Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Dodigs un Melu atspēlējas un finālā sakauj brāļus Braienus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dodigs un Melu atspēlējas un finālā sakauj brāļus Braienus
Ivans Dodigs un Marselu Melu
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdienas vakarā Parīzē karjeras pirmo "Grand Slam" dubultspēļu titulu izcīnīja Ivans Dodigs un Marselu Melu. Ar trešo numuru izliktā Horvātijas un Brazīlijas komanda finālā atspēlēja seta un breika deficītu un ar rezultātu 6:7(5), 7:6(5), 7:5 pieveica turnīra galvenos favorītus brāļus Braienus.

Amerikāņi, kuri lūkoja izcīnīt trešo titulu Parīzē un kopumā 17. "Grand Slam" titulu, bija vadībā ar setu un 4:2. Pārsvars tika zaudēts Maika servēšanas reizē. Lieliski nospēlēja Dodigs, kurš Horvātijas un Brazīlijas apvienotajai komandai vairākus punktus nodrošināja arī otrajā taibreikā.

Braieniem taibreikā bija 2:0 starta izrāviens, bet Dodigs un Melu atspēlējās. Amerikāņi galotnē no 3:6 ar savu servi atspēlēja divas setbumbas, bet trešo novērst nespēja, jo Dodigs punktu setam pielika ar perfekti izpildītu "sveci".

Pēdējā setā abas komandas gludi darbojās līdz devītajam geimam, kad problēmas radās Braieniem. Viņiem nācās atspēlēt breikbumbu, kuru Bobs novērsa ar ļoti labu servi. Divus geimus vēlāk Dodigam un Melu bija divas breikbumbas, un otro viņi realizēja, kad teicami pie tīkla nospēlēja Melu. Brazīlijas tenisists pielika punktu arī mačam, uzvaru savai komandai nodrošinot ar "volley" sitienu.

Gan Dodigam, gan Melu karjeras pirmais "Grand Slam" dubultspēļu tituls. Viņi Braieniem zaudēja 2013. gadā Vimbldonas finālā un pagājušajā gadā "ATP World Tour Finals" titula mačā. Horvātijai jebkāds pirmais "French Open" tituls vīriešu sacensībās, bet Brazīlijai pēdējais čempions bija Gustavu Kuertēns, kurš trīs reizes uzvarēja vienspēļu sacensībās (1997, 2000 un 2001). Viņš šodienas finālu skatījās klātienē un mača pēdējos mirkļus nofilmēja savā modernajā telefonā.

"French Open" turnīrā otro gadu pēc kārtas kādai komandai izdodas izcīnīt karjeras pirmo "major" titulu. Pērn Parīzē triumfēja mājinieki Žiljēns Beneto un Eduārs Rožē-Vaselāns. Viņi titulu aizstāvēt nevārēja, jo Beneto šogad nespēlēja savainojuma dēļ, bet Rožē-Vaselāns startēja kopā ar spāni Giljermo Garsiju-Lopesu un 2. kārtā zaudēja nākamajiem čempioniem.