Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"Gulbis varētu būt interesantākais ATP spēlētājs" – pasaules reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Gulbis varētu būt interesantākais ATP spēlētājs" – pasaules reakcija
Novāks Džokovičs pēc uzvaras pār Gulbi atrodas viena panākuma attālumā no "Grand Slam" komplekta
Foto: AP/Scanpix

"Ja Ernestam Gulbim galu galā neveiktos tenisā, viņš varētu dzīvei nopelnīt kā komiķis. Vai filozofs. Vai varbūt pat basketbolists. Šobrīd tam nav nozīmes, jo viņa darbs ir teniss," Latvijas labākā tenisista vārds jūnija pirmajā nedēļā turpina rotāt pasaules lielāko ziņu aģentūru slejas un Gulbim veltītie komplimenti sāk pārspēt viņa virzienā adresēto kritiku.

Gulbis kļuvis par īstu profesionāli, mīl dzīvi
ESPN French Open - Ernests Gulbis is now dedicated...

"Ernests Gulbis varētu būt interesantākais cilvēks starp daudzajiem ATP World Tour spēlētājiem. Viņš ir vienīgais Latvijas tenisists, kurš jebkad spēlējis “Grand Slam”. Viņa “backhand” efektivāte ir, iespējams, labākā tenisā.

Viņš pagājušajā gadā piedalījās “Challenger” turnīros un, kad Gulbis izkrita no “Top 100”, viņa māte Milēna mudināja spēlētāju beigt aktīvā sporta gaitas. Tā vietā viņš “French Open” ceturtajā kārtā sakāva septiņpadsmitkārtējo “Grand Slam” čempionu Rodžeru Federeru, izcīnot lielāko uzvaru karjerā.

"Nodomāju, ka man agrāk viss nāca pārāk viegli, jo dzīvē viss notika tāpat," Gulbis otrdien paskaidroja. "Neiedziļinājos notiekošajā un neieguldīju pietiekami pūļu. Teniss, pārējais padevās viegli. Šķita, ka varēšu turpināt tā dzīvot, viegli, bez pūlēm, un gūt panākumus. Un tad... un tad sākās s..."

Un tie viņu sita smagi. 2012. gada oktobrī Gulbis noslīdēja līdz 159. vietai rangā. Viņš noslēdza gadu ar bilanci 17-18, četras no sešām profesionāļa sezonām pabeidzot ar negatīvu uzvaru un zaudējumu attiecību.

Pirms trīs gadiem Gulbis sāka sadarbību ar austriešu treneri Ginteru Bresniku, kuram bija pieredze darbā ar temperamentīgiem māksliniekiem, piemēram, Borisu Bekeru. Gulbis mainīja glutēna pilno diētu un sāka izturēties pret tenisu kā profesiju.

Puisis, kurš reiz Deivisa kausā izlaida piecas no astoņām treniņdienām, tagad kortā ierodas gandrīz 100% gadījumu. "Tu nobried. Tu sāc saprast, "Labi, vispirms izdari vienu soli. Neizlaid piecas treniņu dienas. Izlaid trīs treniņu dienas, tad divas, vienu un nevienu. Tas ir process.""

2013. gadā Gulbis nopelnīja vairāk nekā 700 tūkstošus ASV dolāru un šajā sezonā jau tuvojas vienam miljonam. "Gadu gaitā esmu noskaidrojis, ka man svarīgākais ir būt patiesi laimīgam. Lai kļūtu laimīgs, man labi jāpadara savs darbs. Tad varu dzīvot pa īstam. Izbaudīt visu daudz vairāk.""

Džokovičs tuvojas vēsturiskam pieteikumam ar vietu "Roland Garros" finālā
ATP World Tour Novak Djokovic Steps Up History Bid With Final...

"Novāks Džokovičs atrodas vienas uzvaras attālumā no atgriešanās “Emirates” ATP ranga pirmajā vietā. Ja svētdien viņš triumfēs “Roland Garros” kortos, Džokovičs kļūs par astoto tenisistu vēsturē, kurš īpašumā iegūs visus “Grand Slam” titulus.

