Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Lietus pārtrauc Džokovičam neveiksmīgi ritējušo maču pret Tīmu

Lietus pārtrauc Džokovičam neveiksmīgi ritējušo maču pret Tīmu
Novaks Džokovičs neapmierināts ar spēlēšanu spēcīgā vējā. Foto: Sputnik/Scanpix

"French Open" otrais finālists piektdien netika noskaidrots, jo 2016. gada čempiona Novaka Džokoviča (ATP 1.) maču pret pagājušā gada finālistu Dominiku Tīmu (ATP 4.) trešajā setā pārtrauca lietus. Stundu vēlāk tika pieņemts lēmums šovakar negaidīt labākus laikapstākļus. Tīms atrodas vadībā ar 6:2, 3:6, 3:1, turpinājums gaidāms rīt plkst. 13:00.

Tīms 1. setā uzvarēja ļoti pārliecinoši – viņš ar servi ieguva 16 no 17 punktiem, bet uzņemšanā izcēlās ar diviem breikiem. Džokovičam rezultatīvs bija tikai viens no astoņiem izgājieniem pie tīkla. Trīs no setā pieļautajām kļūdām šajā komponentā notika septītajā geimā, kad Tīms dabūja "sauso" breiku. Spēcīgāk sitošais Tīms vieglāk spēja gūt punktus, spēlējot lielā vējā, bet Džokovičs sūdzējās tiesnešiem, ka negrib spēlēt tik grūtos apstākļos.

Džokovičs pie tīkla precīzāk darbojās 2. seta trešajā geimā, kad atspēlēja divas breikbumbas. Serbijas tenisists savas pirmās breika iespējas dabūja un izmantoja astotajā geimā. Tīms divreiz izsita autā ar "forehand", Džokovičs divus punktus dabūja pretuzbrukumos, kas sākās ar iespaidīgu atsišanos. Izvirzījies vadībā ar 5:3, Džokovičs viegli izservēja setu. Šajā setā vējš bija nedaudz pierimis, atvieglojot Džokoviča mocības.

Džokovičs 3. seta otrajā geimā atspēlēja vienu breikbumbu, nākamās problēmas bija ceturtajā geimā. Viņš ar zemu sitienu atspēlēja vienu breikbumbu, bet Tīms ar apvedošo sitienu ieguva otro iespēju un teicami atsita servi, ļaujot sev spert dažus metrus iekšā laukumā un ar spēcīgu "forehand" sitienu noorganizēt Džokovičam autu. Tīms izvirzījās vadībā ar 3:1, bet breiku nostiprināt nepaspēja, kad sāka līt. Stundu vēlāk tika paziņots, ka šodien vairs nespēlēs.

Šī mača uzvarētāju jau finālā gaida 11 reizes "Roland Garros" uzvarējušais Rafaels Nadals (ATP 2.), kurš pirmajā pusfinālā ar 6:3, 6:4, 6:2 pieveica Rodžeru Federeru (ATP 3.). Ja fināls notiks iepriekš plānotajā laikā svētdienā, Nadala pretiniekam būs jāspēlē ceturto dienu pēc kārtas, kamēr Nadala kalendāru lietus nav skāris.


, 2019-06-07 20:27, pirms 5 gadiem
Dîvains lémums, praktiski nekãds lietus nebija, uzspîdéja saulïte, véjś arî pierima.
Vai tik neglãba Džokoviću no zãğa?
, 2019-06-07 21:58, pirms 5 gadiem
no zāģa izglābs Džokovičam labvēligāki laikapstākļi. Pats Džokovičš var cerēt ka Tims izdegs, bet tā Tims ir labāks
, 2019-06-07 22:26, pirms 5 gadiem
Tīms ir labāks tikai uz māla. Uz pārejiem segumiem pret nr1 izredžu nebūtu. Es Noles pusē, bet arī par skatamāku finālu, lai cīnās māla princis ar karali.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.