 22 gadus veco spēlētāju duelī Hamburgā ar 6:4, 3:6, 7:5 uzvarēja Andrejs Rubļovs, toreiz svinot karjeras lielākā titula izcīnīšanu. Tas notika pēc tam, kad Stefanoss Cicipass izšķirošajā setā bija vadībā ar 5:3, taču nespēja izservēt maču un bija spiests samierināties ar ļoti sāpīgu zaudējumu.

Šodien 1. setā bija tā fināla pēdējā seta atkārtojums, tenisistiem esot mainītās lomās. Iespaidīgi dominējis, Rubļovs no 5:3 zaudēja četros geimos pēc kārtas. Līdz brīdim, kad viņam pie 5:4 bija jāservē par uzvaru setā, Rubļovs ar servi setā bija zaudējis tika piecās izspēlēs, bet tagad zaudēja divos serves geimos pēc kārtas. Rubļovs nespēja atgūties, turpināja spēlēt haotiski un mača turpinājumā pie breika iespējām vairs netika.

Cicipasam tā ir pirmā uzvara četros mačos pret Rubļovu. Grieķis ar tikšanu "French Open" pusfinālā atkārtoja savu labāko "Grand Slam" rezultātu – viņš pagājušajā sezonā pusfinālu sasniedza Austrālijā. Tikmēr 2014. gada "French Open" junioru turnīra čempionam Rubļovam pēc šodienas fiasko 0-3 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, kur viņš arī zaudējis divreiz Ņujorkā (2017, 2020). Rubļovs nākamajā nedēļā debitēs ATP ranga Top 10.

Džokovičam problēmas ar kaklu un elkoni, pirmais zaudētais sets turnīrā

Novaks Džokovičs uz šodienas maču ieradās ar noteipotu kaklu un pirmajos divos setos saskārās ar kreisā elkoņa radītu diskomfortu. Ranga līderim lēns sākums maksāja pirmo zaudēto setu turnīrā, kā rezultātā kortā nācās uzkavēties nedaudz ilgāk par trim stundām (3:10).

Džokovičs 1. setā atspēlēja breiku (2:4), taču devītajā geimā vēlreiz nenosargāja servi, kad pēc vienas breikbumbas atspēlēšanas ar otro galā netika, bumbiņu raidot autā no kreisās puses. Pablo Karenjo Busta otro reizi pārsvaru neatdeva, viegli izservējot setu – 6:4. Džokovičam setā 16 nepiespiestās kļūdas un pirmās serves precizitāte tikai 40%.

Nākamie divi seti bija līdzīgi. Spānis pēc neizmantotām breika iespējām zaudēja savu servi. Savukārt 4. setā bija sīva spēkošanās. Džokovičs vienīgo breiku dabūja ar sesto mēģinājumu, kad Karenjo Busta septītajā geimā pie 15:40 vienkāršā situācijā kļūdījās pie tīkla, bumbiņu raidot autā.

Spānijas tenisistam uzreiz bija iespēja atspēlēties, taču astotajā geimā palika neizmantotas trīs breikbumbas. Džokovičs pats atspēlēja divas, bet vienas breikbumbas izspēlē viņam paveicās, kad pretinieks bumbiņu raidīja autā pa diagonāli, jo serbs tai klāt netika. Džokovičs tika līdz 5:3, abi pēc tam vienreiz uzvarēja serves geimā.

Džokovičam pēc šodienas panākuma ir 4-1 bilance pret Karenjo Bustu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 6. septembrī ar diskvalifikāciju "US Open" astotdaļfinālā. Džokovičam tas joprojām ir vienīgais zaudējums šogad (36-1).

Džokovičs 10. reizi iekļuva "French Open" pusfinālā, vairāk pusfinālu Parīzē ir tikai viņa potenciālajam fināla pretiniekam Rafaelam Nadalam (13). Džokovičs 38. reizi spēlēs "Grand Slam" pusfinālā. Vairāk ir tikai Rodžeram Federeram (46).

"French Open 2020", vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (17) Pablo Carreno Busta4:6 6:2 6:3 6:4
(2) Rafael Nadal – Jannik Sinner7:6(4) 6:4 6:1
(12) Diego Schwartzman – (3) Dominic Thiem7:6(1) 5:7 6:7(6) 7:6(5) 6:2
(5) Stefanos Tsitsipas – (13) Andrey Rublev7:5 6:2 6:3

Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.