Pasaules otrā rakete un 2012. gada turnīra finālists piektdien saules apspīdētajā Parīzē sasniedza trīspadsmito “Grand Slam” finālu, divu stundu un 36 minūšu cīņā pārspējot 18. numuru Ernestu Gulbi ar 6-3, 6-3, 3-6, 6-3."

Novāks Džokovičs sakauj Ernestu Gulbi un otro reizi sasniedz "French Open" finālu
The Guardian Novak Djokovic defeats Ernests Gulbis to reach...

"Džokovičs turpina medīt vienīgo trūkstošo “Grand Slam” titulu. Serbs 2012. gadā finālā zaudēja Rafaelam Nadalam un kļuvis tikai par sesto tenisistu “Open” ārā, kurš pāris reižu iekļuvis katra superturnīra finālā.

Gulbi pēc labākā “Grand Slam” turnīra karjerā mierinās debija “Top 10”. Tas notiks pirmdien, kad tiks atjaunots ATP ranga kopvērtējums. Gulbis, kurš pusaudža gados kopā ar Džokoviču spēlēja vienā tenisa akadēmijā Vācijā, raksturoja savu vēlo pieķeršanos tenisam kā “ielēkšanu pēdējā vilcienā.”

Divdesmit piecu gadu vecumā Gulbis sāka nokļūt laika trūkumā, taču apjauta, ka pilnīgai dzīves izbaudīšanai, viņam nepieciešams kļūt par tik labu tenisistu, cik vien iespējams. Kā varētu liecināt Rodžers Federers un Tomašs Berdihs, Gulbis ir ļoti labs tenisists."

Ernests Gulbis "French Open" beidzot tuvojas savam potenciālam
Associated Press Ernests Gulbis finally reaching his potential...

"Ja Ernestam Gulbim galu galā neveiktos tenisā, viņš varētu dzīvei nopelnīt kā komiķis. Vai filozofs. Vai varbūt pat basketbolists. Šobrīd tam nav nozīmes, jo viņa darbs ir teniss.

Ar astoņpadsmito numuru izliktais Gulbis 27. piegājienā sasniedza pirmo “Grand Slam” pusfinālu. Viņš to paveica divas dienas pēc 2009. gada “French Open” čempiona un “Grand Slam” rekordista Rodžera Federera (17 tituli) sakaušanas."

Novāks Džokovičs pārtrauc Gulbja skrējienu un sasniedz "French Open" finālu
AFP Cookies must be enabled. | The Australian

"Novāks Džokovičs ir trīspadsmito reizi sasniedzis “Grand Slam” finālu un otro reizi paveicis to “French Open”, tādējādi pārtraucot milžu kāvēja Ernesta Gulbja krāšņo Parīzes kampaņu.

Divdesmit otro reizi karjerā spēlējot “Grand Slam” pusfinālā, salīdzinot ar Gulbja debiju, serbs pirmajos divos setos svelmainajā pēcpusdienā nesaskārās ar īpašām rūpēm.

Taču 18. numurs Gulbis, kurš ceļā uz pirmo “Grand Slam” pusfinālu sakāva septiņpadsmitkārtējo čempionu Rodžeru Federeru un sesto raketi Tomašu Berdihu, trešajā setā spēlē iepūta jaunu dzīvību.

Beigās Gulbja 44 nepiespiestās kļūdas, salīdzinot ar Džokoviča 25 kļūdām, kā arī viņa spēja izmantot tikai divas no septiņām breika iespējām izrādījās izšķirošas."

Novāks Džokovičs atvaira Ernestu Gulbi, lai sasniegtu "French Open" finālu
Sports Illustrated Novak Djokovic fends off Ernests Gulbis to...

