Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tīms: "Vienmēr pēc uzvaras pār elites tenisistu nākamajā dienā spēlēju slikti"

Tīms: "Vienmēr pēc uzvaras pār elites tenisistu nākamajā dienā spēlēju slikti"
Dominiks Tīms
Foto: imago/Scanpix

Otro reizi pēc kārtas "French Open" pusfinālā iekļuva Dominiks Tīms, kurš šodien sagrāva pagājušā gada uzvarētāju Novāku Džokoviču – 7:6(5), 6:3 un 6:0. Noslēdzošais sets ilga tikai 20 minūtes. Tīms izteica cerību, ka pret Rafaelu Nadalu spēs parādīt labāko sniegumu, kamēr Džokovičs prātoja, kā tikt pāri melnajai joslai.

"Pāris pēdējos turnīrus aizvadīju diezgan labi, tāpēc esmu vīlies, ka "Roland Garros" beidzās šādi," pēc neveiksmes ceturtdaļfinālā sacīja pagājušā gada čempions Novāks Džokovičs. "Lielā turnīrā neesmu uzvarējis astoņus vai deviņus mēnešus – tā ar mani vēl nebija noticis, tā ir jauna situācija. Taču visi labākie spēlētāji ar to ir saskārušies. Jāizmanto iespēja mācīties un jāatrod veids, kā tam tikt pāri. Tas būs liels izaicinājums, bet esmu tam gatavs."

"Trešajā setā nekas nenotika tā, kā vēlējos es, un viss notika tā, kā vēlējās viņš. Tas bija ļoti slikts sets," norādīja Džokovičs, kurš "Grand Slam" turnīrā ar 0:6 pēdējoreiz zaudēja 2005. gadā "US Open". "Domāju, ka mača iznākums izšķīrās pirmajā setā. Centos, bet otrā sākumā zaudēju svarīgu breiku. Tīms bija pelnījis uzvarēt – viņš kortā šodien bija labākais tenisists."

"Neko nemainīju savā spēles stilā. Vienkārši vairāk situ laukumā nekā kļūdījos, bet iepriekšējās cīņās tā nekad nenotika," sacīja Dominiks Tīms, kurš uzvarējis 15 setos pēc kārtas, sasniedzot labāko rezultātu karjerā. "Mierīgi varēju zaudēt sīvajā pirmajā setā, kas bija panākuma atslēga visā mačā. Arī otrā seta ievads bija svarīgs, lai pirmoreiz uzvarēju Džokoviču."

Pērn Tīms un Džokovičs tikās "French Open" pusfinālā, un austrietis uzvarēja tikai septiņos geimos. "Ir patīkami atkal būt pusfinālā un aizstāvēt savu pozīciju. Piektdien pretī stāsies pats smagākais pretinieks, kāds var būt [Rafaels Nadals]. Tā būs ceturtā savstarpējā spēle pēdējo piecu vai sešu nedēļu laikā, un varu teikt, ka viņš atkal ir labā formā," norādīja Tīms.

"Vai jūtos gatavs uzvarēt "Grand Slam" turnīrā? Grūts jautājums. Vienmēr, kad esmu uzvarējis elites tenisistu, nākamajā dienā esmu aizvadījis daudz sliktāku maču. Ceru, ka spēšu to labot. Nevaru izskaidrot, cik grūti ir uzvarēt šādā turnīrā. Šodien pieveicu Novāku. Nākamais pretinieks ir Nadals. Ja tikšu finālā, tur arī gaidīs zvaigzne. Tāpēc uzvara "Grand Slam" ir milzīgs sasniegums," teica austrietis.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Roland-Garros - The 2017 French Open - Official...


Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.