"Džokovičs pirmajos divos setos devās kruīzā, liedzot Gulbim nedaudzās iespējas lauzt spēli. Divdesmit piecus gadus vecais latvietis otrā seta beigās atstāja laukumu, taču pēc atgriešanās izspieda Džokoviču ārpus komforta zonas. Gulbis pirmo reizi lauza pretinieka servi un turpinājumā uzvarēja trešajā setā.

2012. gada “French Open” finālists ceturtā seta sākumā ātri lauza pretinieka servi, taču Gulbis atbildēja ar otro un pēdējo breiku spēlē. Džokovičs sakoncentrējās un apklusināja Gulbi, izcīnot 30. uzvaru 2014. gadā. Tā kļuva par viņa otro biļeti uz finālu “Roland Garros” kortos un trīspadsmito “Grand Slam” finālu karjerā. Džokovičs izmantoja piecas no desmit serves laušanas iespējām."

Novāks Džokovičs "French Open" pusfinālā sakauj Ernestu Gulbi
BBC Sport BBC Sport - Novak Djokovic beats Ernests Gulbis...

"Novāks Džokovičs karstā pēcpusdienā Parīzē tika garām Ernestam Gulbim, lai otro reizi karjerā sasniegtu “French Open” finālu.

"Pirmie divi seti man izdevās ļoti labi un tad viņš sāka pieļaut mazāk kļūdu," teica Džokovičs. "Ir ļoti sarežģīti saglabāt koncentrēšanos, jo spēlēju grūtos apstākļos, taču ļoti priecājos par iekļūšanu finālā." Tenisists cer, ka svētdien laiks kļūs vēsāks."

 +18 [+] [-]

, 2014-06-06 19:43, pirms 10 gadiem
Gulbis ir PASAULES labāko tenisistu desmitniekā (10 !!!!!) . Pasaulē ir tūkstošiem tenisa spēlētāju, bet tieši mūsējais ir desmitniekā, mūsējais ir starp labākajiem. Un domāju, ka viņš turpinās kāpt augstāk rangā.
Tā kā visu cieņu Gulbim, viņa vecākiem , ģimenei un treneriem.
Puisis ir fenomenāls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-06 20:04, pirms 10 gadiem
9 jūnijā ernestam paredzēts Londonas Queen club un tad Jāņos sākas Wimbldona. Londonā no top 10 tikai Marejs un Berdihs.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-06 20:17, pirms 10 gadiem
Diemžēl pasaules lielākie ziņu avoti nezin to, ka Ernesta vectēvs ir ģeniālais latviešu aktieris Uldis Pūcītis. Vismaz viņiem šis vārds neko neizsaka

  +1 [+] [-]

, 2014-06-06 20:21, pirms 10 gadiem
Principā jau arī otro vectēvu viņi varētu minēt, ja vien basketbols attiecīgajās aprindās būtu tik populārs cik teniss

  +2 [+] [-]

, 2014-06-06 21:55, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Diemžēl pasaules lielākie ziņu avoti nezin to, ka Ernesta vectēvs ir ģeniālais latviešu aktieris Uldis Pūcītis. Vismaz viņiem šis vārds neko neizsaka
Ernests Gulbis filmā „Izpostītā ligzda”..Kino un aktiermāksla ir ļoti tuva.

     [+] [-]

, 2014-06-07 00:00, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Principā jau arī otro vectēvu viņi varētu minēt, ja vien basketbols attiecīgajās aprindās būtu tik populārs cik teniss
Manam teevam Alvils Gulbis bija viens no labaakajiem basketbola speeleetaajiem!!! Ernests iet vecteeva basketbolista peedaas!! ... domaaju, ka ar Uldi Puuciiti maz liidziibas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-07 16:49, pirms 10 gadiem
Simply the Best rakstīja: Manam teevam Alvils Gulbis bija viens no labaakajiem basketbola speeleetaajiem!!! Ernests iet vecteeva basketbolista peedaas!! ... domaaju, ka ar Uldi Puuciiti maz liidziibas
Vai tiešām? Pūcītis arī bija liels bohēmists un dzīves baudītājs tā kā varbuut bik liidziibas tomeer ir.